Προϊόν των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών τα περιβόητα “Λευκά Κράνη”


Προϊόν των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών τα περιβόητα “Λευκά Κράνη”Προϊόν των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών τα περιβόητα “Λευκά Κράνη”

Γ. Λιναρδής

Τις τελευταίες εβδομάδες σε πλήθος ανταποκρίσεων από το πολεμικό μέτωπο της Συρίας γίνεται αναφορά με εγκωμιαστικά, διθυραμβικά σχόλια για την ομάδα διάσωσης «Λευκά Κράνη». Στα τουρκοκάναλα της χώρας μας οι διασώστες αυτοί που έχουν ως χαρακτηριστικό τους το λευκό κράνος, εμφανίζονται να σώζουν μικρά παιδιά από τα ερείπια βομβαρδισμένων κτηρίων, ενώ συχνά-πυκνά τα ρεπορτάζ διανθίζουν αυτές τις διασώσεις με σχόλια για τους «κακούς» Ρώσους και τον «ελεεινό» Άσαντ που εξαπολύουν επιθέσεις κατά δήθεν αμάχων που στην πραγματικότητα όμως είναι υποστηρικτές και συμπολεμιστές των κανιβάλων τζιχαντιστών, ενώ συνήθως τα παιδιά που διασώζονται (ω του θαύματος πάντα παρουσία μιας τηλεοπτικής κάμερας) δεν είναι παρά στημένες σκηνές για τους ηλιθίους που εξακολουθούν να πείθονται από την προπαγάνδα των ισλαμοσυμμοριτών και των υποστηρικτών τους.

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την παρθενική εμφάνιση των αυτοαποκαλούμενων «Syria Civil Defence» (Πολιτική Άμυνα Συρίας) ή «Λευκά Κράνη» και η ιστορία τους δεν είναι ούτε παρθενική αλλά ούτε και ηρωική, όσο φαντάζονται κάποιοι ευκολόπιστοι συμπατριώτες μας. Πρόκειται περί των ιδίων ευκολόπιστων που υποδέχτηκαν μετά βαΐων και κλάδων τους δήθεν πρόσφυγες μουσουλμάνους στα παράλια των νησιών μας και τώρα οδύρονται για τις καταστροφές, τις λεηλασίες, τους βιασμούς, τις δολοφονίες με θύτες αυτούς τους ψευτοπρόσφυγες.

Η ομάδα διάσωσης «Λευκά Κράνη» δεν δημιουργήθηκε στην Συρία από Σύριους πολίτες και δεν ήταν αποτέλεσμα της βίας κατά των αμάχων του συμμοριτοπόλεμου. Η ομάδα «Syria Civil Defence» δημιουργήθηκε στην Κωνσταντινούπολη πριν από τέσσερα χρόνια από τον Βρετανό James Le Mesurier, πρώην πράκτορα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών και συγκεκριμένα της μυστικής υπηρεσίας του βρετανικού στρατού. Ο James Le Mesurier έχει υπηρετήσει στην Βοσνία, στο Κόσοβο και στο Ιράκ. Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν εκπαιδευτής των ισλαμοσυμμοριτών της Αλ Κάιντα, ενώ από το 2005 και μετά έχει χρηματίσει και αντιπρόεδρος της εταιρίας παροχής μισθοφορικών υπηρεσιών «Olive Group» και «Good Group». Αρχές του 2013 ίδρυσε με την βοήθεια της USAID (United States Aid for International Development), πρόκειται περί ενός παραμάγαζου της CIA, την ομάδα διάσωσης «Λευκά Κράνη» και η οποία έγινε γνωστή στην χώρα μας από τα τουρκοκάναλα και τα ΜΜΕ που χρηματοδοτούνται από ιδρύματα του Τζορτζ Σόρος.

Αυτή η ομάδα διάσωσης χρηματοδοτείται ετησίως με δεκάδες εκ. δολάρια από την USAID και από το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης λαμβάνει «δωρεές» από το γερμανικό, γαλλικό και ολλανδικό κράτος. Συγκεκριμένα το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών χρηματοδότησε το 2016 την οργάνωση με 7 εκ. ευρώ, ενώ στα τέσσερα χρόνια ύπαρξης της τα «Λευκά Κράνη» έχουν λάβει συνολικά 100 εκ. δολάρια από όλους τους «χορηγούς» τους. Η επίσημη αιτιολογία της χρηματοδότησης από τα προαναφερθέντα κράτη είναι «οι δραστηριότητες υποστήριξης για μια ειρηνική μετάβαση σε μια δημοκρατική και σταθερή Συρία», το οποίο μεταφραζόμενο σημαίνει «αλλαγή καθεστώτος, απομάκρυνση του Άσαντ και διάλυση της Συρίας».

Ο θίασος διάσωσης λοιπόν που κυκλοφορεί με λευκά κράνη στα ερείπια της Συρίας, δήθεν για να σώσει και να περιθάλψει αμάχους που βομβαρδίζονται πάντα από την «κακή» και «άσπλαχνη» πολεμική αεροπορία της Ρωσίας και της Συρίας, δεν είναι παρά υψηλά αμειβόμενοι πράκτορες και μισθοφόροι των δυτικών μυστικών υπηρεσιών που έχουν ως στόχο την συλλογή πληροφοριών, την κατασκοπεία, την προπαγάνδα και την υποστήριξη των ισλαμοσυμμοριτών. Αν κάποιοι πειθόμενοι από την προπαγάνδα των δυτικών μυστικών υπηρεσιών αγανακτούν με τους «κακούς» Ρώσους και Σύριους που βομβαρδίζουν τους δήθεν αμάχους κανιβάλους, τότε ως απάντηση προς όλους αυτούς παραθέτουμε τα λόγια του φιλοσόφου Marshall Mc Luhan: «Η ηθική αγανάκτηση είναι μια μέθοδος για να αποκτούν οι ηλίθιοι αξιοπρέπεια».