Ο Anton LaVey ήταν εβραϊκής καταγωγής


Ο Anton LaVey ήταν εβραϊκής καταγωγής

Ο Anton LaVey ήταν εβραϊκής καταγωγήςΟ Anton LaVey ήταν εβραϊκής καταγωγής
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ καιΕΔΩ
http://redskywarning.blogspot.gr/2012/03/anton-lavey.html

Η «εκκλησία του Σατανά» ιδρύθηκε το 1966 από τον Anton Szandor LaVey.
Ο Anton Szandor LaVey ήταν Εβραϊκής καταγωγής. Το πραγματικό του όνομα ήταν Howard Stanton Levey (Λέβι) και γεννήθηκε στις 11 Απριλίου 1930 στο Mill Valley της California.
Τρεις από τους παππούδες του Levey ήταν Εβραίοι. Ο παππούς του και η γιαγιά από την πλευρά του πατέρα του ήταν Εβραίοι, ο Leon Levy (που είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ από την Γαλλία) και η Emma Goldsmith (που είχε μεταναστεύσει από την Γερμανία). Ο παππούς του από την μητέρα του ήταν ο Boris Kolthoff, Εβραίος. Η άλλη γιαγιά του ήταν η Cecile Luba Primokov, πιθανόν ουκρανικής εθνικότητας. Ο ίδιος ο LaVey ωστόσο, ισχυριζόταν ότι είχε τσιγγάνικη καταγωγή.

Ο LaVey ήταν ο συγγραφέας της «Σατανικής Βίβλου» και ο ιδρυτής του λεγόμενου ‘LaVeyan σατανισμού’, «ενός συστήματος κατανόησης της ανθρώπινης φύσης και των ιδεών των φιλοσόφων που υποστήριζε τον υλισμό και τον ατομικισμό». Ο LaVey ισχυριζόταν ότι η Εκκλησία του Σατανά ήταν μια οργάνωση «αθεϊστών», χωρίς πίστη στο Θεό και τον διάβολο, παρόλα αυτά στην πιο γνωστή του τηλεοπτική συνέντευξη αναφέρει τον διάβολο ότι είναι «θεός».

Θέλοντας να επιτεθεί στα «πολιτιστικά πρότυπα» και στονχριστιανισμό είχε ανακατέψει διάφορες ιδεολογίες, επηρεαζόμενος από το Νίτσε, τον μάγο Aleister Crowley, (τον αυτοαποκαλούμενο και «θηρίο 666»), την Ayn Rand, τον Jack London (Αμερικανός συγγραφέας και τιμώμενο μέλος του Bohemian Grove), τον Gabrieled’Annunzio (Ιταλός εθνικιστής ποιητής) κ.α.

Ο LaVey ξεκίνησε από την περιθωριακή φιλοπαγανιστική οργάνωση «Sexual Freedom League» (Λίγκα για τη σεξουαλική ελευθερία) των χίπις της Καλιφόρνιας τη δεκαετία του 1950. Μαζί με τη μάγισσα σύζυγό του Diane (Άρτεμη) και τον διαβόητο αποκρυφιστή KennethAnger, ο LaVey ίδρυσε στις 30-4-1966 την «Ordo Templis Satanis», την εκκλησία του Σατανά και εισήγαγε τον σατανισμό στοHollywood. Τα λατρευτικά τυπικά της και οι εορτές έχουν σαφέστατες παγανιστικές καταβολές.

Σύντομα ο LaVey έγινε γνωστός ως ο «Μαύρος Πάπας» και κέρδισε την προσοχή των media. Ήταν μάλιστα, ‘τεχνικός σύμβουλος’ στην ταινία τρόμου του 1968 του Roman Polanski, ‘Το Μωρό τηςRosemary’.

Ο Anton LaVey ήταν εβραϊκής καταγωγήςΠολλοί celebrities της εποχής ‘γοητεύτηκαν’ από τον ο LaVey, μεταξύ των οποίων ο πιο γνωστός ήταν ο μαύρος τραγουδιστής και ηθοποιόςSammy Davis Jr., ο οποίος είχε ήδη ασπαστεί τον Ιουδαϊσμό και η ξανθιά ‘σεξοβόμβα’ ηθοποιός Jayne Mansfield, που εδώ παρουσιάζεται να εκτελεί μία σατανιστική τελετή – παρωδία της χριστιανικής θείας κοινωνίας… (Κάποιοι λένε μεταξύ των οπαδών του ήταν και ο John Lennon). Ο LaVey υπήρξε «έμπνευση» και του Marilyn Manson, ο οποίος φέρεται ότι είναι και μέλος της «εκκλησίας του Σατανά».

Ενώ έπαιζε όργανο σε σπίτια μπουρλέσκ στο Λος Άντζελες, λέγεται ότι είχε μια σύντομη σχέση με την τότε άγνωστη Marilyn Monroeπου τότε ήταν χορεύτρια στο Θέατρο των Μάγια (‘Mayan Theater’).

Ο LaVey ήταν στενός φίλος του μαύρου ηθοποιού και τραγουδιστήSammy Davis Jr, ο οποίος είχε ασπαστεί τον Ιουδαϊσμό μετά από ένα τροχαίο ατύχημα, και τον μύησε στην εκκλησία του Σατανά.

(Σχετικά με την ιουδαϊκή του πίστη, ο Sammy Davis, Jr, όπως αναφέρει το βιβλίο «Η ιστορία των Εβραίων» του Abram L. Sachar, προσχώρησε στον Ιουδαϊσμό λόγω της «αντοχής του εβραϊκού λαού», που του κέντρισε το ενδιαφέρον: «Οι Εβραίοι δεν θα πεθάνουν. Τρεις χιλιετίες χρόνια προφητικής διδασκαλίας τους έχουν δώσει ένα. ακλόνητο πνεύμα μη παραίτησης και τους έχουν δημιουργήσει ένα θέλημα να ζήσουν που καμία καταστροφή δεν μπορεί να το διαλύσει»).

Ο Anton LaVey ήταν εβραϊκής καταγωγήςΟ Sammy Davis, Jr κλήθηκε να αποδεχθεί μια «τιμητική ιδιότητα» μέλους της «εκκλησίας του Σατανά» από τον Michael Aquino. Αφού ο Ντέιβις έκανε γνωστή την αποδοχή του στον Ακίνο στις 17 Μαρτίου 1973, τιμήθηκε με την «τιμητική συμμετοχή» στις 13 Απριλίου, 1973 από τον Ακίνο και την Karla LaVey. Ο LaVey δεν συνάντησε τον Ντέιβις μέχρι τον Αύγουστο του 1973. Ο Davis θα αποκηρύξει αργότερα τον σατανισμό, υποστηρίζοντας ότι πήγε σε αυτόν “only forthe chicks” («μόνο για τις γκόμενες») και ξανά-επέστρεψε στον Ιουδαϊσμό.

Ο LaVey πέθανε στις 29 Οκτωβρίου 1997, στο Ιατρικό Κέντρο Αγίας Μαρίας στο Σαν Φρανσίσκο από πνευμονικό οίδημα.