Το Ισραήλ ήδη μαγειρεύει νέες δικαιολογίες για να βομβαρδίσει τη Συρία!


Το Ισραήλ ήδη μαγειρεύει νέες δικαιολογίες για να βομβαρδίσει τη Συρία!Το Ισραήλ ήδη μαγειρεύει νέες δικαιολογίες για να βομβαρδίσει τη Συρία!
ΠΗΓΗ

Η κατάπαυση του πυρός στη Νότια Συρία, που διαπραγματεύτηκε η Ρωσία και οι ΗΠΑ, αποτέλεσε ένα μεγάλο θόρυβο για το Τελ Αβίβ.
Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, η κατάπαυση του πυρός είναι απαράδεκτη επειδή “διαιωνίζει τη στρατιωτική παρουσία του Ιράν στη Συρία”. ΟΧΙ ακριβως.

Μια κατάπαυση του πυρός είναι μια προσωρινή παύση των εχθροπραξιών. Αυτό είναι. Η επιρροή της παρουσίας του Ιράν στη Συρία μόλις τελειώσει η πάλη είναι ένα ξεχωριστό θέμα. Και η ιδέα ότι το Ισραήλ σκέφτεται ότι η Χεζμπολάχ θα πρέπει να συσκευάσει και να πάει στο σπίτι απλώς και μόνο επειδή υπάρχει ειρήνη στη νότια Συρία δεν έχει πολύ νόημα.
Δυστυχώς, φαίνεται ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να αγνοήσει εξ ολοκλήρου την κατάπαυση του πυρός. Ένας από τους πιο σεβαστούς εμπειρογνώμονες εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ προειδοποίησε το Ιράν ότι το Ισραήλ θα λάβει ενεργά μέτρα για να αποτρέψει την «αυξανόμενη παρουσία» της Τεχεράνης στη Συρία:

Ο συνταγματάρχης IDF, στρατηγός Yaakov Amidror, ο οποίος υπήρξε σύμβουλος εθνικής ασφάλειας στον ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu και σήμερα είναι ανώτερος συνεργάτης του Κέντρου στρατηγικών σπουδών Begin-Sadat στο πανεπιστήμιο Bar-Ilan, δήλωσε ότι εάν οι Ιρανοί συνέχισαν την εκμετάλλευση Την πρόσφατη συριακή εκεχειρία που διαπραγματεύτηκε η Ρωσία και οι ΗΠΑ για να ενισχύσουν την παρουσία τους στη χώρα “, που θα μπορούσε να οδηγήσει τον IDF να παρεμβαίνει και να καταστρέψει κάθε προσπάθεια κατασκευής υποδομών στη Συρία”.

“Δεν θα αφήσουμε τους Ιρανούς και τη Χεζμπολάχ να είναι οι δυνάμεις που θα κερδίσουν από τον μακρύ και πολύ βάναυσο πόλεμο στη Συρία και να στρέψουν την εστία στο Ισραήλ”, δήλωσε η Amidror τη Δευτέρα, μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Ισραήλ.

Και εδώ βρίσκεται το πρόβλημα: το Ισραήλ έχει αφεθεί να βιάσει τη Συρία ατιμώρητα από την έναρξη της σύγκρουσης. Το Τελ Αβίβ είναι προφανώς λάθος υποθέτοντας ότι το διεθνές δίκαιο δεν ισχύει για το Ισραήλ – αλλά ποιος θα τα σταματήσει;
Ω, και τι συμβαίνει με την κατάπαυση του πυρός, όταν το Ισραήλ αρχίζει να κάνει δικαιολογίες για να χτυπήσει τη Χεζμπολάχ;