Ερντογάν: «Ο αντισημιτισμός είναι έγκλημα»


Ερντογάν-Ο-αντισημιτισμός-είναι-έγκλημαΕρντογάν: «Ο αντισημιτισμός είναι έγκλημα»

Γράφουν τα Jewish News της Αυστραλίας:

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στο CNN διαβεβαίωσε ότι οι Εβραίοι πολίτες που ζουν στην Τουρκία θα είναι ασφαλείς και επιτέθηκε στις ευρωπαϊκές χώρες που δεν έδωσαν προσοχή στις προειδοποιήσεις του για την τρομοκρατία.

Όταν ρωτήθηκε από την ανταποκρίτρια του CNN Κριστίν Αμανπούρ για την αυξημένη απειλή προς τους Εβραίους στην Τουρκία, ο Ερντογάν σταθερά απάντησε: «Έχουμε ένα πολύ σημαντικό αριθμό Εβραίων πολιτών και ήταν πάντα ασφαλείς στην Τουρκία».

Και συνέχισε: «Έχουν τις δικές τους συναγωγές και σχολεία και μέσα ενημέρωσης, τα οποία ήταν πάντα σταθερά και ασφαλή. Τακτικά συναντιέμαι με τους ραβίνους, με θρησκευτικούς ηγέτες, με ηγέτες εκκλησιών και τους μιλάω και όπου προκύπτει κάποια ανάγκη κάνουμε ό, τι μπορούμε για να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες».

Σχετικά με την ανησυχητική τάση του αντισημιτισμού στην Τουρκία και σε όλη την Ευρώπη, ο Ερντογάν είπε: «είμαι ένας από τους πρώτους πολιτικούς ηγέτες που επισήμως δήλωσα ότι ο αντισημιτισμός είναι έγκλημα», είπε, προσθέτοντας «περιμένω μια επίσημη δήλωση ότι η ισλαμοφοβία αποτελεί επίσης έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Η Ισλαμοφοβία προέκυψε από τις δυτικές χώρες και αυτό είναι μια πρόκληση που όλοι μαζί πρέπει να ξεπεράσουμε».

Ερντογάν-Ο-αντισημιτισμός-είναι-έγκλημα2

ΚΟ: Πρόσφατα, διεγράφη ένα στέλεχος του κόμματος του Ερντογάν (AKP), η Ιρέμ Ατκάς, επειδή προέβη σε αντισημιτικό σχόλιο μετά την τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Διάβασε: Αρχιραβίνος του Τελ Αβίβ σε τούρκικο κανάλι: «Σε όλη την διάρκεια της ιστορίας, Τούρκοι και Εβραίοι είχαμε άριστες σχέσεις»

Παρακάτω παλαιότερο σκίτσο του γνωστού Βραζιλιάνου σκιτσογράφου Lattuf

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ