Επικεφαλής Συνδέσμου Εβραϊκών Κοινοτήτων Ουκρανίας: «Οι Εβραίοι της Ουκρανίας έπαιξαν μεγάλο ρόλο στο πραξικόπημα”


Επικεφαλής Συνδέσμου Εβραϊκών Κοινοτήτων Ουκρανίας: «Οι Εβραίοι της Ουκρανίας έπαιξαν μεγάλο ρόλο στο πραξικόπημα”

Επικεφαλής Συνδέσμου Εβραϊκών Κοινοτήτων Ουκρανίας: «Οι Εβραίοι της Ουκρανίας έπαιξαν μεγάλο ρόλο στο πραξικόπημα"

ΠΗΓΗ
Μια ουκρανική εφημερίδα, η New Time, πήρε συνέντευξη από τον Yosyf Zisels, έναν εκ των πιο ισχυρών Εβραίων στην Ουκρανία και επικεφαλής του ισχυρού Συνδέσμου Εβραϊκών Οργανισμών και Κοινοτήτων της Ουκρανίας. Μεταξύ άλλων είπε:

«Οι Εβραίοι της Ουκρανίας έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην Maidan. Ήταν αρκετά δραστήριοι. Πιθανόν μόνο οι Τάταροι της Κριμαίας ήταν πιο δραστήριοι από τους Εβραίους. Οι Ουκρανοί το εκτιμούν αυτό, σύμφωνα με τις πρόσφατες κοινωνιολογικές έρευνες, καθώς το τελευταίο έτος η σχέση μεταξύ των Τατάρων της Κριμαίας και των Εβραίων στη χώρα έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Δεν μετρήσαμε πόσοι Εβραίοι ήταν στη Maidan, αλλά ξέρουμε ότι πολλοί από αυτούς μετέπειτα πήγαν στον πόλεμο. Το παράδοξο είναι ότι κάποιοι από αυτούς τους Εβραίους έχουν ενταχθεί στο τάγμα Azov μαζί με ακραίους Ουκρανούς εθνικιστές. Επιπλέον, στα ανατολικά της Ουκρανίας πολεμούν όσοι έχουν και ισραηλιτικά διαβατήρια ως εθελοντές οι οποίοι εκπαιδεύουν Ουκρανούς στρατιώτες. Το Ισραήλ βρίσκεται εδώ και περίπου 100 χρόνια σε πόλεμο και η πείρα μας είναι το πιο σημαντικό αγαθό που μπορούμε να δώσουμε στην Ουκρανία.»