Οι παράνομοι πόλεμοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή


Οι παράνομοι πόλεμοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Μέση ΑνατολήΟι παράνομοι πόλεμοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή
Αναλυτές και νομικοί επιστήμονες συμφωνούν στο εξής:
Γ. Λιναρδής 

Ο πόλεμος στην Συρία δεν είναι ένας εμφύλιος πόλεμος με την νομική έννοια του όρου, αλλά ένας επιθετικός πόλεμος της Δύσης και των συμμάχων της στην Μέση Ανατολή κατά της Συρίας. Η Δύση συνόδευσε αυτό τον επιθετικό πόλεμο με τερατώδη ψέματα και προπαγανδιστικό χειρισμό των μέσων ενημέρωσης, καταγγέλλοντας κατά καιρούς επιθέσεις του «κακού» Άσαντ σε νοσοκομεία και σχολεία και βομβαρδισμούς με δηλητηριώδη αέρια γειτονιών της Δαμασκού και άλλων πόλεων. Όλοι όμως πλέον γνωρίζουμε ότι οι ισλαμοσυμμορίτες που υποστηρίζονται από την Δύση είναι μισθοφόροι, το έχουν εξ άλλου παραδεχθεί οι ίδιοι και οι πάτρονες τους, και είναι υπό τον έλεγχο της Αλ Κάιντα. Το 2011 όταν άρχισε η επίθεση αυτών των μισθοφόρων στην Συρία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, η Τουρκία, το Ισραήλ αλλά δυστυχώς και η Ελλάδα τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ αυτών των ισλαμοσυμμοριτών, κάτι που κάνουν όλοι αυτοί και έως σήμερα.

Η επίθεση στην Συρία ήταν παράνομη. Οι επιτιθέμενοι ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Τουρκία, Ισραήλ εκπαίδευσαν σουνιτικές συμμορίες και τις εξόπλισαν με σκοπό να ανατρέψουν την νόμιμη συριακή κυβέρνηση. Αυτές οι συμμορίες ονομάζονται σύμφωνα με την διεθνή ορολογία τρομοκράτες, οι πράξεις τους εξ άλλου το αποδεικνύουν, και όχι όπως θέλει η Δύση και το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας  «μετριοπαθής αντάρτες» ή «μετριοπαθής αντιπολίτευση».

Στην Συρία οι χώρες του ΝΑΤΟ μαζί με τις μοναρχίες του Αραβικού Κόλπου και το Ισραήλ λειτουργούν πραξικοπηματικά, γκανγκστερικά και παράνομα και ουδείς μπορεί αυτό να το διαψεύσει. Ο βρώμικος αυτός πόλεμος του ΝΑΤΟ ενορχηστρώθηκε με βάση το σχέδιο «αραβική άνοιξη» της Ουάσιγκτον. Όταν η «αραβική άνοιξη» έφτασε στην Συρία, χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ από τον Σόρος και άλλα σιωνιστικά παραμάγαζα οργάνωσαν διαδηλώσεις της δήθεν δημοκρατικής αντιπολίτευσης και ψευδο-ειρηνιστών γκρουπούσκουλων, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ελεύθεροι σκοπευτές εναντίον πολιτών και αστυνομικών. Αμέσως μετά λιποτάκτησαν από τον συριακό στρατό σουνίτες μουσουλμάνοι οι οποίοι έθεσαν υπό τον έλεγχο τους περιοχές με αμιγή σουνιτικό πληθυσμό. Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτοί οι λιποτάκτες εντός βραχέος χρονικού διαστήματος βρέθηκαν να φορούν στολές ισραηλινής κατασκευής και να είναι οπλισμένοι με αμερικανικά όπλα (υπενθυμίζουμε ότι ο συριακός στρατός χρησιμοποιεί ρωσικά όπλα). Η σύγκρουση γρήγορα κλιμακώθηκε και η δήθεν μετριοπαθής αντιπολίτευση της Συρίας βρέθηκε να καθοδηγείται από την Αλ Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις (Αλ Νούσρα, FSA, Αχράρ αλ Σαμ, Νουρ αλ Ντιν αλ Ζένκι κ.α.), οι οποίες αποδεδειγμένα είναι παραμάγαζα του αμερικανικού Πενταγώνου και της CIA. Ο πόλεμος λοιπόν στην Συρία αναμφίβολα υποκινήθηκε από το εξωτερικό, ήτοι από το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, τις μοναρχίες του Αραβικού Κόλπου και το Ισραήλ.

Κάτι ανάλογο με την Συρία έγινε και στην Λιβύη και στο Ιράκ και το τελευταίο διάστημα γίνεται στην Υεμένη. Οι χορηγοί ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Τουρκία και Ισραήλ χρησιμοποίησαν τους ισλαμιστές μισθοφόρους για να καταστρέψουν κράτη που σχηματίστηκαν πριν από ένα περίπου αιώνα, πολλές φορές ενάντια στην θέληση του πληθυσμού που απάρτιζε αυτά τα κράτη. Η υπόθεση αφορούσε τότε τα αποικιακά συμφέροντα της Βρετανίας και της Γαλλίας, σήμερα η διάλυση αυτών των κρατών αφορά τα ενεργειακά συμφέροντα της Δύσης και τα σχέδια των ΗΠΑ για παγκόσμια ηγεμονία.

Ο πόλεμος στην Συρία, στην Λιβύη, στο Ιράκ είναι ένας παράνομος πόλεμος, ως τέτοιος θα πρέπει να καταδικαστεί και οι υπεύθυνοι πρωτεργάτες να συρθούν στα διεθνή δικαστήρια με την κατηγορία των εγκληματιών πολέμου. Αυτό όμως που σήμερα ονομάζουμε Διεθνές Δίκαιο και Ποινικό Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου δυστυχώς δεν έχει ισχύ στην ηγεσία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξακολουθεί να αρνείται να διευκρινίσει ή ακόμη και να αναγνωρίσει τους θανάτους αμάχων στην Συρία, στην Λιβύη, στο Ιράκ και πρόσφατα στην Υεμένη. Έτσι το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους θα συνεχίσουν να κατακρεουργούν αθώους και αμάχους στην Μέση Ανατολή και αλλού, ενώ οι πειθήνιοι λαοί της Δύσης υπνωτισμένοι, αποχαυνωμένοι από την δυτική προπαγάνδα παραχωρούν carte blanche στις ατιμίες και τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Ίσως το ηρωικό παράδειγμα του συριακού λαού και του Άσαντ να άρει την ομίχλη της προπαγάνδας των μέσων ενημέρωσης και να οδηγήσει στην χειραφέτηση των λαών από τον ζυγό των νεοιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.