Η Ουγγαρία θέλει να εξαλείψει “τις ψεύτικες ΜΚΟ” του Σόρος


Η Ουγγαρία θέλει να εξαλείψει "τις ψεύτικες ΜΚΟ" του ΣόροςΗ Ουγγαρία θέλει να εξαλείψει “τις ψεύτικες ΜΚΟ” του Σόρος
ΠΗΓΗ

Η Ουγγαρία προτίθεται να εξαλείψει όλες τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος “Fidesz” Szilard Νέμεθ. Έχει αναφερθεί από την Βουδαπέστη Business Journal [1].
Σύμφωνα με τον πολιτικό, η Βουδαπέστη θα «χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της» για να «εκδιώξει » από την Ουγγαρία τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που συνδέονται με τον δισεκατομμυριούχο.
“Οι Ψεύτικες μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ )  της αυτοκρατορίας του Σόρος λαμβάνουν χρήματα για κάτι που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του παγκόσμιου καπιταλισμού  και υποστηρίζουν την πρωτοκαθεδρία των αρχών της πολιτικής ορθότητας πάνω από τα συμφέροντα των εθνικών κυβερνήσεων”- είπε ο Νέμεθ.

Επιπλέον, ο ίδιος πιστεύει ότι η άνοδος στην εξουσία της διοίκησης του Donald Trump θα δημιουργήσει τις πιο ευνοϊκές συνθήκες για να απαλλάξει τη χώρα από τις  ΜΚΟ του Αμερικανού  χρηματοδότη.

Τον Μάρτιο του 2017, η ουγγρική κυβέρνηση σχεδιάζει να εισαγάγει ένα νομοσχέδιο στο Κοινοβούλιο, το  οποίο θα υποχρεώνει τους ηγέτες των μη κυβερνητικών οργανώσεων να αναφέρουν τα προσωπικά περιουσιακά τους  στοιχεία.

Οι Ουγγρικές αρχές έχουν επανειλημμένα  ασκήσει  οξεία κριτική της
στην διεύθυνση που δημιουργήθηκε από τα ταμεία του Soros
“Ανοιχτή Κοινωνία” και τις δραστηριότητές της,  ιδίως στο πλαίσιο της  κρίσης των προσφύγων.

Όπως γράφει η Breitbart [2], ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι ΜΚΟ  μετέχουν στη στήριξη του φαινομένου της μαζικής μετανάστευσης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το περασμένο έτος υπήρξε μια διαρροή  εγγράφων, σύμφωνα με την οποία ο Σόρος τις καθοδηγούσε  όχι μόνο με  αλτρουιστικά κίνητρα, προωθώντας την ιδέα της φιλοξενίας των  προσφύγων. Έχει αναφερθεί ότι το ταμείο «Ανοιχτή Κοινωνία» θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την  μεταναστευτική κρίση για να επωφεληθεί από αυτήν.