Τα Fake News, το “Έτος Χωρίς Καλοκαίρι” και η κατρακύλα της “ενημέρωσης” για την κλιματική απάτη.


Τα Fake News, το “Έτος Χωρίς Καλοκαίρι” και η κατρακύλα της “ενημέρωσης” για την κλιματική απάτη.

ΠΗΓΗ: http://greeklignite.blogspot.com/2018/05/fake-news.html

Αυτοί που δείχνουν το πιο πάνω σκίτσο είναι οι ίδιοι ακριβώς που φροντίζουν να διασπείρουν fake news: λίγο πιο κάτω το tvxs έχει άρθρο με τίτλο “Έτος χωρίς καλοκαίρι, το φαινόμενο που τρομάζει την Ευρώπη“, φροντίζοντας να διασπείρει τον τρόμο για την κλιματική καταστροφή που απειλεί εμάς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Τα Fake News, το "Έτος Χωρίς Καλοκαίρι" και η κατρακύλα της "ενημέρωσης" για την κλιματική απάτη.Το τρομολαγνικό άρθρο ξεκινά με το απερίγραπτο “Σύμφωνα με νέα έρευνα βρισκόμαστε στο χείλος -ακόμη- μίας κλιματικής καταστροφής. Η οποία, εκτός των άλλων, θα φέρει την Ευρώπη αλλά και τη Βόρεια Αμερική αντιμέτωπες με έναν νέο μεγάλο λιμό. Το δυσοίωνο σενάριο που οι επιστήμονες πίστευαν ότι θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τον επόμενο αιώνα, συμβαίνει ήδη.” Φυσικά δεν κάνει τον κόπο να μας πει ποια είναι αυτή η “νέα έρευνα” ούτε και κάνει τον κόπο να …
μας πει γιατί οι “επιστήμονες” έπεσαν έναν αιώνα έξω στις “προβλέψεις” τους. 

Τα Fake News, το "Έτος Χωρίς Καλοκαίρι" και η κατρακύλα της "ενημέρωσης" για την κλιματική απάτη.3Αυτό που είναι ακόμα χειρότερο είναι πως δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι το “άρθρο” είναι μεταφρασμένη αναδημοσίευση του τρομολαγνικού”We May Be on the Verge of a Human-Made Climate Disaster“, από ένα αμερικανικό ιστότοπο. Πρόκειται απλά για γελοιότητες, το αρχικό άρθρο μας καλεί να κάνουμε “κάτι” για “να σώσουμε τον πολιτισμό μας”.

Το άρθρο δίνει ένα σύνδεσμο για τη “νέα έρευνα”, μόνο που ο σύνδεσμος δεν λειτουργεί. Το βαθυστόχαστο συμπέρασμα πάντως είναι πως αν σ’ ένα ποτήρι με αλμυρό νερό ρίξουμε ένα παγάκι γλυκού νερού, στην περιοχή γύρω απ’ το παγάκι η αλατότητα του αλμυρού νερού θα μειωθεί κι αυτό “βρέθηκε” ότι συμβαίνει στην Ανταρκτική, γύρω απ’ τους πάγους που λιώνουν σ’ επαφή με τον ωκεανό. Πραγματικά βαθυστόχαστη “επιστήμη”, πρέπει να κόστισε πολλά στους χρηματοδότες της.

Τα Fake News, το "Έτος Χωρίς Καλοκαίρι" και η κατρακύλα της "ενημέρωσης" για την κλιματική απάτη.5Το τι είναι αυτό το “κάτι”, που πρέπει να κάνουμε για “να σώσουμε τον πολιτισμό μας”, μας το κρατά ο αμερικανός αρθρογράφος για το τέλος, αφού πρώτα μας έχει βομβαρδίσει επανειλημμένα με γελοία αντι-Τραμπ προπαγάνδα: μας καλεί να γίνουμε “πολιτικοί ακτιβιστές”, επειδή το διακύβευμα είναι “η επιβίωση του μεγαλύτερου (sic) μέρους του Δυτικού κόσμου και του “πολιτισμού” όπως τον ξέρουμε”.

Αυτό λοιπόν το προπαγανδιστικό άρθρο δήθεν “επιστήμης”, που και μόνο απ’ τη γκριμάτσα του Τραμπ φαίνεται πόσο ασόβαρο είναι, επέλεξε το tvxs να “προσφέρει” στους Έλληνες, δικαιώνοντας το σκίτσο του Δερμεντζόγλου: όσο πιο fake είναι τα news, τόσο πιο εύκολα γίνονται share! Και ο Γκέμπελς θα αναπαύεται ευχαριστημένος, ο αγώνας του δεν πήγε χαμένος, η τρομολαγνεία της κλιματικής απάτης φροντίζει να τον δικαιώνει συνεχώς.