«ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ vs ΑΤΖΜΟΝ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟ-ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ vs ΕΒΡΑΙΟY ΑΝΤΙ-ΣΙΩΝΙΣΤΗ»


«ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ vs ΑΤΖΜΟΝ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟ-ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ vs ΕΒΡΑΙΟY ΑΝΤΙ-ΣΙΩΝΙΣΤΗ»

«ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ vs ΑΤΖΜΟΝ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟ-ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ vs ΕΒΡΑΙΟY ΑΝΤΙ-ΣΙΩΝΙΣΤΗ»

«ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ vs ΑΤΖΜΟΝ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟ-ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ vs ΕΒΡΑΙΟY ΑΝΤΙ-ΣΙΩΝΙΣΤΗ»

ΕΘΝΟΣ On Line

21:07 26/2/2014

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ»

Βερολίνο: Το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων έχει κλείσει

Το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα έχει ρυθμιστεί από το 1945 και «δεν υπάρχει τίποτα καινούριο» δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή την υπόθεση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης που έχουν προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζητώντας «ηθική δικαίωση» και επιστροφή των λύτρων που είχαν καταβληθεί το 1943 για την απελευθέρωση χιλιάδων Εβραίων από τα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας των ναζί.

Η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε κάθε πιθανότητα να καταβάλει αποζημιώσεις στους Εβραίους της Θεσσαλονίκης, ωστόσο πρότεινε οι δύο πλευρές να συνεργαστούν σε κοινά σχέδια, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών και Εξωτερικών της Γερμανίας.

«Περίπου 10.000 άνδρες υποχρεώθηκαν να εργαστούν για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων και σιδηροδρόμων σε όλη τη χώρα», αντέτεινε ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Δαυίδ Σαλτιέλ, ανακοινώνοντας την προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Η γερμανική κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι είχε επαφές με την Αθήνα και με την εβραϊκή κοινότητα για το θέμα αυτό, χωρίς να καταλήξουν σε συμφωνία.

«Δεν υπάρχει τίποτα καινούριο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Η γερμανική κυβέρνηση υπογράμμιζε ανέκαθεν ότι έχουμε πλήρη συνείδηση των ιστορικών ευθυνών της Γερμανίας για τα εγκλήματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», είπε ο εκπρόσωπος κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. Ωστόσο «στις σχέσεις μας με την Ελλάδα, πιο σημαντικά είναι τα θέματα που αφορούν το μέλλον», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Μάρτιν Σέφερ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, είπε ότι το Βερολίνο πρότεινε «μελλοντικά σχέδια με την εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης», χωρίς να προσδιορίσει ποια είναι αυτά.

……………………………………………………………………………………………………

Η μεγαλύτερη Εβραϊκή κοινότητα στην Ελλάδα προκαλεί την Γερμανίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η ελληνική κοινότητα κατέβαλε λύτρα στους Ναζί για να απελευθερώσει έλληνες που χρησιμοποιήθηκαν για καταναγκαστική εργασία. Η εβραϊκή κοινότητα θέλει τώρα να δείτε λεφτά από τη Γερμανία.

Η μήνυση είναι μια πρωτοβουλία της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης. Το 1942, χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι αναγκάστηκαν να εργαστούν στη Θεσσαλονίκη για την κατασκευή έργων από τους Ναζί. Εξαιτίας των άθλιων συνθηκών 10 τοις εκατό από αυτούς έχασαν τη ζωή τους.

Η κοινότητα τελικά κατέληξε σε συμφωνία με τον τοπικό διοικητή των Ναζί για να τους απελέυθερώσει. Γιαυτό πληρώθηκαν 1,9 δισ. δρχ. ένα ποσό το οποίο θεωρεί ότι πλέον έχει αυξηθεί σε περίπου 50 δισ. ευρώ. συμπεριλαμβανομένων των τόκων. Λίγο καιρό μετά την καταβολή των λύτρων οι Εβραίων από τη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωση στη Γερμανία.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=417471

Ηλεκτρονική Έκδοση enet.gr, 22:31 Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Eκδηλώσεις Μνήμης για το Ολοκαύτωμα

Στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Κάθε χρόνο θα πραγματοποιείται η πορεία μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού Δήμου.

Να πραγματοποιείται κάθε χρόνο η πορεία μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η πορεία μνήμης διοργανώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι.

«Είναι υποχρέωσή μας να θυμίζουμε στις νέες γενιές το Ολοκαύτωμα» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Επίκεντρο θα είναι, ωστόσο, η 15η Μαρτίου, για να θυμίζει την αναχώρηση εκείνου του πρώτου συρμού. Μέχρι τις 2 Αυγούστου του 1943, 56.000 Εβραίοι της Θεσσαλονίκης με συνολικά 19 σιδηροδρομικές αποστολές θα οδηγούνταν τελικά στα στρατόπεδα Άουσβιτς- Μπίρκεναου. Από αυτούς δεν θα ξαναγύρισαν πάρα μόνο 1950.

Πηγή: AMΠE

……………………………………………………………………………………………………

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=405926

Ηλεκτρονική Έκδοση enet.gr, 19:01 Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας

Μουσείο και Εκπαιδευτικό Κέντρο για το Ολοκαύτωμα στη Θεσσαλονίκη

Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης: Ιστορική ημέρα για τον Ελληνικό Εβραϊσμό και την Ελλάδα

Μνημόνιο συνεργασίας για την ίδρυση Μουσείου και Εκπαιδευτικού Κέντρου για το Ολοκαύτωμα στην περιοχή του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης, της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Παρών στην υπογραφή του μνημονίου ήταν ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος συνεχάρη το Δήμαρχο και μετέφερε χαιρετισμό του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, καθώς και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Βαγγέλη Βενιζέλου, τονίζοντας ότι αισθάνεται τυχερός που παρευρίσκεται στην παραχώρηση ενός χώρου της ΓΑΙΑΟΣΕ για να γίνει το μουσείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη και ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο και την Ισραηλιτική Κοινότητα.

«Το Μουσείο του Ολοκαυτώματος δεν είναι μνημείο που χωρίζει, δεν είναι εναντίον κάποιου. Είναι μνήμη που ενώνει, πράξη ελπίδας και αγώνας για τη φωτεινή πλευρά του ανθρώπου. Μας χρειάζεται αυτή η μνήμη, εξανθρωπίζει στους δύσκολους σημερινούς καιρούς. Είναι σαν βάλσαμο στο φόβο, στην αβεβαιότητα, στη δυστυχία. Είναι φρένο στην αλόγιστη οργή, τη μισαλλοδοξία και τη βία. Το μνημείο είναι σύμβολο επιείκειας, δηλαδή συνείδησης του πόσο κοινή είναι η ανθρώπινη μοίρα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ιστορική ημέρα για τον Ελληνικό Εβραϊσμό και την Ελλάδα, χαρακτηρίζει τη σημερινή ημέρα σε ανακοίνωσή της η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

«Η δημιουργία ενός Μουσείου και Εκπαιδευτικού Κέντρου για το Ολοκαύτωμα υπήρξε μια μακροχρόνια επιθυμία της Κοινότητάς μας και το γεγονός ότι η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. διέθεσε για αυτό το σκοπό έκταση ακριβώς στην περιοχή από όπου οι 50.000 Εβραίοι της Θεσσαλονίκης εκτοπίστηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης αποτελεί ένα τεράστιο και καίριο συμβολισμό».

«Σε μια εποχή που η μισαλλοδοξία και ο αντισημιτισμός βρίσκονται σε άνοδο σε όλη την Ευρώπη, το έργο αυτό θα βοηθήσει ως προς την επιμόρφωση της κοινωνίας μας, την ενίσχυση της συλλογικής μνήμης και την καταπολέμηση των φαινομένων που κατά το παρελθόν οδήγησαν την ανθρωπότητα στην πιο σκοτεινή περίοδο της Ιστορίας της».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, το Μουσείο και Εκπαιδευτικό Κέντρο για το Ολοκαύτωμα θα αναπτυχθεί σε μία έκταση 12.000 τ.μ. στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης. ……………………………………………………………………………………………………

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=375665
Γιάννης Μπουτάρης
Η Θεσσαλονίκη να γίνει Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/12/2010 05:45
ΚΑΘΙΣΜΕΝΟΣ στο μικρό γραφείο «104Α» του νεόδμητου δημαρχείου της πόλης, ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στέκει ανάμεσα σε ένα βουνό από φακέλους και καπνίζει. Από το δεξί του χέρι ξεπροβάλλει το διάσημο τατουάζ του, ενώ στο αφτί του διακρίνεται το σκουλαρίκι που έβαλε όταν γεννήθηκε η εγγονή του. Αεικίνητος αλλά χαλαρός, ζητεί ταπεινά συγγνώμη για τη μικρή καθυστέρηση και κερνάει κουραμπιέδες. Είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος,διότι μόλις είχε συμφωνήσει με τους υπολοίπους δημάρχους της πόλης να του παραχωρήσουν απορριμματοφόρα, καθώς τα οχήματα του κεντρικού δήμου είναι στην πλειονότητά τους εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να «κοσμούν» (και) τη Θεσσαλονίκη χριστουγεννιάτικα. «Εγώ δεν λέω να γίνουμε Βαρκελώνη- δεν θα γίνουμε ποτέ-, προτείνω όμως να πλησιάσουμε στο Μπιλμπάο. Προτού γίνει το μουσείο Γκούγκενχαϊμ δεν το ήξερε ούτε η μάνα του. Σήμερα μόνο από το μουσείο έχει ένα εκατομμύριοεπισκέπτες τον χρόνο» σχολιάζει ο κ. Μπουτάρης.

Αύριο μετακομίζει στο γραφείο τού πρώην δημάρχου κ. Β. Παπαγεωργόπουλου. «Θα φέρω τα φιλαράκια μου να μεθοκοπήσουν στο γραφείο του δημάρχου! Τους είπα να έρθουν και να κάνουμε χαβαλέ. Στην παράδοση- παραλαβή θα είναι καλεσμένος και ο Ανθιμος.Του πήρα και δώρο.Την εικόνα “Εγώ είμαι η άμπελος”, την ωραιότερη εικόνα που υπάρχει σε όλα τα οινοποιεία της Ελλάδος», τονίζει. Τακτικά σταματάει και δίνει εντολές στους συνεργάτες του. «Κάθε πρωί θα ξεκινάει η ημέρα με γιόγκα, εδώ στον διάδρομο!» λέει.

Εάν πιάσουμε το νήμα της συμμετοχής του στα κοινά πρέπει να πάμε πολύ πίσω, στην οινοποιητική ιστορία της οικογένειάς του. «Η εταιρεία έχει τυπικό έτος ίδρυσης το 1879, όταν ξεκίνησε το επάγγελμά του ο παππούς μου. Εγώ άρχισα να ανακατεύομαι στα κοινά μέσα από τον κλάδο του κρασιού με μια απλή λογική: Οτι ο στόχος δεν είναι να φάω εγώ το δικό σου το κομμάτι, αλλά να μεγαλώσει η πίτα. Η συλλογική δράση είναι η πιο καλή επιλογή, καλύτερη από το να κοιτάμε το δικό μας το συμφέρον» εξηγεί ο ίδιος. «Λεφτά δεν υπάρχουν γενικώς, παρ΄ όλο που ο Παπαγεωργόπουλος λέει ότι έχει 14 εκατ. ταμείο. Πώς το έχει και πού είναι δεν ξέρω!»,εξομολογείται. «Κόβονται τελείως οι οποιεσδήποτε δαπάνες. Ακόμη και για το χαρτί, θα βγει εγκύκλιος για να χρησιμοποιείται και η πίσω πλευρά των μεταχειρισμένων» λέει. Μεγάλη σημασία δίνει και στον εθελοντισμό. «Δεν είναι εύκολο πράγμα να βγάλεις τους εθελοντές από το σπίτι, όμως δεν είναι και τραγικά δύσκολο. Αυτή τη στιγμή αυτό που εισπράττουμε είναι μια διάθεση του κόσμου να συμμετέχει και αυτός» σημειώνει ο κ. Μπουτάρης.

Η νέα δημαρχιακή αρχή ξεκινά απογραφή. «Θα κάνουμε αυτό που λέμε due diligence.Κάθε μέρα προκύπτουν πράγματα. Εδώ από αυθαιρεσίες μας προέκυψε το άγαλμα του Καραμανλή, το οποίο το έβαλαν οκτώ η ώρα το πρωί την ημέρα της ορκωμοσίας! Με πίεζαν ο Παπαγεωργόπουλος και ο Αχιλλέας Καραμανλής να οριστεί και ημερομηνία αποκαλυπτηρίων. Ε,εκεί γίναμε μαλλιά κουβάρια»διηγείται. «Μεταξύ σοβαρού και αστείου, μια σκέψη που επικρατεί είναι να μαζέψουμε όλα τα αγάλματα της πόλης και να κάνουμε ένα πάρκο των αγαλμάτων, το οποίο μπορεί να είναι και ωραίο»σχολιάζει με χιούμορ. Το άλλο αγκάθι, που ο Δήμος υπό τον Γιάννη Μπουτάρη θα δει με άλλο μάτι, ακούει στο όνομα πΓΔΜ. «Εγώ ξέρω από μικρός που μεγάλωσα σε αυτή την περιοχή ότι τους “απέναντι” τους λέμε πάντοτε Σλαβομακεδόνες. Ερχομαι λοιπόν και αναρωτιέμαι γιατί ένας λαός που έχει μια εξαιρετικά ωραία ιστορία, τη σλάβικη, αρνείται την ταυτότητά του και σφετερίζεται μια άλλη, με την οποία τελικά δεν έχει καμία σχέση», παρατηρεί.

Μάλιστα, παραλληλίζει το γειτονικό κράτος με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. «Είναι όπως η Σαλονίκη που έχει σαν σύμβολο το κεφάλι του Μεγαλέξανδρου. Η Θεσσαλονίκη έγινε χρόνια μετά τον θάνατό του. Είναι μια εθνικοπατριωτική ιστορία που έγινε τελευταία. Αυτή τη σημαία της πόλης, που δείχνει το κεφάλι τού Μεγαλέξανδρου από τη μία και τα τείχη από την άλλη, προφανώς και δεν θα την κρατήσω» λέει.

Ο δήμαρχος χαρακτηρίζει το νέο δημαρχείο «φρικτό στη λειτουργία του», «βιοκλιματικά ανυπόφορο» και «αφόρητα ενεργοβόρο».«Εκανα λοιπόν μια πρόταση να το βαφτίσουμε Παπαγεωργοπούλειο Δημαρχιακό Μέγαρο! Δεν μπορούμε να το γκρεμίσουμε, πρέπει όμως να το χαρακτηρίσουμε.Τώρα δεν θα την κάνω εκ νέου την πρόταση, διότι έχω κάνει τόσα πολλά τελευταία κι αν πω και αυτό θα καταντήσω γραφικός! Ισως να γίνει αυτό σε ανύποπτο χρόνο» σχολιάζει.

Η ιστορία με τον Ανθιμο με ωφέλησε

Εμπόδια στην εκλογή του κατηγορήθηκε ότι περισσότερο και από τους πολιτικούς του αντιπάλους προσπάθησε να θέσει ένας άλλος αντίπαλος, εξίσου αν όχι περισσότερο ισχυρός στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, ο μητροπολίτης κ. Ανθιμος. Σήμερα, από τη θέση του δημάρχου πια, ο κ.Μπουτάρης βλέπει τη θετική πλευρά των πραγμάτων: «Πιστεύω ότι και η ιστορία με τον Ανθιμο με ωφέλησε. Με χαροποιεί διότι μετά το “δεν θα δεις ποτέ δήμο όσο ζω” ανοίγει ουσιαστικά η κουβέντα για να καθοριστούν οι ρόλοι». Δεν παραλείπει πάντως να σημειώσει: «Δεν γίνεται να θέλεις να σου πληρώνω εγώ όλους τους μισθούς και όλες τις δαπάνες, κυρία Εκκλησία, και εσύ να μην καταβάλλεις φόρους» !

Οσο για τη σχέση του με το ΠαΣοΚ και το αν και κατά πόσο τον στήριξε στη μάχη των δημοτικών εκλογών ο ίδιος λέει ότι «θα μπορούσα άνετα να γράψω ένα βιβλίο με τίτλο “Οι 40 φυλές του ΠαΣοΚ”. Το ΠαΣοΚ έχει… ΠαΣοΚ και ΠαΣοΚ. Διάφοροι σκληροπυρηνικοί που λένε “αυτός δεν είναι δικός μας” προσπάθησαν να βάλουν εμπόδια στην αρχή. Δεν τους βγήκε και τελείωσε εκεί η ιστορία. Θα προσπαθήσουν πάλι, δεν έχω αμφιβολία» επισημαίνει.

«Οι Τούρκοι είναι πιο ξύπνιοι»

Ενας ακόμη διχασμός που προκάλεσε ο κ.Μπουτάρης αφορά την τουριστική αξιοποίηση της μπαρουτοκαπνισμένης ιστορίας της πόλης. Ο ίδιος άλλωστε ομολογεί ότι όλα αυτά εντάσσονται σε ένα «καθαρά ωφελιμίστικο πλαίσιο», όμως σημειώνει ότι πρόκειται«παράλληλα και για μια πραγματικότητα». «Η Θεσσαλονίκη έχει μια ταυτότητα, μια ιστορική βάση που δεν μπορείς να τη διαγράψεις. Αρα τι κάνουμε με όλες αυτές τις ιστορίες;» διερωτάται.

«Οι Τούρκοι είναι πιο ξύπνιοι από εμάς. Το σπίτι του Σεφέρη στα Βουρλά το ανακαίνισαν και μετονόμασαν τον δρόμο σε οδό Σεφέρη» λέει, μιλώντας για την ανάγκη αξιοποίησης του νεοοθωμανικού παρελθόντος της πόλης. «Και 200.000 Τούρκοι να έρθουν στη Σαλονίκη, εμένα μου φτάνει και μου περισσεύει. Είναι οι καλύτεροι πελάτες του κόσμου. Γιαγλήδες (δηλαδή δυνατοί) αγοραστές!» υπογραμμίζει. Ο κ. Μπουτάρης φιλοδοξεί να επαναπατρίσει τα αρχεία της Εβραϊκής Κοινότητας που βρίσκονται σήμερα στη Μόσχα. «Για τον απλούστατο λόγο ότι η Σαλονίκη ήταν και είναι η Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων. Οσο πιο πολύ κόσμο φέρουμε εδώ για διάφορα πράγματα- είτε γιατί να παίξουν στο καζίνο είτε για να μελετήσουν τα αρχεία – για την πόλη είναι κέρδος καθαρό»εξηγεί.

Wednesday, January 30, 2013 at 8:31AM Gilad Atzmon

Πηγή: http://www.gilad.co.uk/writings/holocaust-day-backfires.html

Μετάφραση: postbezorger

Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος εκρήγνυται πρόωρα

Το Εβραϊκό Λόμπι του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται σε κατάσταση πανικού ― η Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος γυρνάει μπούμερανγκ. Αν μη τι άλλο φωτίζει τις βαθιές προβληματικές τάσεις που είναι δυστυχώς εγγενείς στην εβραϊκή πολιτική κουλτούρα και το κολεκτιβισμό.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο έγινε σαφές ότι, υπό το πρίσμα των εγκλημάτων που διαπράττονται από το εβραϊκό κράτος στο όνομα των Εβραίων, πολλοί Βρετανοί το βρίσκουν κάπως δύσκολο να συμπάσχουν πραγματικά με τα εβραϊκά δεινά. Αν μη τι άλλο, ισχύει ακριβώς το αντίθετο, όλο και περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν οι Εβραίοι και η χώρα τους να γίνουν πιο ενσυναίσθητοι.

Την ημέρα πριν από την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, ο βουλευτής David Ward εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την έλλειψη εβραϊκής ενσυναίσθησης. Έγραψε στο blog του:

«Είμαι λυπημένος που οι Εβραίοι, οι οποίοι υπέφεραν απίστευτα επίπεδα δίωξης κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, μπόρεσαν μέσα σε λίγα χρόνια από την απελευθέρωση από τα στρατόπεδα του θανάτου να προκαλέσουν θηριωδίες κατά των Παλαιστινίων στο νέο κράτος του Ισραήλ και να συνεχίσουν να το κάνουν σε καθημερινή βάση στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.»

Ο βουλευτής Ward έπρεπε να εκδώσει άμεσα συγγνώμη μετά από την ασφυκτική πίεση από το «ανύπαρκτο» {σημ. μτφ. ειρωνεύεται} εβραϊκό λόμπι. Εν ολίγοις, ο βουλευτής Ward και το βρετανικό κοινό είχαν την τιμή να δοκιμάσουν το «φαντασιακό» λόμπυ να εκτελεί μία από τις πιρουέτες της εξουσίας του, φέρνοντας έναν εκλεγμένο Βρετανό πολιτικό στα γόνατα.

Την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος άλλο ένα ίχνος αλήθειας εμφανίστηκε στους The Times ― μια γελοιογραφία, από τον Gerald Scarfe, που απεικονίζει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να χτίζει ένα τοίχο από τούβλα με το αίμα και τα άκρα Παλαιστινίων, καθώς η Βρετανία προετοιμαζόταν για τον εορτασμό του ολοκαυτώματος.

Το περιβόητο υπερ-σιωνιστικό Συμβούλιο των Αντιπροσώπων των Βρετανών Εβραίων (Board of Deputies of British Jews) ήταν εξοργισμένο. Επέμενε ότι η γελοιογραφία «θυμίζει σοκαριστικά τις ματωβαμμένες συκοφαντικές απεικονίσεις που συνηθέστερα εμφανίζονται σε τμήματα του κακεντρεχή αντισημιτικού αραβικού τύπου». Προφανώς και δεν είναι έτσι. Η γελοιογραφία δεν αναφέρεται «στους Εβραίους» ή «τον Εβραίο», στην πραγματικότητα δείχνει ένα συγκεκριμένο βάναυσο πρόσωπο που συμβαίνει να είναι εγκληματίας πολέμου, καθώς και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Επιπλέον, η γελοιογραφία απεικονίζει την αληθινή πραγματικότητα των Παλαιστινίων. Υποθέτω ότι το Διοικητικό Συμβούλιο των Αντιπροσώπων πρέπει να είναι πεπεισμένοι ότι το Ισραήλ και οι πολιτικοί του είναι υπεράνω κριτικής, ακριβώς αυτό που θα περίμενε κανείς από μια ρατσιστική εβραϊκή οργάνωση.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, επίσης την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, η Independent ανέφερε ότι το εβραϊκό κράτος εφάρμοσε έλεγχο γεννήσεων σε Αιθίοπες Εβραίους χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Το Ισραήλ δεν είναι απλώς ρατσιστικό προς τους Goyim, είναι προφανώς λευκό ρατσιστό μέχρι το κόκαλο και κάνει διακρίσεις εις βάρος των μαύρων Εβραίων. Στο πλαίσιο της Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος, η ετυμηγορία είναι σαφής ― οι Ισραηλινοί έμαθαν κάτι στο Άουσβιτς, αλλά προφανώς όχι το πιο προφανές ηθικό μάθημα.

Υποθέτω ότι οι Βρετανοί Εβραίοι που ήρθαν στα συγκαλά τους, ίσως τώρα συνειδητοποιήσουν ότι η επιβολή Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος στον βρετανικό λαό ήταν ένα σοβαρό λάθος. Ωστόσο, είμαι ικανοποιημένος με αυτή την ημέρα μνήμης. Είναι πράγματι μια πολύ ιδιαίτερη ευκαιρία που πρέπει όλοι να χαιρόμαστε. Κάθε χρόνο θα χρησιμοποιήσουμε αυτή την επέτειο για να υπενθυμίζουμε στο Ισραήλ και το λόμπι του τι σκεφτόμαστε για το Εβραϊκό κράτος, την πολιτική του και τους απωθητικούς διαχειριστές του ανάμεσά μας.

http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2014/03/24/mpoutaris-vs-atzmon-ellines-filo-sionistes-vs-evreoy-anti-sionisti/