Το σιχαμερό CNN προσέλαβε προπαγανδιστή της Αλ Κάιντα για ντοκιμαντέρ κατά του Άσαντ!


Το σιχαμερό CNN προσέλαβε προπαγανδιστή της Αλ Κάιντα για ντοκιμαντέρ κατά του Άσαντ!Το σιχαμερό CNN προσέλαβε προπαγανδιστή της Αλ Κάιντα για ντοκιμαντέρ κατά του Άσαντ!
ΠΗΓΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
1) Δημοσιογράφοι της Δύσης ποζάρουν με καμικάζι αυτοκτονίας στο Χαλέπι!
2) ΤΟ HOLLYWOOD ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Το CNN εξαφάνισε περιέργως το ρόλο ενός σημαντικού συντελεστή στο ντοκιμαντέρ της Peabody, «Βραβείο στη Συρία», φαινομενικά επειδή ο συγκεκρημένος συνδέεται με τη θυγατρική της αλ-Κάιντα της χώρας.
Ο Loud and Clear του Radio Sputnik μίλησε με τον Ben Norton του Alternet για το ντοκιμαντέρ, όπου το CNN προμηθεύει τους χειριστές του και πώς μιλάει για το μεγαλύτερο θέμα της βαθιάς υποκρισίας μέσα στα mainstream μέσα ενημέρωσης σχετικά με την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Ο Norton συνέταξε ένα πρόσφατο άρθρο με τον Max Blumenthal με τίτλο “Το CNN προσέλαβε άτομο της Al-Qaeda Propagandist για Βραβευμένο ντοκιμαντέρ για τη Συρία και θέλει να καλύψει τα ίχνη του”, η οποία ανέφερε την ιστορία του αμερικανικού “. Λέει ότι ήταν σε θέση να αποκτήσει πρόσβαση που αποδείχθηκε θανάσιμη για άλλους δημοσιογράφους λόγω της άνετης σχέσης του με τους τρομοκράτες.

“Συνοπτικά, αυτό που συμβαίνει είναι ότι υπάρχει ένας Αμερικανός που είναι πολύ στενά συνδεδεμένος με την Αλ Κάιντα και άλλες εξτρεμιστικές ομάδες, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί από πολυάριθμες πηγές ότι είναι στην πραγματικότητα μέλος της θυγατρικής Αλ-Κάιντα της Συρίας, Jabhat al-Nusra, και έχει ζησει στη Συρία για αρκετά χρόνια “, εξήγησε ο Norton.

Ο Kareem “είναι ο μόνος αγγλόφωνος δυτικός δημοσιογράφος στην επικράτεια της Αλ Κάιντα στη Συρία”.

Ο Norton ανέφερε ότι άλλοι δημοσιογράφοι που επιχείρησαν να εισέλθουν στο έδαφος της Αλ Κάιντα καταλήγουν συχνά να απαγούνται ή να σκοτώνονται και ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν προσωπικά έναν δημοσιογράφο που είχε απαχθεί από τους εξτρεμιστές και που του είπε ότι άκουσε για την εμπλοκή του Kareem με την al- Η Qaeda συζητήθηκε ασταμάτητα ενώ κρατιόταν στο Idlib.

«Η ουσία είναι ότι είναι κάποιος που είναι στενά συνδεδεμένος με την αλ-Κάιντα, αν και δεν είναι απόλυτα μέλος της, αλλά υπάρχουν πολλοί δεσμοί και περιστασιακά στοιχεία» που υποδηλώνουν αυτή τη σχέση, Είπε ο Norton. Σημείωσε ότι ένας συνάδελφος του Kareem, ο οποίος βοήθησε τον Kareem με το πρακτορείο ειδήσεων On The Ground, απολύθηκε από τη βρετανική του ιθαγένεια για εικαζόμενες συνδέσεις με την Αλ Κάιντα.

Ο Norton είπε ότι δεν αποτελεί έκπληξη ότι τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης, όπως το CNN, θα συνεργάζονταν με τον Kareem, καθώς «ξεπλένουν» τις ομάδες της αντιπολίτευσης της Συρίας και λένε «τίποτα θετικό για τη συριακή κυβέρνηση και τους συμμάχους της».

“Υπάρχουν σίγουρα προβλήματα με τη συριακή κυβέρνηση”, δήλωσε η Norton, “αλλά αυτή είναι η μονόπλευρη προπαγάνδα. Αυτή δεν είναι απλώς η προοπτική ανταρτών που προωθεί το CNN, είναι η προοπτική των εξτρεμιστικών ομάδων στην επικράτεια των ανταρτών”.

“Το CNN έχει ουσιαστικά αποστασιοποιηθεί από αυτόν”, δήλωσε ο Norton. “Δεν τον αγνόησε εντελώς, αλλά πάντα τον ανέφερε ως απλή υποσημείωση και σχεδόν ποτέ δεν αναφέρεται σε καμία από τις επίσημες δηλώσεις ή ομιλίες για το ντοκιμαντέρ, αν και, όπως δήλωσε ο ίδιος, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του. “