ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ FSA (ΣΥΡΙΑΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ) ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΨΕΥΤΟΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ


ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ FSA (ΣΥΡΙΑΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ) ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΨΕΥΤΟΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ

ΠΗΓΗ
Ακολουθεί η μετάφραση του κειμένου από την ιστοσελίδα της Daily Mail:
“Έχει φυλακιστεί στην Αυστραλία για τρομοκρατία, πολέμησε με τους “επαναστάτες” στην Συρία και τώρα ο Zaky Mallah θα πολεμήσει με τον Ουκρανικό στρατό εξαιτίας μιας διαφήμισης που είδε στο Facebook.

O Αυστραλός Zaky Mallah, το πρώτο άτομο που κατηγορήθηκε για τρομοκρατία στην Αυστραλία, ελπίζει να γίνει αποδεκτός για να πολεμήσει με την Ουκρανική στρατιωτική μονάδα η οποία στρατολογεί Αυστραλούς. Το τάγμα AZOV – στο οποίο ο Zaky Mallah από το Sydney, ο οποίος εξέτισε ποινή φυλάκισης δύο ετών σε φυλακή υψίστης ασφαλείας με κατηγορίες για τρομοκρατικές ενέργειες πριν τελικά αθωωθεί, έχει κάνει αίτηση στρατολόγησης – έχει φτιάξει μια σελίδα στο Facebook στα πλαίσια της εκστρατείας στρατολόγησης του για συμμετέχοντες για τουλάχιστον δύο μήνες.

Το τάγμα περιγράφει τον εαυτό του ως την στρατιωτική πτέρυγα της Ουκρανικής κυβέρνησης και είναι ανοιχτό σε “όλους τους ξένους εθελοντές” να συμμετάσχουν στο αγώνα τους. “Αυτή η επανάσταση είναι μόνο για ιδεαλιστές… Θα έρθετε εδώ και θα βρείτε μόνο προβλήματα, πόλεμο, περιπέτειες, ίσως ακόμη και τον θάνατο, θανάσιμους τραυματισμούς, αλλά σίγουρα θα βρείτε και σπουδαίες αναμνήσεις και φίλους για όλη σας τη ζωή”, έτσι γράφουν τα φυλλάδια που καλούν σε εθελοντική στράτευση.

Το μόνο που έχουν να κάνουν οι εθελοντές είναι να πάνε στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο και να προετοιμαστούν για να γίνουν μαχητές, εκπαιδευτές μαχητών ή διερμηνείς. “Απλώς πηγαίνετε εκεί και θα σας τακτοποιήσουν”, λέει ο AZOV. “Θα κοιμάστε, θα τρώτε κλπ και θα λάβετε τη βασική εκπαίδευση στη στρατιωτική μας βάση στο Κίεβο, μέχρι να είστε αρκετά ικανοί και έτοιμοι για να σταλθείτε στην βάση μας στην Ν.Α Ουκρανία και να πέσετε στη μάχη”.

ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ FSA (ΣΥΡΙΑΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ) ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΨΕΥΤΟΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝΟ Zaky Mallah, 30 ετών από το Westmed στα δυτικά του Sydney, έχει ήδη κάνει αίτηση και παρότι δεν μιλάει Ρωσικά ή Ουκρανικά, ελπίζει πως πληρεί τις προϋποθέσεις με την εμπειρία του αφού ταξίδεψε στην γραμμή του μετώπου στα τέλη του 2012 στη Συρία, με τον Απελευθερωτικό Στρατό της Συρίας – Free Syrian Army. (Σ.τ.μ: Καθώς μάλλον γνωρίζετε, πρόκειται για ορδές ισλαμιστών που βιάζουν, ακρωτηριάζουν και βασανίζουν σαδιστικά τα θύματά τους πριν τα δολοφονήσουν, ενώ οι αποκεφαλισμοί και οι βιασμοί Χριστιανών στην Συρία είναι το φετίχ τους.)

Το 2013 ο Mallah, Αυστραλός με καταγωγή από τον Λίβανο, κατηγορήθηκε με το τότε νέο αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο, αφότου δημιούργησε ένα video το οποίο, όπως είπαν η Ομοσπονδιακή Αστυνομία και η ASIO, περιείχε μια σχεδιασμένη επίθεση αυτοκτονίας στα Ομοσπονδιακά Κυβερνητικά κτήρια στο Sydney.

Φυλακίστηκε για δύο χρόνια στην ύψιστης ασφαλείας Μονάδα Πολλαπλών Σκοπών, στις φυλακές του Goulburn εν αναμονή της δίκης του, στην οποία τελικά αθωώθηκε. Μόλις το 2009 του δόθηκε Αυστραλέζικο διαβατήριο. Πριν δύο χρόνια ο Mallah ταξίδεψε στην Συρία κι έζησε με τους αντάρτες του FSA παίρνοντας μέρος στον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο ενάντια στον Πρόεδρο Bashar el Assad “πριν εκτροχιαστεί η κατάσταση εκεί πέρα”.

ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ FSA (ΣΥΡΙΑΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ) ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΨΕΥΤΟΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ3Αφού επέστρεψε στην Αυστραλία, παρότρυνε νέους να πάνε στην Συρία και να εμπλακούν στo Τζιχαντ για να βιώσουν τον ελευθεριακό αγώνα ενάντια στον El Assad, αλλά μετά την άνοδο του ISIS και του Al Nusra έχει αλλάξει γνώμη. Τώρα περιγράφει την εξτρεμιστική κλίκα που ηγείται των ανταρτών στη Συρία ως μια “βαρβαρική αίρεση” και κατακρίνει τον εφηβικό του φίλο, Khaled Sharrouf, διότι εντάχθηκε στον ISIS. “Είναι γεμάτος μίσος και συμμετέχει σε έναν μαζικό προπαγανδιστικό πόλεμο με μια ομάδα που έχει σκοπό να ιδρύσει ένα νέο ισλαμικό κράτος” είπε ο Mallah στην Daily Mail της Αυστραλίας. “Μα δεν πιστεύω ότι είναι στην πρώτη γραμμή του μετώπου, ούτε ότι μάχεται. Οι φωτογραφίες με τα κεφάλια είναι υλικό προπαγάνδας και οι Αυστραλοί που έχουν ενταχθεί στον ISIS είναι αλαζόνες και αδαείς”. Αν το καθεστώς του Assad πέσει στη Συρία, θα πολεμήσει με την μετριοπαθή ομάδα, το Ισλαμικό Μέτωπο, του οποίου η σημαία κρέμεται σε έναν τοίχο στο διαμέρισμά του στο Sydney.

Παρότι ο Mallah παραδέχεται ότι θέλει να ενταχθεί στον Αzov διότι οι αυτονομιστές Ρώσοι (τους οποίους στηρίζει ο Vladimir Putin) επίσης στηρίζουν το καθεστώς του Assad στη Συρία, λέει ότι οι Ουκρανοί δίνουν μια δίκαιη μάχη για να διατηρήσουν την περιοχή τους για τον λαό τους (Σ.τ.μ: εδώ γελάμε…).

ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ FSA (ΣΥΡΙΑΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ) ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΨΕΥΤΟΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ4“Είναι επανάσταση και θέλω να συμμετάσχω, να κατατροπώσω τους Ρώσους, αλλά θέλω να συνεισφέρω σε κάτι χρήσιμο και να βρεθώ στην πρώτη γραμμή του μετώπου και να βοηθήσω στην παροχή φαγητού, τη στρατιωτική καθαριότητα και την ανθρωπιστική βοήθεια, κάνοντας ελέγχους ασφαλείας ή ότι άλλο χρειάζεται”.

Ο Mallah είπε ότι οι νόμοι της Αυστραλιανής Κυβέρνησης περί εγκληματικών ενεργειών (εξωτερικές εισβολές και στρατολόγηση) οι οποίοι απαγορεύουν στους Αυστραλούς πολίτες να συμμετάσχουν σε “εχθρικές” ενέργειες σε άλλες χώρες, δεν θα ισχύσουν σε αυτόν διότι δεν σκοπεύει να συμμετάσχει σε κανονικό πόλεμο. Είπε ότι πριν φύγει θα συναντηθεί με τις ομοσπονδιακές αρχές ή την ASIO οι οποίοι καθυστέρησαν το ταξίδι του στη Συρία το 2012.”

Εμείς από την πλευρά μας, του ευχόμαστε καλή χώνεψη στο Ουκρανικό εθνόσημο όταν συναντήσει τον Givi και τον Motorola.