Η Ζαχάροβα δήλωσε την έναρξη της δισφημιστικής εκστρατείας ενάντια στη Δαμασκό απο τις ΗΠΑ


Η Ζαχάροβα δήλωσε την έναρξη της δισφημιστικής εκστρατείας ενάντια στη Δαμασκό απο τις ΗΠΑΗ Ζαχάροβα δήλωσε την έναρξη της δυσφημιστικής εκστρατείας ενάντια στη Δαμασκό απο τις ΗΠΑ

ΠΗΓΗ
Η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σχολίασε τα μηνύματα σχετικά με τη χρήση χλωρίου στην Δαμασκό, τα οποία εμφανίστηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

‘Όπως προειδοποιήσαμε και πριν λίγες μέρες, ότι θα ξεκινούσε η εκστρατεία ενημέρωσης και προπαγάνδας σχετικά με τη’ χρήση χημικών όπλων από τη Δαμασκό ‘, η οποία ήδη ξεκίνησε: Οι ρόλοι στα βιντεοκλίπ θα γίνονται ολοένα και περισσότερο διαφορετικοί στην ποιότητα: Καθώς και το επίπεδο του Χόλιγουντ, θα υπάρξουν πολλές πλαστογραφίες, η εκστρατεία σχεδιάζεται σε μεγάλη κλίμακα ‘- έγραψε η Zakharova στο Facebook, έχοντας επισυνάψει στη δημοσίευση ένα στιγμιότυπο οθόνης με βίντεο στο οποίο αναφέρεται για την υποτιθέμενη χρήση του Χλωρίου στο προάστιο της Δαμασκού.

Ορισμένες από τις αντιπολιτευόμενες ιστοσελίδες πληροφόρησης του Διαδικτύου το Σάββατο δήλωσαν ότι ως αποτέλεσμα της χρήσης χλωρίου στο Ayn-et-Terme 30 μαχητές έχουν δηλητηριαστεί. Η διοίκηση του Συριακού στρατού κάλεσε αυτά τα μηνύματα ψευδή και κατασκευασμένα, έχοντας σημειώσει ότι παρόμοιες δηλώσεις τρομοκρατών εμφανίζονται κάθε φορά που ο συριακός στρατός εκτελεί επιτυχή επιθετική επιχείρηση και οι μαχητές υποφέρουν μεγάλες απώλειες.

Η ενημερωμένη διπλωματική πηγή ανέφερε στο RIA Novosti ότι οι αξιωματικοί του Κέντρου Συμφιλίωσης στη Συρία ήταν το Σάββατο στο προάστιο Al-Kabbas και δεν επιβεβαιώνουν τη χρήση χημικών όπλων από τα στρατεύματα της Συρίας.

Ο Συριακός στρατός σχεδόν τρεις εβδομάδες βρίσκεται στην προέλαση στο Ayn-et-Terme, συνεχίζοντας να ελευθερώνει νέες περιοχές και να προχωράει βαθιά στο ανατολικό τμήμα της Δαμασκού, το οποίο είναι πάνω από πέντε χρόνια υπό τον έλεγχο ριζοσπαστικών ένοπλων ομάδων.