Αμερικανική Λογική: Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Tillerson καταγγέλλει ως «Χορηγό Τρομοκρατών» το Ιράν ενώ ευχαριστεί τους Σαουδάραβες


Αμερικανική Λογική: Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Tillerson καταγγέλλει ως «Χορηγό Τρομοκρατών» το Ιράν ενώ ευχαριστεί τους ΣαουδάραβεςΑμερικανική Λογική: Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Tillerson καταγγέλλει ως «Χορηγό Τρομοκρατών» το Ιράν ενώ ευχαριστεί τους Σαουδάραβες
Την ίδια μέρα που ο Rex Tillerson ευχαρίστησε τους Σαουδάραβες πρίγκιπες και τους δουλοπάροικους επιχειρηματίες για την «ισχυρή συνεργασία τους» με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου που καταγγέλλει το Ιράν ως «κορυφαίο χορηγό τρομοκρατίας, μέσω πολλών μεθόδων “.

Κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε αυτή τη σκηνή: ο Rex Tillerson στέκεται σε βάθρο καθώς επαινεί τους Σαουδάραβες για τη “συνεργασία τους για την επίτευξη των κοινών οικονομικών και στρατηγικών στόχων τους”, ενώ το State Department στέλνει ένα μαζικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που αναγγέλλει οτι το Ιράν είναι η ίδια η πηγή της τρομοκρατίας.

Γελοίο ακούγεται έτσι;!
Εδώ είνα ο Tillerson σε μια αίθουσα με Σαλαφιστικά καθάρματα!!!
(Σαλαφισμος-Ουαχαμπισμός=αποκεφαλιστική αίρεση του Ισλάμ)

Θέλω ιδιαίτερα να εκφράσω θερμή υποδοχή στη Βασιλική αυτού του Υψηλότητα, τον πρίγκηπα Σαούτ αλ-Φασάαλ, στην Αυτού Εξοχότητα Δρ Qasabi, στον Πρέσβη Abdullah Al Saud και στον Αντιπρόεδρο Khaled al-Seif.

Σας ευχαριστώ όλους για τη δέσμευσή σας για αυτή την πολύ ισχυρή εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας και για τη συνεργασία σας για την επίτευξη των κοινών οικονομικών και στρατηγικών μας στόχων.

Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ σήμερα για να επιβεβαιώσω την πολύ ισχυρή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας. Έχουμε μακροχρόνιες σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία που ξεπερνούν τα 80 χρόνια και η στήριξή μας για έναν ισχυρό και σταθερό εταίρο για την οικονομική συνεργασία που παραμένει πιο σταθερή απο ποτέ.

Αμερικανική Λογική: Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Tillerson καταγγέλλει ως «Χορηγό Τρομοκρατών» το Ιράν ενώ ευχαριστεί τους Σαουδάραβες2Όσο για μένα, είχα ήδη πολλές ευκαιρίες να συναντηθώ με τον υπουργό Εξωτερικών al-Jubeir. Καθώς εργαζόμαστε μαζί με τη Σαουδική Αραβία για μερικά από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν η ασφάλεια και η σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, αποτελέσαμε στη Σαουδική ηγεσία έναν ισχυρό και σταθερό εταίρο σε αυτά τα θέματα καθώς και στην οικονομική συνεργασία.

Και όλοι συγκεντρωμένοι σήμερα, εδώ,να ξέρετε πως έχετε έναν φίλο, την κυβέρνηση των ΗΠΑ που θα σας βοηθήσει στην προώθηση μιας αμοιβαία επωφελούς οικονομικής συνεργασίας

Και ευχαριστώ και πάλι το Επιμελητήριο – το Εμπορικό Επιμελητήριο των Η.Π.Α. και το Συμβούλιο Σαουδικών Επιμελητηρίων που θα βοηθήσουν να ξεκινήσει ένα επιτυχημένο νέο κεφάλαιο στη σημαντική και διαρκή σχέση μας με το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Είστε πάντα ευπρόσδεκτοι. Ευχαριστώ.

Και εμείς μετά απο το Αμερικάνικο σαλλιάρισμα έχουμε να σχολιάσουμε τα εξής:

Βλέποντας το δωμάτιο γεμάτο Σαουδάραβες πρίγκιπες και διευθύνοντες συμβούλους – αναρωτιόμαστε-πού είναι μια «Μητέρα όλων των βόμβων» όταν τη χρειάζεσαι πραγματικά;Ο κόσμος έχει γυριστεί ανάποδα. Ίσως ήρθε η ώρα οι τελευταίοι ειλικρινείς δημόσιοι υπάλληλοι στην Ουάσιγκτον να αναρωτηθουν: Μήπως τελικά εμείς είμαστε οι κακοί και οι τρομοκράτες;!