Ο Morgan Freeman πρωταγωνίστησε σε βίντεο προπαγάνδας για τη Ρωσία


Ο Morgan Freeman πρωταγωνίστησε σε βίντεο προπαγάνδας για τη Ρωσία
ΠΗΓΗ

Ο Αμερικανός ηθοποιός Morgan Freeman πρωταγωνίστησε σε βίντεο της αποκαλούμενης «Επιτροπής Έρευνας κατά της Ρωσίας».  Το βίντεο ισχυρίζεται ότι η Μόσχα θέλει να ‘εκδικηθεί’ τις ΗΠΑ για την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.

‘Μας επιτέθηκαν. Υπάρχει ένας πόλεμος ‘, λέει ο Freeman στο Video. Καλεί  τους θεατές να φανταστούν   ένα ‘σενάριο ταινίας’ για το πώς ο ‘πράκτορας της KGB’ αποφάσισε να εκδικηθεί την κατάρρευση της πατρίδας του και έγινε πρόεδρος.  Σε αυτό το σημείο, το βίντεο δείχνει το Ρώσο  ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν και αρχειακό υλικό από τη μετασοβιετική Ρωσία. Ο Freeman ανακοινώνει ότι για αυτό το πρόσωπο οι ΗΠΑ είναι ένας ορκισμένος εχθρός.

Στη συνέχεια ο ηθοποιός κατηγορεί τη Ρωσία για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο σε δημοκρατικά κράτη και για διάδοση «προπαγάνδας». Στο τέλος του βίντεο, καλεί τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, να ‘πει την αλήθεια’ και να απευθυνθεί στους Αμερικανούς για την ‘ρωσική παρέμβαση’ στις εκλογές.

‘Ο ελεύθερος κόσμος χρειάζεται την ηγεσία μας’, καταλήγει.
Το βίντεο γυρίστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Επιτροπή για την έρευνα κατά της Ρωσίας». Μεταξύ των μελών του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων στην ιστοσελίδα του οργανισμού είναι ο διευθυντής Rob Reiner, ο πρώην επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών των ΗΠΑ James Clapper, ο ανώτερος σύμβουλος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων Max Booth και οι πολιτικοί επιστήμονες Norm Ornstein και Charles Sykes