Στο όνομα της πολιτικής ορθότητας παρουσιάζουν τους αρχαίους Έλληνες σαν αφροαμερικανούς…


Στο όνομα της πολιτικής ορθότητας παρουσιάζουν τους αρχαίους Έλληνες σαν αφροαμερικανούς...Στο όνομα της πολιτικής ορθότητας παρουσιάζουν τους αρχαίους Έλληνες σαν αφροαμερικανούς…

Τηλεοπτική σειρά συμπαραγωγής BBC και Netflix φέρνει τα πάνω κάτω στην ήδη παραποιημένη ιστορία μας!

Πριν από μερικούς μήνες, το trailer της επίμαχης τηλεοπτικής σειράς «Τροία: Η πτώση μίας πόλης», είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, καθώς παρουσίαζε τον Αχιλλέα ως…αφροαμερικανό.

Σαν να μην έφτανε αυτό, σήμερα η τηλεοπτική αυτή σειρά που «σπάει ταμεία» με εκατομμύρια

τηλεθεατές να την παρακολουθούν, παρουσίασε ακόμη και μερικούς από τους θεούς του Ολύμπου ως αφροαμερικανούς, σε μία προσπάθεια επανατοποθέτησης της ιστορίας.Φυσικά υπάρχουν οι πολέμιοι της συγκεκριμένης σειράς, με τα παράπονα στα social media να ποικίλουν.

Ωστόσο, αυτό που ήθελαν οι παραγωγοί της τηλεοπτικής αυτής σειράς το πέτυχαν και με το παραπάνω.

Ο ντόρος που έχει προκληθεί παγκόσμια τόσο για την εμφάνιση των χαρακτήρων όσο και για τις…αυθαίρετες αλλαγές του σεναριογράφου στην ιστορία της Τροίας, εκτόξευσε την τηλεθέαση σε Βρετανία και αλλού.

Πρόκειται για άλλο ένα τρανό παράδειγμα της εισβολής της πολιτικής ορθότητας τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην ίδια την ιστορία.

Για κάποιους φαίνεται πως είναι ενοχλητικό να παρουσιάζονται οι Αρχαίοι Έλληνες ως λευκοί.

Ως εκ τούτου αποφασίστηκε αυθαίρετα σε μία κατά τα άλλα «ιστορική σειρά» η ίδια η ιστορία να αλλάξει κυριολεκτικά χρώμα!