ΑΙΣΧΟΣ! Μητσοτάκης: «Τουρκική η γλώσσα των μουσουλμάνων στην Θράκη»


ΑΙΣΧΟΣ! Μητσοτάκης: «Τουρκική η γλώσσα των μουσουλμάνων στην Θράκη»ΑΙΣΧΟΣ! Μητσοτάκης: «Τουρκική η γλώσσα των μουσουλμάνων στην Θράκη»
ΠΗΓΗ

Καλύτερο υπερασπιστή δεν θα μπορούσε να βρει το τουρκικό προξενείο και ο Ερντογάν στην προσπάθειά τους για τουρκοποίηση της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας και κατ’ επέκταση της Θράκης από τον προαλειφόμενο για πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην συνέντευξή του, λοιπόν, ο Μητσοτάκης προς τους τοπικούς δημοσιογράφους της Θράκης, ο Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτεταμένα στο θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας και εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στα μάτια των θρακιωτών.

Συγκεκριμένα, στην απαρχή της τοποθετήσεώς του έκανε λόγο για σύσταση «μουσουλμανικού συμβουλίου παρά τω πρωθυπουργώ», το οποίο βεβαίως δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά ένα δείγμα ότι η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να υπερκεράσει τον «προοδευτισμό», αριστερισμό στην πραγματικότητα, του Σύριζα, σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα, δείγμα του πόσο επικίνδυνοι είναι οι νεοδημοκράτες.

Όμως, ο αντεθνικός κατήφορος του Μητσοτάκη δεν είχε το τέρμα του εκεί, αφού στην συνέχεια, σε ερώτηση δημοσιογράφου, χαρακτήρισε την τουρκική γλώσσα ως «μητρική γλώσσα» της μειονότητας, συντασσόμενος πλήρως με την γραμμή του τουρκικού προξενείου κόντρα στις φωνές των Ελλήνων μουσουλμάνων που έχουν πολλάκις τονίσει πως η γλώσσα τους είναι πομάκικη και όχι τουρκική!

Δείτε τις κατάπτυστες δηλώσεις Μητσοτάκη στην Ξάνθη: