Smiley face

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type


Smiley face

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από την Δύση στον συμμοριτοπόλεμο της Συρίας


Δύο μέτρα και δύο σταθμά από την Δύση στον συμμοριτοπόλεμο της ΣυρίαςΔύο μέτρα και δύο σταθμά από την Δύση στον συμμοριτοπόλεμο της Συρίας
ΠΗΓΗ

Η έκφραση «δυο μέτρα και δυο σταθμά» αναφέρεται στην αντιμετώπιση κάποιων αυστηρότερα από άλλους, μέσω διαφορετικών κριτηρίων κρίσης. Τα διπλά πρότυπα είναι τυπικά για την πολιτική και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ιδιαίτερα όταν σχετίζονται με πολέμους  και ειδικά όταν αντιμετωπίζεται πολιτική ήττα, όπως συμβαίνει με την Δύση στον συμμοριτοπόλεμο της Συρίας.

Η λεγόμενη Δύση από το 2011 είχε ορκιστεί για την ανατροπή του Άσαντ και τον διαμελισμό της Συρίας, χρησιμοποιώντας ως πολιορκητικό κροιό τους μισθοφόρους του Ισλαμικού Κράτους. Οι μισθοφόροι όμως της Δύσης δεν κατάφεραν να ανατρέψουν τον Άσαντ, η επέμβαση της Ρωσίας έσωσε την Συρία από τον διαμελισμό και παγίωσε το καθεστώς του στην εξουσία. Η Δύση ηττήθηκε πολιτικά και στρατιωτικά στην Συρία, η Ρωσία και το Ιράν μαζί με τον Άσαντ και την Χεζμπολάχ είναι οι νικητές.

Smiley face

Smiley face

Smiley face

Τις τελευταίες ημέρες η Δύση παίζει τα ρέστα της στην Συρία. Ασκώντας έντονη πολιτική και διπλωματική πίεση προσπαθεί να επιστρέψει στην Συρία χρησιμοποιώντας τον βομβαρδισμό από τον συριακό στρατό της πόλης Γκούτα και τον θάνατο ολίγων αμάχων, άμαχοι οι οποίοι είχαν ενημερωθεί να εγκαταλείψουν την εμπόλεμη ζώνη ειδικά της ανατολικής Γκούτα. Η Γκούτα είναι μια περιοχή ανατολικά της Δαμασκού η οποία κυριαρχείται από απομεινάρια της Αλ Κάιντα και άλλων σουνιτικών-βαχαμπιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων, ενώ ο σουνιτικός πληθυσμός της τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια προς τους τρομοκράτες, εξ ου και η άρνηση του να εγκαταλείψει την πόλη. Αυτά τα απομεινάρια κανιβάλων-μισθοφόρων της Δύσης το τελευταίο διάστημα ξεθάρρεψαν και άρχισαν να βομβαρδίζουν με ρουκέτες τις χριστιανικές περιοχές της  Δαμασκού, με αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών αμάχων. Οι επιθέσεις με ρουκέτες έγιναν με προφανή σκοπό να σπείρουν τον φόβο και τον τρόμο μεταξύ του πληθυσμού της πρωτεύουσας και ιδιαίτερα μεταξύ των μη σουνιτών μουσουλμάνων.

Αντιμετωπίζοντας αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση του Άσαντ ξεκίνησε μια στρατιωτική επίθεση με τελικό σκοπό την οριστική ανάκτηση της πόλης Γκούτα και την τελική εξολόθρευση των μισθοφόρων του ΝΑΤΟ, της Μέρκελ, του Μακρόν και των βασιλικών δικτατόρων του Αραβικού Κόλπου. Στρατιωτικά η κατάσταση ομοιάζει με εκείνη του Χαλεπίου (Συρία), της Ράκκα (Συρία) και της Μοσούλης (Ιράκ) πριν την ανάκτηση τους από τα κυβερνητικά στρατεύματα. Εννοείται ότι στην επίθεση πριν την ανάκτηση της πόλης συμπεριλαμβάνονται βομβαρδισμοί από αεροσκάφη και βαρέα πυροβόλα, μερικές φορές βομβαρδισμοί αναγκαστικά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, αφού εκεί κρύβονται οι κανίβαλοι τζιχαντιστές. Όπως έγινε στο Χαλέπι, στην Ράκκα και στην Μοσούλη, υπάρχουν μεταξύ των αμάχων θύματα. Στην μάχη της Μοσούλης που βομβαρδιζόταν επί μήνες από νατοϊκά μαχητικά πριν την ανακατάληψη της, ο αριθμός των θυμάτων μεταξύ των αμάχων ανέρχεται στις 11.000 σύμφωνα με το Associated Press.

Όμως οι καταγγελίες για τους θανάτους των αμάχων στην Μοσούλη απουσίαζαν εντελώς από την πολιτική σκηνή της Δύσης και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, σε αντίθεση με την ανατολική Γκούτα όπου οι απώλειες μεταξύ των αμάχων είναι πολύ λιγότερες. Η δυτική προπαγάνδα και οι πονόψυχοι ηγέτες της Δύσης  κατηγορούν τον Άσαντ για «πόλεμο εξόντωσης» των αντιπάλων του στην ανατολική Γκούτα, δηλαδή για πόλεμο εξόντωσης των ισλαμοσυμμοριτών. Αλήθεια πού ήταν όλοι αυτοί οι πονόψυχοι ηγέτες της Δύσης και οι αργυρώνητοι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ όταν οι ισλαμοσυμμορίτες αποκεφάλιζαν μικρά παιδιά; Πού ήταν όταν βίαζαν γυναίκες επειδή δεν ανήκαν στο θρησκευτικό τους δόγμα;  Που ήταν όταν κρεμούσαν σε πασσάλους τα κεφάλια των αντιπάλων τους; Που ήταν όταν 800 πύραυλοι  cruise των ΗΠΑ έπληξαν το Ιράκ και σκότωσαν χιλιάδες αμάχους με την αστεία δικαιολογία περί κατοχής όπλων μαζικής καταστροφής από τον Σαντάμ; Που ήταν όταν τα μαχητικά drones των ΗΠΑ βομβάρδιζαν (εξακολουθούν να το κάνουν) χωριά στο Αφγανιστάν και σκότωναν γυναίκες και παιδιά με την γελοία δικαιολογία ότι είναι Ταλιμπάν; Που ήταν όλοι αυτοί όταν τα νατοϊκά μαχητικά βομβάρδιζαν αμάχους στην Λιβύη;

Από το όλο σκηνικό της προπαγάνδας της Δύσης για την ανατολική Γκούτα δεν μπορούσε να λείπει βέβαια η δήθεν ομάδα διάσωσης «White Helmets» (Λευκά Κράνη), η οποία στα ερείπια της χειμαζόμενης πόλης ανακαλύπτει πάλι αιματοβαμμένα παιδιά που τρέχει να τα διασώσει από τους βομβαρδισμούς του «κακού» Άσαντ. Υπενθυμίζουμε ότι η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε στην Κωνσταντινούπολη πριν από πέντε χρόνια από τον Βρετανό James Le Mesurier, πρώην πράκτορα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών και συγκεκριμένα της μυστικής υπηρεσίας του βρετανικού στρατού. Ο James Le Mesurier έχει υπηρετήσει στην Βοσνία, στο Κόσοβο και στο Ιράκ. Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν εκπαιδευτής των ισλαμοσυμμοριτών της Αλ Κάιντα, ενώ από το 2005 και μετά έχει χρηματίσει και αντιπρόεδρος της εταιρίας παροχής μισθοφορικών υπηρεσιών «Olive Group» και «Good Group». Αρχές του 2013  ίδρυσε με την βοήθεια της USAID (United States Aid for International Development), πρόκειται περί ενός παραμάγαζου της CIA, την ομάδα διάσωσης «Λευκά Κράνη» με σκοπό την προπαγάνδα υπέρ των ισλαμοσυμμοριτών και την αμαύρωση στα ΜΜΕ της εικόνας της κυβέρνησης του Άσαντ. Αυτή η ομάδα διάσωσης χρηματοδοτείται ετησίως με δεκάδες εκατ. δολάρια από την USAID και από το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης λαμβάνει «δωρεές» από το γερμανικό, γαλλικό και ολλανδικό κράτος. Συγκεκριμένα το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών χρηματοδότησε το 2016  και το 2017 την οργάνωση με 7 εκ. ευρώ, ενώ από την ίδρυση τους τα «Λευκά Κράνη» έχουν λάβει συνολικά περίπου 100 εκατ.  δολάρια από όλους τους «χορηγούς» τους.

Ο θίασος διάσωσης λοιπόν που κυκλοφορεί με λευκά κράνη στα ερείπια της Γκούτα, δήθεν για να σώσει και να περιθάλψει αμάχους που βομβαρδίζονται από την «κακό» και «άσπλαχνο» συριακό στρατό, δεν είναι παρά υψηλά αμειβόμενοι πράκτορες και μισθοφόροι των δυτικών μυστικών υπηρεσιών που έχουν ως στόχο την συλλογή πληροφοριών, την κατασκοπεία,  την προπαγάνδα και την υποστήριξη των ισλαμοσυμμοριτών. Αν κάποιοι πειθόμενοι από την προπαγάνδα των δυτικών μυστικών υπηρεσιών αγανακτούν με τον «κακό» Άσαντ που βομβαρδίζει τους δήθεν αμάχους κανιβάλους, τότε ως απάντηση προς όλους αυτούς παραθέτουμε τα λόγια του φιλοσόφου Marshall Mc Luhan: «Η ηθική αγανάκτηση είναι μια μέθοδος για να αποκτούν οι ηλίθιοι αξιοπρέπεια».

Τα εγκλήματα της Δύσης κατά των αμάχων στην Μέση Ανατολή αναγορεύονται σε «παράπλευρες απώλειες» που είναι αναπόφευκτες και γίνονται για την προάσπιση της «δημοκρατίας», ενώ η απελευθέρωση της ανατολικής Γκούτα από τους κανίβαλους μισθοφόρους της Δύσης, με απώλειες ολίγων αμάχων που δεν θέλησαν να εγκαταλείψουν την πόλη παρά την ενημέρωση από τον συριακό στρατό, είναι εγκλήματα πολέμου που πρέπει να τιμωρηθούν.

Η υποκρισία και τα δυο μέτρα και σταθμά συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν την ιμπεριαλιστική πολιτική της Δύσης, αλλά και πολλούς πολίτες που λαμβάνουν την ενημέρωση τους από τα συστημικά και ελεγχόμενα από σιωνιστικά συμφέροντα ΜΜΕ.


Smiley face Smiley face Smiley face

Smiley face