Απάντηση σε προπαγανδιστικό δημοσίευμα του Ellinika Hoaxes για την Ρεμπέκα Σόμμερ


Απάντηση σε προπαγανδιστικό δημοσίευμα του Ellinika Hoaxes για την Ρεμπέκα ΣόμμερΑπάντηση σε προπαγανδιστικό δημοσίευμα του Ellinika Hoaxes για την Ρεμπέκα Σόμμερ
ΠΗΓΗ

Στις 6 Φεβρουαρίου το Off the Record είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο με τίτλο ”Γερμανίδα εθελόντρια για τους πρόσφυγες λέει ότι έκανε λάθος και τώρα θέλει να μετακομίσει στην Πολωνία”.

Ενώ αρχικά είχαμε σκοπό να κάνουμε ένα απλό update στο ήδη υπάρχον θέμα καθώς η Ρεμπέκα Σόμμερ, η Γερμανίδα εθελόντρια, διέψευσε το γεγονός ότι θέλει να μετακομίσει στην Πολωνία, χωρίς όμως να διαψεύσει τίποτα από τα υπόλοιπα, ένα προπαγανδιστικό δημοσίευμα από την ιστοσελίδα ellinika hoaxes μας άλλαξε γνώμη καθώς αναφέρθηκε στο δικό μας δημοσίευμα με υποτιμητικό τρόπο και χωρίς καμία διάθεση να ενημερώσει το κοινό.

Επειδή το Off the Record σέβεται πάνω απ’ όλα την αλήθεια, θα ζητήσουμε αρχικά από τους αναγνώστες μας συγγνώμη, όπως έκανε και το Sputnik γι’ αυτήν την λάθος πληροφορία της ”μετακόμισης”, που φυσικά για την αρχική της προέλευση δεν ευθύνεται το Off the Record αλλά η Πολωνική εφημερίδα που έκανε την αρχική συνέντευξη της Σόμμερ.

Επειδή όμως επίσης κανένας και ποτέ μέχρι τώρα δεν μας έχει χαρακτηρίσει ”fake news”, παρακάτω θα αποδείξουμε ότι τα υπόλοιπα από αυτά που είπε η Ρεμπέκα Σόμμερ ισχύουν και ότι η ιστοσελίδα ellinika hoaxes, τουλάχιστον σ’ αυτή την περίπτωση, είναι η ίδια μια απάτη.

Η ιστοσελίδα του δημοσιογράφου Οliver Janich δημοσίευσε στις 8 Φεβρουαρίου ένα άρθρο που αναφέρει την λάθος πληροφορία της ”μετακόμισης” και συνάμα λέει πως η Ρεμπέκα Σόμμερ ”δεν έχει αποστασιοποιηθεί από τις δηλώσεις της σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική και τον ρατσισμό. Το αντίθετο!”. Το άρθρο έχει τίτλο ”Ρεμπέκα Σόμμερ: μια βοηθός προσφύγων ξυπνά και προειδοποιεί ενάντια στον εξισλαμισμό”.

Το συγκεκριμένο άρθρο το ανήρτησε η ίδια η Ρεμπέκα Σόμμερ στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook προτείνοντάς το ως αντικειμενικό και χαρακτηρίζοντάς το ”ισορροπημένο”.

Απάντηση σε προπαγανδιστικό δημοσίευμα του Ellinika Hoaxes για την Ρεμπέκα ΣόμμερΤο άρθρο του Janich αναφέρει ότι στο Facebook της Σόμμερ υπάρχουν αδιαμφισβήτητες δηλώσεις για τις εμπειρίες της με μουσουλμάνους πρόσφυγες, παρέχοντας μία από αυτές όπου η Σόμμερ έγραφε:

”Πάντα αγαπούσα όλους τους πολιτισμούς, τους ανθρώπους και τους ανθρώπους του κόσμου. Αλλά τώρα πρέπει να πω, ένα είδος ανθρώπων, μια ομάδα ανθρώπων, που ακολουθούν μια συγκεκριμένη θρησκεία, που είναι επισκέπτες στη Γερμανία, δεν μου αρέσουν καθόλου. Αυτοί που ακολουθούν τέτοια ιδεολογία=θρησκεία, που εργάζονται εναντίον μας, θέλω να επιστρέψουν γρήγορα στην πατρίδα τους στις χώρες τους και να αφήσουν τη δική μου, και εμένα, ήσυχη. Αλήθεια, έχω μάθει αρκετά γι ‘αυτό αυτές τις μέρες. Ο ανθρωπισμός είναι ένα δώρο και ένα σπουδαίο πράγμα, αλλά με κάποιους ανθρώπους, τη στάση τους απέναντι στις γυναίκες, την έλλειψη σεβασμού προς εμάς και τις αξίες μας, ο τρόπος ζωής μας είναι τόσο έντονος, σκοτεινός και ανάποδος, που καλύτερα να ξεχάσεις τον ανθρωπισμό, και καλύτερα να χτίσεις άμυνα.”

Ταυτόχρονα, η Σόμμερ καταλήγει στο εξής συμπέρασμα από το έργο της με αυτόχθονες λαούς:

”Έμαθα ένα πράγμα στα σίγουρα. Πρέπει να υπερασπίζεις το έδαφος σου, τη χώρα σου, τους ανθρώπους σου. Διαφορετικά δεν θα επιβιώσεις ως λαός”.

Απάντηση σε προπαγανδιστικό δημοσίευμα του Ellinika Hoaxes για την Ρεμπέκα Σόμμερ2Και γίνεται ακόμα καλύτερο.

Τον Ιούλιο του 2017 η ομάδα εθελοντών της Ρεμπέκα Σόμμερ έγραφε σε μια ανοικτή επιστολή:

“Τα πρόσφατα νέα έχουν γίνει όλο και πιο ανησυχητικά: επιθέσεις, επιθέσεις με μαχαίρι, επιθέσεις σε γυναίκες. Στην πλειοψηφία στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι οι δράστες ήταν κυρίως νέοι άνδρες με μουσουλμανικό-αραβικό υπόβαθρο, και αιτούντες άσυλο που έρχονται στην Ευρώπη.

Ως ομάδα εθελοντών που εργάζεται για πρόσφυγες, πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το γεγονός, ακόμα και αν μας κάνει να νιώθουμε άβολα.”

Η επιστολή συνεχίζει λέγοντας ότι κάποιοι μετανάστες που αρχικά στηρίχθηκαν κατόπιν ”έδειξαν μια στάση γυναικείας περιφρόνησης, αλλά και μια αρνητική στάση απέναντι στους “άπιστους”, που μας προειδοποιεί …

Η εμπειρία των τελευταίων ετών – τόσο προσωπική όσο και πολιτική-κοινωνική – μας οδήγησε να αμφισβητήσουμε τις πεποιθήσεις μας…Έπρεπε να παραδεχτούμε πράγματα που δεν μας άρεσαν και για τα οποία δεν μιλήσαμε για πολύ καιρό, διότι μπορούμε πολύ εύκολα να ονομαστούμε ρατσιστές.”

Και αν αυτά δεν είναι αρκετά, το άρθρο μεταφέρει ακόμα μια αποκαλυπτική ανάρτηση της Ρεμπέκα Σόμμερ:

”Τέλος του 2017- Θέματα για τους πρόσφυγες Γερμανία: Πρόσφατα ασχολήθηκα με ΤΡΙΑ ζητήματα ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ γάμου κοριτσιών παιδιών. Είχε αντίκτυπο πάνω μου. Ένα κορίτσι-παιδί πωλήθηκε για 8.000 ευρώ στον “σύζυγό” της. Το άλλο κορίτσι απήχθη. Το άλλο παιδί, δεν είμαι σίγουρη αν πουλήθηκε ή απήχθη. Και τα τρία κορίτσια υπέφεραν μια ζωή ως σκλάβες του σεξ και της εργασίας … Τα τρία κορίτσια έζησαν παράνομα σε διαφορετικά νοικοκυριά, εδώ ανάμεσά μας, στη Γερμανία …

Αλλά μιλώντας στον Τύπο, κανείς δεν θέλει να γράψει γι ‘αυτό, μπορεί να τροφοδοτήσει “ρατσισμό”. Μπορώ μόνο να πω το εξής: Υπάρχουν σκατένια αρσενικά παντού, αλλά ξέρω ότι ο αναγκαστικός γάμος, ο γάμος ανηλίκων, η απαγωγή για να παντρευτείς αναγκαστικά ένα κορίτσι-παιδί ή ο ακρωτηριασμός γυναικείων γεννητικών οργάνων, ΔΕΝ ανήκει στην κουλτούρα μας, την κουλτούρα μου, τα έθιμα και τον τρόπο ζωής εδώ στη Δυτική Ευρώπη …

Συνειδητοποίησα ότι ΌΝΤΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ με έναν αυξανόμενο πληθυσμό ανθρώπων μεταξύ μας, που το βρίσκουν όχι μόνο εντάξει να βιάζουν, να κακοποιούν και να καταπιέζουν θηλυκά ανθρώπινα πλάσματα, συμπεριλαμβανομένων παιδιά, όχι, είναι εντάξει και φυσιολογικό για πολλούς απ’ αυτούς, με βάση το σύστημα πεποιθήσεων τους (+ θρησκεία), την κουλτούρα και τα έθιμα. Δεν θέλω αυτού του είδους την ”κουλτούρα” ή ”θρησκεία” τριγύρω μου, δεν νιώθω ”εμπλουτισμένη” να τους έχω γύρω μου…

Ανέχτηκα αρκετά. Πραγματικά. Τέλειωσα με την προηγούμενη πίστη μου στον ανθρώπινο νόμο, την εμπιστοσύνη μου ότι ο χρόνος, ο ΧΡΟΝΟΣ και η ζωή μέσα στην κοινωνία μας θα αλλάξουν την «μαντίλα μέσα στο μυαλό τους». Όχι. Ξύπνησα …

Μια κοινωνία όπου οι γυναίκες είναι καταπονημένες, είναι μια κοινωνία που δεν θέλω να ζω. Εσείς; Οπότε ντροπή σε όλους αυτούς τους γερμανούς / ευρωπαίους πολιτικούς, μερικοί ακόμα και γυναίκες = κακοί προδότες εσείς, που θέλετε να μειώσετε την ηλικία του γάμου για να κατευνάσετε τον αρσενικό μουσουλμανικό κόσμο μέσα στον Γερμανικό κόσμο, ή άνθρωποι σαν την Ένωση Νέων, που θέλουν να αλλάξουν τους νόμους για να επιτρέψουν την πολυγαμία. Που θέλουν να δώσουν το μισογυνιστικό σύμβολο της καταπίεσης των γυναικών (μαντίλα) στα σχολεία και στη δημόσια διοίκησή μας.”

Υπενθυμίζουμε ξανά, όλα τα παραπάνω περιέχονται στο άρθρο που ανήρτησε η ίδια η Ρεμπέκα Σόμμερ και το προτείνει ως αντικειμενικό.

Η Σόμμερ έδωσε και δύο νέες συνεντεύξεις για την αγγλόφωνη και την γερμανόφωνη έκδοση του Sputnik, στην τελευταία διευκρινίζοντας και το θέμα της ”μετακόμισης” στην Πολωνία.

Το ellinika hoaxes όχι μόνο δεν ανέφερε καμία από αυτές τις συνεντεύξεις στο προπαγανδιστικό του δημοσίευμα, αλλά αγνοεί και την ύπαρξή τους. Γιατί; Διότι η Ρεμπέκα Σόμμερ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ αυτά που έλεγε και πριν. Γι’ αυτό και δημοσίευσε την ανάρτηση της Σόμμερ που διαψεύδει ΜΟΝΟ την πληροφορία της ”μετακόμισης”, που είναι και η πιο ασήμαντη, ξεγελώντας τους αναγνώστες του ότι η διάψευση αφορά το σύνολο των λεγομένων της.

Απάντηση σε προπαγανδιστικό δημοσίευμα του Ellinika Hoaxes για την Ρεμπέκα Σόμμερ3Η Σόμμερ όμως είναι περίπτωση ανθρώπου που κάνει αυτό που έκανε πάντα και το Off the Record σταρεπορτάζ του για τους πρόσφυγεςΔΙΑΚΡΙΣΗ. Όπως αυτή, έτσι και εμείς, ζήσαμε δημοσιογραφικά το προσφυγικό από κοντά και είδαμε όλες τις περιπτώσεις του. Αυτό όμως είναι κάτι που το 99% των μέσων ενημέρωσης αδυνατούν να πράξουν γιατί συνήθως πληρώνονται για να ακολουθούν μια ιδεολογία.

Παρακάτω μεταφέρουμε μερικά αποσπάσματα και από τις δύο τελευταίες συνεντεύξεις της στο Sputnik:

”Κάθε χώρα και κάθε λαός έχει το δικαίωμα να επιλέγει ανεξάρτητα τους καλεσμένους του · καμία χώρα δεν πρέπει να παραιτηθεί από το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης”.

”Κανένα έθνος, καμία ομάδα – ούτε οι Ιταλοί, ούτε οι Γάλλοι, οι Γερμανοί ή οι Πολωνοί θα μπορούν να επιβιώσουν ως έθνος αν δεν υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους με λογικό τρόπο.”

”Είναι λάθος όταν οι πρόσφυγες σκόπιμα πετάνε τα διαβατήριά τους, αλλά εξακολουθούν να έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν εδώ. Ή πάρτε, για παράδειγμα, το θέμα της ηλικίας. Τα κόμματά μας οργίζονται και λένε ότι αυτό αντιτίθεται στην διεθνή νομοθεσία. Μπορώ μόνο να σκεφτώ “Είστε τρελοί;”.

”Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι υπάρχουν πολλοί πρόσφυγες που αναζητούν πραγματικά εργασία και θέλουν να ενταχθούν στην κοινωνία μας, μεταξύ άλλων και μέσω της εργασίας. Αλλά η πλειοψηφία δεν ήρθε εδώ επειδή τους αρέσει η δημοκρατία μας ή ο καιρός μας , ή επειδή τους αρέσουν και τόσο οι Γερμανοί”.

”Συνεχίζω να εργάζομαι με πρόσφυγες. Έχω μουσουλμάνους φίλους, αλλά είναι κοσμικοί μουσουλμάνοι που έγιναν Γερμανοί εδώ και πολύ καιρό. Η κριτική μου θέση στοχεύει, πρώτα απ ‘όλα, στο θέμα της ενσωμάτωσης. Άλλωστε, αν κάποιος δουλέψει εδώ και μιλάει τη γλώσσα μας, δεν σημαίνει ότι είναι πραγματικά ενσωματωμένος. Πιστεύω ότι είναι καλό να διατηρείς τη δική σου ταυτότητα και τον πολιτισμό σου. Αλλά όχι εις βάρος μας, όχι με το να μας περιφρονούν ή να μας θεωρούν «άπιστους» που πρέπει να προσηλυτιστούν στο Ισλάμ”.

Ο αρθρογράφος του ellinika hoaxes χαρακτήρισε το δημοσίευμα μας ”ξενοφοβικό”. Απ’ ότι φαίνεται, θα πρέπει τώρα να πει το ίδιο και στην ίδια την Ρεμπέκα Σόμμερ.

Μετά από όλα αυτά, που ελπίζουμε να διαφώτισαν ακόμη περισσότερο τους αναγνώστες μας, το λιγότερο που αναμένουμε από την ιστοσελίδα ellinika hoaxes είναι να αφαιρέσει είτε το όνομα του Off the Record από το δημοσίευμα της, είτε το ίδιο το δημοσίευμα, ώστε να μην εκτίθεται πλέον και η ίδια.