Η Zakharova επέστησε την προσοχή στο νέο αντιΣυριακό έργο στο Twitter


Η Zakharova επέστησε την προσοχή στο νέο αντιΣυριακό έργο στο Twitter
ΠΗΓΗ
Η επίσημη εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Zakharova ανέφερε την εμφάνιση ενός έργου προπαγάνδας στο Twitter χρησιμοποιώντας την εικόνα ενός κοριτσιού. Καθήκον της μπορεί να είναι η παροχή πληροφοριών για τις επιθέσεις της Δύσης στη Συρία μετά από πιθανή θεατρική χρήση των χημικών όπλων στην επαρχία Ιντλίμπ.

Μιλάμε για τη σελίδα της εξαετούς Χαλά, η οποία, σύμφωνα με την περιγραφή του λογαριασμού, ζει στο Ιντλίμπ και τακτικά δημοσιεύει βίντεο συναντήσεις με φίλους. Σύμφωνα με την Zakharova ο λογαριασμός του παιδιού είναι ένα παράδειγμα “μιας κυνικής, υπολογισμένης , αλλά όχι καινοτόμου προσέγγισης των Δυτικών συναδέλφων μας στην προπαγάνδα της Συριακής πίστας”.

“Τα συνηθισμένα εξάχρονα παιδιά το κάνουν πάντα αυτό, πάντα το κάνουν όταν βρίσκονται σε ζώνες ελεγχόμενες από μαχητές, όπου συνεχίζουν, για παράδειγμα, ένοπλες ενέργειες: πάντα συναντούν φίλους, δημοσιεύουν στο Twitter. Ένα παιδί έξι ετών. Όποιος έχει παιδιά, γνωρίζει ότι δεν παίζουν μπάλα, δεν μαθαίνουν γράμματα, δεν διαβάζουν, δεν παίρνουν καν φωτογραφίες-όλα τώρα βρίσκονται στο Twitter, “-είπε η διπλωμάτης στην ενημέρωση.

Σημείωσε ότι η Χαλά “καλεί τον κόσμο να δώσει προσοχή στο Ιντλίμπ, να σταματήσει να σκοτώνει παιδιά και να προκαλεί επιδρομές”. Τώρα έχει 351 ακόλουθους , και μεταξύ των οποίων υπάρχουν κορυφαίοι των δυτικών Μέσων ενημέρωσης -του Βρετανικου BBC, των Αμερικανικών Huffington Post, του BuzzFeed, του Radio Liberty.

“Tι προσοχή ζητά το παιδί! Αυτό είναι το μόνο παιδί στο Ιντλίμπ στο οποίο η προσοχή όλης της διεθνούς κοινότητας πρέπει να είναι στραμμένη, ε;
Και μας διδάσκει και μας λέει τι πρέπει να κάνουμε. Έτσι, αυτό είναι μας λέει πως να εργαστούμε για την οικοδόμηση, το οποίο είναι μια πραγματική προπαγάνδα. Τριακόσιοι πενήντα ακόλουθοι στο παιδί μεταξύ των οποίων και τα πέντε μεγαλύτερα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης! Η Zakharova είναι έκπληκτη

“Την περίπτωση της Μπάνα συνεχίζει η Χαλά”

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι οι λ
όγοι για την εμφάνιση του λογαριασμού στην τρέχουσα κατάσταση είναι προφανείςς, τέτοιες ιστορίες έχουν ήδη «εφευρεθεί και υλοποιούνται από τους δυτικούς συναδέλφους μας με όλη τη δύναμη των πληροφοριακών εργαλείων προπαγάνδας».

Υπενθύμισε το λογαριασμό του κοριτσιού Bana Alebed, ο οποίος ήταν ενεργός στη μέση της επιχείρησης για την απελευθέρωση της πόλης του Χαλέπι το 2016, τα μηνύματα είχαν επίσης δημοσιευθεί στην Αγγλική γλώσσα.

“Πως είναι δυνατόν από μήνα σε μήνα, από χρόνο σε χρόνο να ακούμε σχετικά με αυτές τις ιστορίες της τρομερής προπαγάνδας; Τώρα τον ρόλο της Bana τον συνεχίζει η Χαλά, “-είπε η Zakharova, σημειώνοντας ότι τα μηνύματα της Χαλά ” είναι αντίγραφα των λέξεων που έγραφε η Bana “, χρησιμοποιώντας σχεδόν πανομοιότυπες εκφράσεις.

Η Zakharova επέστησε την προσοχή στο νέο αντιΣυριακό έργο στο TwitterΗ διπλωμάτης πρότεινε ότι ο νέος λογαριασμός θα μπορούσε να είναι κεντρικός στο σενάριο της πρόκλησης ενάντια στις κυβερνητικές δυνάμεις στο Ιντλίμπ. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αυτόν τον λογαριασμό της Χαλά ότι θα μοιραστεί με τον κόσμο τα προσωπικά της, επιβεβαιώνοντας την υποτιθέμενη χρήση των χημικών όπλων από τις Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ενάντια στον άμαχο πληθυσμό. Όλοι το έχουμε περάσει αυτό “, εξήγησε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών.

Συμπερασματικά, η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ τόνισε ότι η ταλαιπωρία και η εκμετάλλευση των παιδιών είναι απαράδεκτη.

“Εκατομμύρια παιδιά έχουν υποφέρει ως αποτέλεσμα του πολέμου στη Συρία, και είναι απαραίτητο να μιλήσουμε γι ‘ αυτό, με αυτό είναι απαραίτητο να αγωνιστούμε, να βοηθήσουμε τα παιδιά να ξεχάσουν τις εμπειρίες, αλλά όχι να τα εμπλέξουμε σε όλες τις νέες και βρώμικες προκλήσεις, και αυτός ο σκοπός δίνεται σε εκείνους που δημιουργούν τέτοιους λογαριασμούς»,- Συνόψισε Zakharova.

Η Επιδείνωση της κατάστασης στη Συρία

Τις τελευταίες ημέρες, η κατάσταση γύρω από τη Συρία έχει γίνει πιο τεταμένη. Ο επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Konashenkov είπε ότι σύμφωνα με ανεξάρτητες πηγές, η ομάδα “Hayat Tahrir al Sham” * προετοιμάζει μια πρόκληση για να κατηγορήσει τη Δαμασκό για τη χρήση χημικών κατά του άμαχου πληθυσμού στην Ιντλίμπ. Σύμφωνα με τον Στρατηγό , “οι μασκαράδες διασώστες των λευκών κρανών” πρόκειται να τραβήξουν σκηνές για τη Μέση Ανατολή και τα αγγλόφωνα μέσα ενημέρωσης μετά τους αντίστοιχους θεατρινισμούς.

Το Αμερικανικό αντιτορπιλικό με 28 πυραύλους, που έφθασε στη Μεσόγειο, θα μπορούσε να χτυπήσει σε οποιοδήποτε μέρος της Δημοκρατίας, είπε ο Konashenkov. Επιπλέον, σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, το Αμερικανικό αντιτορπιλικό “Sullivans” έφθασε στον Περσικό κόλπο με 56 πυραύλους Cruise , καθώς και η αεροπορική βάση “El-Udeid” στο Κατάρ μετεγκαταστάθηκε στο στρατηγικό βομβαρδιστικό B-1B της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ με 24 πυραύλους cruise “αέρα-εδάφους “.

Το Πεντάγωνο διέψευσε τις δηλώσεις της Ρωσικής πλευράς ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρνουν ς δυνάμεις στη Συρία για να ξεκινήσουν μια πυραυλική επίθεση, δηλώνοντας ότι είναι «έτοιμο για δράση» σε περίπτωση κατάλληλης διαταγής.

* Η τρομοκρατική οργάνωση απαγορευμένη στη Ρωσία.