Νέο περιβαλλοντικό φόρο που στοχοποιεί τη μάζα επινόησαν οι τοκογλύφοι.


Νέο περιβαλλοντικό φόρο που στοχοποιεί τη μάζα επινόησαν οι τοκογλύφοι.Νέο περιβαλλοντικό φόρο που στοχοποιεί τη μάζα επινόησαν οι τοκογλύφοι.

Με Macron-Rothschild στην εξουσία οι τοκογλύφοι θα οργιάσουν.
Νέο περιβαλλοντικό φόρο επινόησαν που στοχοποιεί τη μάζα. Κανένας περιβαλλοντικός φόρος δεν στοχοποιεί τους πετρελαιάδες… γι’αυτό και οι “οικολόγοι” Rothschild συνεχίζουν να επενδύουν στις ΜΗ ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στο πέρασμά τους το αίμα τρέχει άφθονο.

ΠΗΓΗ

Περιβαλλοντικό φόρο θα επιβάλλει η γαλλική κυβέρνηση σε όλες τις πτήσεις που αναχωρούν από τα γαλλικά αεροδρόμια, ύψους από 1,50 μέχρι και 18 ευρώ. Ο φόρος που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση θα αφορά όλες τις αεροπορικές εταιρείες και το μέτρο θα ξεκινήσει να ισχύει από το 2020.

«Δεν τίθεται θέμα ότι ο εθνικός αερομεταφορέας μας θα βρεθεί σε μειονεκτική θέση», παραδέχτηκε η υπουργός Μεταφορών Ελιζαμπέτ Μπορν, μετά τη λήξη του Συμβουλίου Οικολογικής Προστασίας.

Ο φόρος αυτός θα αφορά μόνο τις πτήσεις που αναχωρούν από τη Γαλλία και όχι εκείνες που φτάνουν στη χώρα. Θα καθορίζεται ανάλογα με το δρομολόγιο και τη θέση, για παράδειγμα θα ανέρχεται στο 1,5 ευρώ για την οικονομική θέση στις πτήσεις εσωτερικού και εντός χωρών της ΕΕ και θα φτάνει τα 18 ευρώ για τη διακεκριμένη θέση σε πτήσεις εκτός χωρών της ΕΕ. Δεν θα ισχύει όμως για τις πτήσεις με ανταπόκριση και για εκείνες με προορισμό την Κορσική και τα γαλλικά υπερπόντια εδάφη.

powered by Rubicon Project
Εκτιμάται ότι από τον φόρο αυτό θα συγκεντρωθούν 180 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα επενδυθούν για την ανάπτυξη πιο οικολογικών υποδομών στον τομέα των μεταφορών, κυρίως στους σιδηροδρόμους.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι μετοχές πολλών αεροπορικών εταιρειών κατέγραψαν πτώση μετά την ανακοίνωση αυτή με -5,2% για την Air France, -4,8% για τη Ryanair, -4% για την easyJet και περίπου -3% για τη Lufthansa γύρω στις 15.55 (ώρα Ελλάδας).

Οι ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος πάντως εκτιμούν ότι ο γαλλικός φόρος δεν θα αλλάξει τη συμπεριφορά των καταναλωτών και είναι χαμηλός, σε σύγκριση με άλλες χώρες. Η μη κυβερνητική οργάνωση «Μεταφορές και Περιβάλλον» (T&E) που εδρεύει στις Βρυξέλλες, υπολογίζει ότι τα έσοδα της Γερμανίας από αεροπορικούς φόρους φτάνουν το 1 δισ. ευρώ ετησίως και της Βρετανίας ξεπερνούν τα 3 δισ