Η Zakharova αποκαλύπτει Γιατί ΗΠΑ “προσεύχονται” για το Χαλέπι Ενώ καταστρέφουν την Μοσούλη


Η Zakharova αποκαλύπτει Γιατί ΗΠΑ “προσεύχονται” για το Χαλέπι Ενώ καταστρέφουν την Μοσούλη

Η Zakharova αποκαλύπτει Γιατί ΗΠΑ "προσεύχονται" για το Χαλέπι Ενώ καταστρέφουν την ΜοσούληΚατά τη διάρκεια της τελευταίας συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Zakharova έδωσε μια εκπαιδευτική μίνι-διάλεξη για ένα αρχαίο μυστήριο που έχει αφήσει άναυδο το Ατλαντικό Συμβούλιο για εκατοντάδες χρόνια.
Ένας “αφελής” αλλά απελπιστικά περίεργος δημοσιογράφος ρώτησε τη Zakharova, «Κατά τη διάρκεια της ακρόασης του Κογκρέσου  την Τετάρτη, Αμερικανοί πολιτικοί και στρατηγοί συμφώνησαν ότι η λειτουργία της αντιτρομοκρατίας πρέπει να συνεχίσει παρά τις απώλειες αμάχων στη Μοσούλη. Γιατί δεν λέγανε αυτό κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στο Χαλέπι;»

Η Zakharova “πυροβόλησε” : «Δεν μπορείτε να μαντέψετε,εγώ θα σας πω;» – και στη συνέχεια έδωσε σε μια πολύ διαφωτιστική εξήγηση για την ακατανόητη συμπεριφορά της Ουάσινγκτον:

Η προπαγάνδα είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται από όλες τις χώρες, αν και σε διαφορετικό βαθμό από κάποιους συγκεκρημένους. Αυτό ισοδυναμεί με προώθηση των δικών της συμφερόντων τους στον τομέα των πληροφοριών. Όλα τα κράτη συμμετέχουν στις εργασίες των πληροφοριών και την προώθηση των πολιτικών τους. Αυτό είναι φυσιολογικό. Ωστόσο, το κακό είναι, όταν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναλάμβάνουν την εκστρατεία προπαγάνδας. Επίσης, οι Δυτική συνάδελφοί μας είναι απαράδεκτοι. Θα συνεχίζουν να στρεβλώνουν τα γεγονότα εντελώς, και να παραπληροφόρούν τον κόσμο.

Όσο για το Χαλέπι, στόχος τους ήταν να δημοσιεύουν υλικό που θα πείσει το κοινό ότι ο ρόλος της Ρωσίας στην επίλυση της Συρίακής σύγκρουση δεν ήταν μια εποικοδομητική και θετική λύση, αλλά, αντίθετα, εξαιρετικά καταστροφική.

Το θέμα αυτό χρησιμοποιήθηκε επίσης για τους σκοπούς της προεκλογικής περιόδου, επειδή η Χίλαρι Κλίντον ασχολήθηκε με την εξωτερική πολιτική όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ήταν, επομένως, σαφές ότι η προεκλογική εκστρατεία της θα έπρέπε να επικεντρωνόταν στις επιτυχίες και τις νίκες της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Όπως έχω πει, στοιχεία σχετικά με την κατάσταση στη Μοσούλη αποσιωπήθηκαν για να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά που προκάλεσαν οι ΗΠΑ .   Χρειάζονταν ένα μικρό νικηφόρο πόλεμο, αλλά ο πόλεμος δεν είναι ούτε σύντομος ούτε νικηφόρος.

Ο πόλεμος θα ήταν απολύτως αποδεκτός – εαν ήταν ένας, πόλεμος κατά της τρομοκρατίας – αν δεν είχε προγραμματιστεί για την προεκλογική εκστρατεία. Θα έπρεπε να είναι ένας πόλεμος προσεκτικά σχεδιασμένος σε συνεργασία με τις διατάξεις για την τήρηση της προστασίας αμάχων, με ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς και με βοήθεια για όσους ήθελαν να εγκαταλείψουν την πόλη. Όλες αυτές οι σκέψεις θυσιάστηκαν στον παράγοντα χρόνο όπως και στην προεκλογική εκστρατεία. Ως αποτέλεσμα, έχουμε αυτό που έχουμε, δηλαδή, ό, τι έχει Ιράκ και οι Ιρακινοί.Μία απόλυτη καταστροφή και εκατοντάδες άμαχους νεκρούς!