Πάρα πολλοί Εβραίοι στo Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, λέει ο Pat Buchanan


Πάρα πολλοί Εβραίοι στo Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, λέει ο Pat BuchananΠάρα πολλοί Εβραίοι στo Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, λέει ο Pat Buchanan

Πάρα πολλοί Εβραίοι στo Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, λέει ο Pat Buchanan

(«Είναι οι Φιλελεύθεροι αντι-W.A.S.P.;», όπου W.A.S.P. είναι τα αρχικά του όρου ‘White Anglo-Saxon Protestant’ δηλ. Λευκοί Αγγλοσάξωνες Προτεστάντες, όπου θεωρούνται οι ‘καθαρόαιμοι’ Αμερικάνοι).

Στο άρθρο αυτό άφησε να εννοηθεί πως αν η υποψηφιότητα της Elena Kagan στο Ανώτατο Δικαστήριο της δικαιοσύνης επιβεβαιωθεί, θα υπάρχει έναςδυσανάλογα μεγάλος αριθμός Εβραίων στην έδρα του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Στη στήλη του για το World Net Daily, ο Buchanan παραπονέθηκε για το γεγονός ότι από το 1965, κανένας Δημοκρατικός πρόεδρος δεν έχει διορίσει ένα μαύρο δικαστή για το Ανώτατο Δικαστήριο, αλλά “αν η υποψηφιότητα της Kagan επιβεβαιωθεί, οι Εβραίοι, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 2 τοις εκατό του πληθυσμού των ΗΠΑ, θα έχουν 33 τοις εκατό των εδρών του Ανώτατου Δικαστηρίου. “

Ο Buchanan επέκρινε την απουσία των Προτεσταντών στην έδρα, λέγοντας ότι «εάν η Kagan επιβεβαιωθεί, το Δικαστήριο θα αποτελείται από τρεις Εβραίους και έξι Καθολικούς (οι οποίοι δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το ένα τέταρτο της χώρας), αλλά ούτε ένας Προτεστάντης, αν και οι Προτεστάντες παραμένουν το μισό το έθνους και οι εκφραστές της ιδρυτικής πίστης μας. ”

“Πράγματι, από τους τελευταίους επτά δικαστές που διορίστηκαν από τους Δημοκρατικούς JFK (Κέννεντυ), LBJ (Λύντον Τζόνσον), Μπιλ Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα, ο ένας ήταν μαύρος, (Thurgood Marshall), μία ήταν από το Πουέρτο Ρίκο, η Sonia Sotomayor. Οι άλλοι πέντε ήταν Εβραίοι: Arthur Goldberg, Abe Fortas, Ruth Bader Ginsberg, Stephen Breyer και Elena Kagan”, πρόσθεσε ο Buchanan κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς ότι παραμελούν για τη διατήρηση της πολυμορφίας, και δείχνουν να είναι σαφώς υπέρ των Εβραίων.

Η στήλη έλαβε πολλές οργισμένες απαντήσεις. Ο διευθυντής της (δραστήριας εβραϊκής οργάνωσης) ‘Anti-Defamation League’, Abe Foxman εξέδωσε μια δήλωση λέγοντας ότι «ο Πατ Μπιουκάναν είναιυπότροπος αντισημίτης που ποτέ δεν χάνει την ευκαιρία να δείξει τους κυνόδοντές του. Οι δηλώσεις του σχετικά με το εβραϊκό υπόβαθρο της Elena Kagan και τη θρησκευτική σύνθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι γεμάτες φανατισμό και είναι απαράδεκτες σε μια πλουραλιστική κοινωνία όπως η δική μας”.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: http://www.haaretz.com/

Τελικά ο Obama προέβη στο διορισμό της Elena Kagan.

Αν η Γερουσία δώσει τη συγκατάθεσή της, η Elena Kagan, 50 χρονών, θα γίνει το νεαρότερο μέλος του Δικαστηρίου, η τρίτη γυναίκα δικαστής και η τέταρτη συνολικά στην ιστορία του Ανώτατου Δικαστηρίου. Κόρη Εβραίων μεταναστών, όπως ακριβώς και η προηγούμενη προσθήκη του Προέδρου στο δικαστήριο, η Sonia Sotomayor, αποτελεί απόδειξη της «αλλαγής των καιρών», σύμφωνα με άρθρο του Athens Voice.

ΠΗΓΗ