Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν επίθεση κατά της Συρίας; Βρέθηκε το πρόσχημα


Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν επίθεση κατά της Συρίας; Βρέθηκε το πρόσχημα2Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν επίθεση κατά της Συρίας; Βρέθηκε το πρόσχημα
Συγγραφέας Ilya Kharlamov, ραδιόφωνο Sputnik
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι απολύτως ειλικρινές: οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να προσκομίσουν τα στοιχεία ότι οι Συριακές αρχές προετοιμάζουν την ‘επόμενη’ χημική επίθεση. Είναι σίγουροι γι ‘αυτό και όλος ο κόσμος είναι υποχρεωμένος να τους πιστέψει σε ότι λένε.

Κανείς δεν πιστεύει ότι είναι το επόμενο ψέμα των ΗΠΑ;
Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Bashar al-Assad για την προετοιμασία της επόμενης χημικής επίθεσης στη Συρία. Επίσης φοβούνται: μήπως δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη το έγκλημα που μπορεί να οδηγήσει σε μαζικό θάνατο πολιτών, συμπεριλαμβανομένων αθώων παιδιών. Ο ορισμός του ‘αθώου’ πρέπει να δημιουργήσει μια πρόσθετη συναισθηματική επίδραση και να δείξει, ότι τα τερατώδη σχέδια και σκληρού Σύριου ‘τυράννου’ είναι πολύ τρομερά. Μετά την πρώτη τέτοια ‘επίθεση’ στην επαρχία Idlib, όπως γνωρίζουμε, οι Αμερικανοί χτύπησαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Συρίας. Οποιαδήποτε απόδειξη της συμμετοχής της Δαμασκού στη χρήση χημικών όπλων ή στις αντίστοιχες προθέσεις τόσο τότε όσο και τώρα δεν υπάρχουν. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Η επίσημη εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Heather Nauert, δήλωσε επίσης ότι οι Αμερικανικές αρχές δεν γνωρίζουν αν η Μόσχα γνωρίζει τα σχέδια της Δαμασκού. Εδώ εντοπίζεται η αρκετά διαφανής απόπειρα της «πονηράδας». Όπως, και αν το Κρεμλίνο γνωρίζει, αλλά δεν κάνει τίποτα για να αποτρέψει, οπότε είναι ο πιθανός συνεργός της αναμενόμενης τραγωδίας. Όλα αυτά, φυσικά, δεν είναι πραγματικά καλά νέα.

Διαψεύδουν τη γνωστή φράση του αρχαίου φιλόσοφου Ηράκλειτου: όλα ρέουν, όλα αλλάζουν. Κάτι που δείχνει ότι η Ουάσιγκτον παραμένει αμετάβλητη. Ανεξάρτητα από αυτό, αν είναι οι Δημοκρατικοί ή οι Ρεπουμπλικάνοι στην εξουσία. Για παράδειγμα, οι αβάσιμες κατηγορίες που οδηγούν σε αρκετά συγκεκριμένες ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή η τεχνολογία έχει εφαρμοστεί λεπτομερώς στη Ρωσία. Όλα αυτά για τα οποία κατηγορήθηκε . Την εισβολή στην Ουκρανία. Το δημοψήφισμα που διεξήχθη υπό την απειλή των όπλων στην Κριμαία. Την επίθεση κατά της Γεωργίας το 2008. Στα επιθετικά σχέδια σε σχέση με την Ανατολική Ευρώπη. Σε βομβαρδισμούς πολιτών στη Συρία. Σε προκλητικές ενέργειες του ρωσικού στρατού στη Βαλτική και σε άλλες περιοχές. Τώρα το μοντέλο αυτό εφαρμόζεται ενεργά σε σχέση με τη Δαμασκό.

Προφανώς, η Ουάσιγκτον προετοιμάζει ένα νέο χτύπημα στις δυνάμεις της Συριακής Κυβέρνησης, οι οποίες ανταποκρίνονται όπως θα έπρεπε να το κάνει η Ρωσία αλλά δεν μπορεί να το κάνει, απλά δεν είναι σε θέση. Και με αυτό, οι ΗΠΑ δείχνουν την αποφασιστικότητα να αδράξουν την πρωτοβουλία στη Συρία, να δημιουργήσουν την ατζέντα της μάχης, να τιμωρήσουν και να συγχωρήσουν όσους θα θεωρηθεί απαραίτητο. Την εποχή του Ομπάμα, θυμόμαστε, έδωσε χάρη και μάλιστα βοήθησε εκείνους τους οποίους είναι αποδεκτό να καλούνται ριζοσπάστες. Τώρα, με τον Donald Trump, τα κίνητρα μπορεί να αλλάξουν.
Αλλά δεν υπάρχει το γεγονός που θα αλλάξει την πρακτική. Ο 45ος Πρόεδρος και δεν είναι μυστικό έχει αναφερθεί στην Αμερικανική κυριαρχία σε πολλούς τομείς. Για παράδειγμα στον τομέα της ενέργειας, αλλά όχι μόνο. Στην Μέση Ανατολή και ειδικότερα΄
στην Συρία- αυτή είναι μια καλή αν και πολύ επικίνδυνη ευκαιρία να εκπληρώσει την προεκλογική εκστρατεία που υποσχέθηκε η πατρίδα του να επιστρέψει στο Μεγαλείο της.

Είναι απίθανο ότι αυτός θα καταφέρει να επικεντρωθεί αποκλειστικά στα εσωτερικά προβλήματα της χώρας και στην επικράτειας της, όπως ο Donald Trump είπε στην ορκωμοσία . Ολόκληρη η κρατική πολιτική μηχανή των ΗΠΑ είναι συντονισμένη στην εξωτερική επέκταση σε διαφορετικές μορφές. Και η γρήγορη ανοικοδόμηση δεν μπορεί να αντέξει ακόμη και το νέο βάναυσο ηγέτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε κατηγορηματικά να παράσχει αποδείξεις για ύπαρξη χημικών όπλων στην κατοχή του Μπασάρ αλ-Άσαντ και για την προετοιμασία της «επόμενης επίθεσης».

Λένε ότι οι πληροφορίες είναι πολύ εμπιστευτικές για να διαρρεύσουν στην παγκόσμια κοινότητα. Και είναι επίσης μια πολύ γνωστή η τεχνική.

Οι εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου και του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τα αιτήματα των απαιτητικών δημοσιογράφων να παράσχουν άμεσα κάποιες λεπτομέρειες, έγγραφα και γεγονότα σχετικά με τις ενέργειες ή τα σχέδια που ενοχλούνται από αυτόν ή εκείνον τον «κακοποιό», απαντούν σταθερά: Κανένα στοιχείο δεν υπάρχει αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση.

«Εμείς» εδώ, μάλλον – είμαστε ο ορισμός μιας συγκεκριμένης κάστας των ημίθεων που έχουμε μια μυστική και εξαντλητική γνώση. Και που μπορεί να μας εμπιστευθείτε πλήρως. Αλλά όλοι γνωρίζουν ήδη την τιμή αυτών των ‘μυστικών’ και τέτοιων δηλώσεων.