«Το Ποτάμι»: Προπαγανδιστική καμπάνια διαφυλετικού «πατριωτισμού»


«Το Ποτάμι»: Προπαγανδιστική καμπάνια διαφυλετικού «πατριωτισμού»

«Το Ποτάμι» προπαγανδίζει ότι πατριώτης είναι ο οποιοσδήποτε γεννήθηκε σε κάποια χώρα άσχετα με την φυλετική του καταγωγή. Φόρους αν πληρώνεις είσαι «πατριώτης»…«Πατριώτισσα» είσαι αν κάνεις πολλά παιδιά τα οποία θα σου μεγαλώνει με όποια παιδεία κατά του έθνους επιθυμεί το κοινοβουλευτικό κράτος, επειδή ταυτόχρονα θα εργάζεσαι πολλές ώρες και δεν θα μπορείς να επιβλέψεις την παιδεία τους! «Πατριώτης» είσαι όταν διδάσκεις σε μακρινές περιοχές Έλληνες και ξένους…Με τέτοιες θέσεις θα μας πάρει…το ποτάμι!

«Το Ποτάμι»: Προπαγανδιστική καμπάνια διαφυλετικού «πατριωτισμού»«Το Ποτάμι»: Προπαγανδιστική καμπάνια διαφυλετικού «πατριωτισμού»2«Το Ποτάμι»: Προπαγανδιστική καμπάνια διαφυλετικού «πατριωτισμού»3

Maurice Barres: «Το αίμα ακολουθεί πάντοτε τη φυσική τάξη των πραγμάτων και αντιστέκεται στα κηρύγματα και τους ανθρώπινους νόμους»

«Τα παιδιά των ξένων δε γεννιούνται Γάλλοι παρά μόνο στη φαντασία του νομοθετικού πλαισίου».

Η γη και οι νεκροί, εκδόσεις «Νέα Γενεά»

«Το Ποτάμι»: Προπαγανδιστική καμπάνια διαφυλετικού «πατριωτισμού»6«Oι Ελλαδίτες πολιτικοί κατάντησαν να συνταυτίσουν με τον νου τους κράτος και έθνος ή καλλίτερα, μην μπορώντας να φτάσουν στην γενικότητα του «έθνους», έκαμαν την ανικανότητα τους θεωρία, γενίκεψαν το νόημα «κράτος» λέγοντας «κάθε κράτος έχει από έναν λαό άρα και το ελληνικό κράτος έχει ελληνικό λαό και λαός είναι εκείνος που πληρώνει τους φόρους». Και έπειτα λαός και κράτος έγιναν στο κεφάλι τους ένα.»

Ίων Δραγούμης, Ελληνικός Πολιτισμός

Η απάντηση μας είναι: ΦΥΛΕΤΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!