Έτοιμος για την νεοφιλελεύθερη ΝΔ ο Ψαριανός: “Παραμύθι η επανάσταση του 1821”


Έτοιμος για την νεοφιλελεύθερη ΝΔ ο Ψαριανός: “Παραμύθι η επανάσταση του 1821”Έτοιμος για την νεοφιλελεύθερη ΝΔ ο Ψαριανός: “Παραμύθι η επανάσταση του 1821”
ΠΗΓΗ

«Παραμύθια για σανοφάγους» χαρακτήρισε την επανάσταση του 1821 ο γνωστός άθεος μαρξιστής βουλευτής του Ποταμιού –που τελευταία δηλώνει και ολίγον… νεοφιλελεύθερος και φέρεται έτοιμος να μεταπηδήσει στην Νουδούλα!- Γρηγόρης Ψαριανός.

Ο οποίος, σ’ ένα διαχρονικό παραλήρημα υπέρ του λεγόμενου «ξένου παράγοντα» όλων των εποχών, υποστήριξε τα εξής ανήκουστα, από το βήμα της βουλής:
«Οι επαναστάσεις ξεκίνησαν τον προηγούμενο αιώνα από τους Φιλικούς και απέτυχαν. Η επανάσταση του ’21 – που λένε για την εθνική ανεξαρτησία και ταράζομαι – είναι ένα παραμύθι που λέμε στον κόσμο. Μια άλλη τρόικα έφτιαξε στο παρελθόν αυτό το κράτος.

Η επανάσταση του 1821 συνετρίβη. Ως το 1827 η χώρα ήταν κολυμπηθρόξυλα. Κρανίου τόπος. Στην Πελοπόννησο δεν υπήρχε κάτοικος . Και ήρθε η τρόικα του Ναυαρίνου για δικά της συμφέροντα και έφτιαξε αυτό το κρατίδιο. Βρήκε τον καλύτερο κυβερνήτη Έλληνα και τον έφερε να κυβερνήσει. Τον Καποδίστρια. Κι εμείς τον καθαρίσαμε σε ενάμιση χρόνο. Κι από τότε αλωνίζουμε. Παίρνουμε δάνεια και τα τρώμε. Και μας φταίνε για όλα οι κερατάδες οι ξένοι. Για τον εμφύλιο έφταιγαν οι ξένοι, για το κυπριακό, για τη Χούντα, για τη μικρασιατική καταστροφή. Για όλα τα δεινά έφταιγαν οι ξένοι. Και αυτά τα έλεγαν αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι και πουλάνε ακόμα το παραμύθι. Κι όσο αυτό τρώγεται από σανοφάγους θα έχουμε τέτοια κυβέρνηση που έδιωξε τους κερατάδες τους ξένους».

Χωρίς πολλά λόγια και αναλύσεις, την πρέπουσα απάντηση στον θρασύτατο αυτό… νεοφιλελεύθερο – μαρξιστή κι εθνομηδενιστή και τους ομοίους του, την δίνει από τα βάθη του χρόνου ο Καποδίστριας: «Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης»!