Θεσσαλονίκη: Διοργανώνουν μέχρι και…καλλιτεχνικές εκθέσεις για την ευαισθητοποίηση του κοινού στο προσφυγικό


Θεσσαλονίκη: Διοργανώνουν μέχρι και…καλλιτεχνικές εκθέσεις για την ευαισθητοποίηση του κοινού στο προσφυγικόΘεσσαλονίκη: Διοργανώνουν μέχρι και…καλλιτεχνικές εκθέσεις για την ευαισθητοποίηση του κοινού στο προσφυγικό
ΠΗΓΗ

Στο πλαίσιο των 16 Ημερών Ακτιβισμού κατά της Έμφυλης Βίας, η UNICEF Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων διοργανώνουν έκθεση ζωγραφικής με έργα τέχνης που προέρχονται από παιδιά και ενήλικες πρόσφυγες και μετανάστες.
Η έκθεση διοργανώνεται στo πλαίσιo της ευρύτερης συνεργασίας της UNICEF με την Γ.Γ.Ι.Φ. καθώς και στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας της UNICEF με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι δημιουργίες παιδιών, εφήβων και ενηλίκων προσφύγων και μεταναστών, ηλικίας 12 εώς 66 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν σε διαγωνισμό ζωγραφικής με θέματα: “No Means No”, “It’s not your fault, it’s not ok”, “Some secrets should never be kept”, “Your body belongs to you”, “Violence is not ok”, “You are not the only one, you are not alone”. Επιλεγμένα έργα θα χρησιμοποιηθούν σε ευρύτερη καμπάνια της UNICEF και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, στα πλαίσια των 16 Ημερών Ακτιβισμού κατά της Έμφυλης Βίας, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού καθώς και των προσφυγικών πληθυσμών, σχετικά με θέματα έμφυλης βίας.

Τα εγκάινια της έκθεσης θα λάβουν χώρα την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2018 στις 15:00, στο Φουαγιέ του Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό έως και την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018.

Τα έργα θα επανεκτεθούν και στην Αθήνα από 5 εώς 10 Δεκεμβρίου στο The Box, στην Πλατεία Μαβίλη.

Η έκθεση χρηματοδοτείται από την Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και από την Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας (DG-ECHO).