Η δολοφονία Κασόγκι από την Αραβία των Σαούντ και η υποκρισία της Δύσης


Η δολοφονία Κασόγκι από την Αραβία των Σαούντ και η υποκρισία της ΔύσηςΗ δολοφονία Κασόγκι από την Αραβία των Σαούντ και η υποκρισία της Δύσης
ΠΗΓΗ

Ο Σαουδάραβας Τζαμάλ Κασόγκι, ένας ευρέως αναγνωρισμένος δημοσιογράφος με έδρα τις ΗΠΑ και επικριτής του διαδόχου του θρόνου των Σάουντ Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, δολοφονήθηκε και το πτώμα του τεμαχίστηκε πριν από τρεις περίπου εβδομάδες στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Ο Κασόγκι είχε επισκεφτεί το προξενείο, αφού έλαβε διαβεβαιώσεις από τις προξενικές αρχές ότι θα είναι ασφαλής, επιδιώκοντας να αποκτήσει απόδειξη του διαζυγίου του στην Σαουδική Αραβία ούτως ώστε να παντρευτεί την Τουρκάλα σύντροφο του.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι δεν ήταν κάποιος τυχαίος Σαουδάραβας. Ήταν ανιψιός του προσωπικού ιατρού του Σαουδάραβα βασιλιά Αμπντούλ Αζίζ και ανιψιός του πολύ γνωστού (στο ΠΑΣΟΚ των Παπανδρέου …) εμπόρου όπλων Αντνάν Κασόγκι ο οποίος εξόπλισε την πολεμική αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας, ενώ στον οκταετή πόλεμο Ιράν-Ιράκ τροφοδοτούσε με πολεμικό υλικό και τις δύο πλευρές, ανάλογα με τις εντολές που έπαιρνε από το αμερικανικό Πεντάγωνο και την CIA. Θεία του Τζαμάλ Κασόγκι είναι η Σαμίρα Κασόγκι, μητέρα του Ντόντι αλ Φαγιέντ (επίσης εμπόρου όπλων) ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με την βρετανίδα πριγκίπισσα Νταϊάνα στο γνωστό τοις πάσι αυτοκινητικό ατύχημα στο Παρίσι.

Η επικεφαλίδα περί «υποκρισίας» της Δύσης μπορεί να απαντηθεί με λίγες λέξεις: Ας φαντασθούμε τι θα είχε συμβεί αν Ιρανός αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος με έδρα τις ΗΠΑ είχε δολοφονηθεί αγρίως και τεμαχιστεί στο ιρανικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης. Τα «κανόνια» ήδη θα έβαλαν κατά της Τεχεράνης, η χώρα θα είχε αποκλεισθεί από αέρος, ξηράς και θαλάσσης, ενώ θα ζητείτο η κεφαλή επί πίνακι του ηγέτη της. Εννοείται ότι από την πρώτη στιγμή θα είχαν επιβληθεί βαρύτατες οικονομικές κυρώσεις και ο ΟΗΕ θα συνεδρίαζε νυχθημερόν για να υπάρξουν τα προσήκοντα καταδικαστικά ψηφίσματα. Η υπόθεση λοιπόν Κασόγκι είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα δυτικής ηθικής, η οποία  κατά περίπτωση προσαρμόζεται στις περιστάσεις, περιστάσεις που συνήθως είναι θελήματα των Σιωνιστών.

Οι κοινή γνώμη συνήθως αγνοεί ένα καταφανές γεγονός, τουτέστιν η Σαουδική Αραβία δεν είναι ένα κράτος όπως όλα τα άλλα. Είναι ιδιωτική ιδιοκτησία του βασιλιά και όλοι αυτοί που ζουν στο βασίλειο ή είναι υπήκοοι του βασιλείου λογίζονται ως δούλοι του μονάρχη. Για αυτό και η σωστότερη ονομασία αυτού του κράτους είναι η «Αραβία των Σάουντ». Η πολυμελής οικογένεια των Σάουντ η οποία τον 20ο αιώνα μεταπήδησε από τις καμήλες στα Lear-jet, έχοντας ως όπλο τα πετρελαϊκά κοιτάσματα, τις παραγγελίες οπλικών συστημάτων και τα τρισεκατομμύρια των επενδύσεων σε δυτικές επιχειρήσεις και τράπεζες και όντας στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ και του Ισραήλ μπορεί να δολοφονεί αντιπάλους κατά το δοκούν σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, χωρίς να φοβάται για τα «μεθεόρτια».

Η άγρια δολοφονία του Κασόγκι εκθέτει την υποκρισία όλων των ηγετών της Δύσης. Όλοι τους, με πολύ λίγες εξαιρέσεις, είναι διατεθειμένοι να συμβιβαστούν με τις αποκαλούμενες πεποιθήσεις τους για «ανθρώπινα δικαιώματα», «δημοκρατία», «ελευθερία». Για όλους αυτούς τους ψευτοηγέτες, τους υπερασπιστές των «δυτικών αξιών» υπάρχει μια τιμή και το επόμενο διάστημα θα βρουν ένα τρόπο, θα βρουν δικαιολογίες για να συνεχίσουν να συνεργάζονται με το δολοφονικό καθεστώς των Σάουντ. «Είναι πολλά τα λεφτά Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν».