Η Μόσαντ επιβεβαιώνει: Το Ισραήλ συμμαχεί με την Αλ Κάιντα στη Συρία


Η Μόσαντ επιβεβαιώνει: Το Ισραήλ συμμαχεί με την Αλ Κάιντα στη ΣυρίαΗ Μόσαντ επιβεβαιώνει: Το Ισραήλ συμμαχεί με την Αλ Κάιντα στη Συρία
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΠΗΓΗ

Νωρίτερα φέτος, ο πρώην επικεφαλής της Μοσάντ Efraim Halevy έδωσε συνέντευξη στο Al-Jazeera του Mehdi Χασάν. Σε αυτή, ο ίδιος επιβεβαίωσε: το Ισραήλ ήταν σε μια τακτική συμμαχία με την Αλ-Κάιντα στη Συρία.
Για αρκετά χρόνια, το Ισραήλ έχει εργαστεί με την Αλ-Κάιντα και μαζί οδήγησαν “αντάρτες” μέσα και κοντά στο Υψώματα του Γκολάν, μια περιοχή της νοτιο-δυτικά της Συρίας, εκ των οποίων ένα μεγάλο μέρος καταλαμβάνεται από το Ισραήλ.

Σε μια κυνική προσπάθεια να τροφοδοτήσει το συριακό εμφύλιο πόλεμο ως μια απόσπαση της προσοχής από τα δικά τους εγκλήματά,(όπως ένας πρώην Ισραηλινός αξιωματούχος έθεσε), το Ισραήλ έχει την συμπαράσταση των αντικυβερνητικών ανταρτών εκεί, συμπεριλαμβανομένης της Αλ -Qaeda.
Η ενίσχυση λαμβάνει κυρίως τη μορφή περίθαλψης τραυματίωντης Αλ-Κάιντα και, στη συνέχεια, απελευθερώνοντας τους πίσω στη Συρία να συνεχίσουν τον αγώνα. Ωστόσο, ορισμένες εκθέσεις των Ηνωμένων Εθνών δείχνουν ότι η ισραηλινή βοήθεια είναι και στρατιωτική.

Ο Halevy ήταν ειλικρινής στη συνέντευξή του: “.Η Al-Qaeda, δεν έχει μέχρι τώρα επιτέθηκε στο Ισραήλ” Ως εκ τούτου, ο ίδιος είπε ότι δεν ανησυχεί.

Ο Halevy στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν ανθρωπιστικά κίνητρα πίσω από τη προσφορά νοσοκομειακής περίθαλψης του Ισραήλ σε τραυματίες τζιχαντιστές.

Αν το Ισραήλ ήθελε να σταματήσει τη συμμαχία του με την Αλ Κάιντα στη Συρία, θα μπορούσε απλά να μην περιθάλπτει τους τζιχαντιστές και να μην τους επαναπορωθεί στη Συρία. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ότι μαχητές της Χεζμπολάχ που κρατούνται στο Ισραήλ θα μπορούσαν ποτέ να επιστρέψουν εθελοντικά πίσω στο Λίβανο (ή ακόμα και στη Συρία).
Ο επικεφαλής πρώην Μοσάντ παραδέχθηκε ότι μαχητές της Χεζμπολάχ δεν θα είχαν περιθαλφθεί σε ισραηλινά νοσοκομεία “.Γι ‘αυτούς έχουμε διαφορετική αντιμετώπιση”

Η διαφορά είναι σαφής. Ενώ Αλ-Κάιντα είναι μια εξτρεμιστική, αιρετική ένοπλη ομάδα, η Χεζμπολάχ είναι ένα κίνημα αντίστασης με τη μαζική λαϊκή υποστήριξη στο Λίβανο. Νίκησε το Ισραήλ σε δύο διαδοχικές πολέμους πλεον υπερασπίζεται ενεργά την πλευρά της συριακης κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου,

Ο Halevy συνεχίζει: Η καταπολέμηση της Χεζμπολάχ είναι μια σημαντική ισραηλινή προτεραιότητα, η καταπολέμηση της Αλ-Κάιντα δεν είναι. Επιπλέον, καθιστά σαφές,πως καμία ομάδα δεν έχει ποτέ αγωνιστεί εναντίον του Ισραήλ με οποιοδήποτε τρόπο τόσο σθεναρά όπως η Χεσμπολάχ.

Οι ΗΠΑ σε μια αντι-σοβιετική πολιτική της Ουάσιγκτον στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του 1980, έσπειραν τους σπόρους που οδήγησαν τελικά στη δημιουργία της Αλ-Κάιντα και των Ταλιμπάν!!