Προκλητικό προεκλογικό φιλμάκι Γκρίζων Λύκων παρουσιάζει την Κύπρο τουρκική


Προκλητικό προεκλογικό φιλμάκι Γκρίζων Λύκων παρουσιάζει την Κύπρο τουρκικήΠροκλητικό προεκλογικό φιλμάκι Γκρίζων Λύκων παρουσιάζει την Κύπρο τουρκική
ΠΗΓΗ

Προκλητικό προεκλογικό βίντεο του κόμματος των Γκρίζων Λύκων ΜΗΡ, που στηρίζει τον Ερντογάν, κυκλοφόρησε τις προηγούμενες μέρες εν όψει των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα στις 24 Ιουνίου, στο οποίο παρουσιάζει την Κύπρο ως μέρος της Τουρκίας.

Η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας έναντι της Κύπρου, γίνεται προεκλογική θέση εν όψει των εκλογών. Αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο, όμως το χειρότερο, είναι πως τα πολιτικά κόμματα στην Κύπρο δεν δείχνουν να κατανοούν την πάγια πολιτική που ακολουθεί η Άγκυρα, ανεξαρτήτως Κυβέρνησης. Αυτό είναι και το συστατικό στοιχείο που οδηγεί το Κυπριακό και την διαπραγματευτική ομάδα των εκάστοτε κυβερνήσεων, από λάθος σε λάθος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Σονάρ, ο Ερντογάν φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό 48,3% των ψήφων στον πρώτο γύρο, ενώ ο υποψήφιος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μουχαρέμ Ιντζέ εξασφαλίζει ποσοστό 31,4%. Σε ποσοστό άνω του 53%, οι ερωτηθέντες απαντούν ότι θα ψήφιζαν τον Ερντογάν έναντι του Ιντζέ στον δεύτερο γύρο.

Σε ό,τι αφορά τις βουλευτικές εκλογές, το κυβερνών κόμμα AKP εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 42,2%. Οι σύμμαχοί του εθνικιστές του MHP εξασφαλίζουν το 7,1% των ψήφων.