ΚΚΕ: ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ


ΚΚΕ: ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣΚΚΕ: ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ
ΠΗΓΗ

Ούτε στο σακί ούτε στο σακούλι, δεν πιάνονται τα συντρόφια του… τιμημένου κουκουέ!

Επίθεση, λοιπόν, στον πρόεδρο Πούτιν κάνει το τελευταίο απομεινάρι του σταλινισμού επί της γης, με την ευκαιρία του πρόσφατου εορτασμού της επετείου της σοβιετικής νίκης στον Β΄ Π.Π.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα συντρόφια, «η επέτειος της Αντιφασιστικής Νίκης της 9ης Μάη του 1945 αξιοποιείται από την αστική κυβέρνηση της Ρωσίας ως ευκαιρία για να προωθήσει, από τη μια, έναν

πατριωτισμό και μια «εθνική ενότητα» που επιχειρεί να σβήσει τις ταξικές αντιθέσεις, όπως και να συσκοτίσει τους πραγματικούς λόγους που η Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών ήταν ο πρωτεργάτης της Νίκης κατά του φασισμού, και από την άλλη, να κάνει επίδειξη ισχύος με προβολή υπερσύγχρονων στρατιωτικών εξοπλισμών, με το «βλέμμα» στον σφοδρό ανταγωνισμό με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα».
Και για να μην αφήσει καμμιά αμφιβολία, για το πώς κρίνει την σημερινή Ρωσσία, το… τιμημένο προσθέτει πως «η αιτία των ιμπεριαλιστικών πολέμων βρίσκεται στον σφοδρό ανταγωνισμό των αστικών τάξεων και των μονοπωλίων που εκπροσωπούν για τον έλεγχο αγορών, ενεργειακών πηγών και γεωστρατηγικών σφαιρών, όπου και η σημερινή Ρωσία παίρνει ενεργά μέρος και δεν είναι καμία δύναμη ειρήνης».

«Ιμπεριαλιστική» χώρα, λοιπόν, η Ρωσσία για τα κουκούδια, από τότε που έπαψε η… «διεθνιστική αλληλεγγύη» (σε dollars!) προς το… «κόμμα του λαού». Αν συνεχιζόταν η ροή των χρημάτων, σίγουρα τα συντρόφια θα έβλεπαν την Ρωσσία με… διαφορετικό μάτι!