Ετοιμάζονται οι κλιματικοί μετανάστες- Σε κίνδυνο η Ευρώπη!


Ετοιμάζονται οι κλιματικοί μετανάστες- Σε κίνδυνο η Ευρώπη!Ετοιμάζονται οι κλιματικοί μετανάστες- Σε κίνδυνο η Ευρώπη!
ΠΗΓΗ
Tι περιμένει τον δυτικό κόσμο τα επόμενα 20 χρόνια

Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά το el.gr το οποίο πρώτο μίλησε για τους κλιματικούς μετανάστες, ανθρώπους δηλαδή που αφήνουν τις εστίες τους λόγω τις υποτιθέμενης κλιματικής αλλαγής, μόνο και
μόνο για να προωθήσουν τους στόχους της Ατζέντας 2030 που μιλά για την μίξη των λαών και την κατάργηση των εθνών. Αυτή τη φορά, μία έρευνα αναφέρει ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει σήμερα μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ειδικότερα, δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εξαιτίας της αλλαγής του κλίματος την επόμενη δεκαετία, δημιουργώντας έτσι τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση που έχει συμβεί ποτέ.

Ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματικοί, αξιωματούχοι και ειδικοί σε θέματα ασφαλείας δήλωσαν σε μελέτη που πραγματοποίησε η Environmental Justice Foundation (EJF) ότι ο αριθμός των προσφύγων που πλήττονται από κλιματικές αλλαγές θα ξεπεράσει κατά πολύ εκείνο των ανθρώπων που διέφυγαν από τον πόλεμο της Συρίας, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην Ευρώπη.

Ο εν αποστρατεία πεζοναύτης και ειδικός σε θέματα ασφαλείας, Stephen Cheney αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αν η Ευρώπη πιστεύει ότι έχει πρόβλημα με τη μετανάστευση σήμερα… τότε ας περιμένει 20 χρόνια» και προσθέτει:

«Δείτε που οδηγούνται οι άνθρωποι από την Αφρική εξαιτίας της αλλαγής του κλίματος – και μιλάμε τώρα όχι μόνο για ένα ή δύο εκατομμύρια, αλλά για 10 ή 20 (εκατομμύρια). Δεν μεταναστεύουν στη Νότια Αφρική αλλά πηγαίνουν προς τη Μεσόγειο».

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη καλεί τις κυβερνήσεις να συμφωνήσουν σ’ ένα νέο νομικό πλαίσιο για την προστασία των μεταναστών και πριν από τη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Γερμανία, προτρέπει τους ηγέτες να κάνουν περισσότερα για την υλοποίηση των στόχων που ορίζονται στη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Ο πρώην επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, Sir. David King δήλωσε:

«Μιλάμε για μία υπαρξιακή απειλή, για τον πολιτισμό μας, μακροπρόθεσμα. Βραχυπρόθεσμα, φέρνει και κάθε είδους κινδύνους και γι’ αυτό απαιτείται μία ανθρώπινη απάντηση που να κυμαίνεται σε επίπεδο μεγαλύτερο από ποτέ».

Ο διευθύνων σύμβουλος του EJF και υπεύθυνος για την μελέτη, Steve Trent καταλήγει:.

«Στον ταχύτατα μεταβαλλόμενο κόσμο μας, η αλλαγή του κλίματος – και η δυναμική της να προκαλέσει τόσο βίαιες συγκρούσεις όσο η μαζική μετανάστευση – πρέπει να θεωρηθεί επείγουσα προτεραιότητα για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τους ηγέτες των επιχειρήσεων».