Αποκάλυψη: Ποιοι είναι οι χρηματοδότες της Κλίντον


Αποκάλυψη: Ποιοι είναι οι χρηματοδότες της ΚλίντονΑποκάλυψη: Ποιοι είναι οι χρηματοδότες της Κλίντον
Mεγάλα ονόματα πίσω από την υποψήφια των Δημοκρατικών.

Η ήττα της Χίλαρυ Κλίντον από τον Ντόναλντ Τραμπ για την Προεδρία των ΗΠΑ βασίστηκε, σύμφωνα με αρκετούς ερευνητές, στην πεποίθηση των Αμερικανών ψηφοφόρων ότι η πρώην Πρώτη Κυρία, αποτελούσε ένα από τα πιο ηχηρά ονόματα του αμερικανικού παρακράτους. Την αρχή των αποκαλύψεων έκανε το Wikileaks, με την δημοσιοποίηση χιλιάδων προσωπικών e-mails με παραλήπτες γνωστά πρόσωπα της αμερικανικής πολιτικής και επιχειρηματικής σκηνής. Ωστόσο, η μεγάλη αποκάλυψη ήρθε αρκετούς μήνες μετά.

Δημοσιεύσεις σε αμερικανικά έντυπα αναφέρουν ότι το Ίδρυμα Κλίντον, κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα εισέπραξε 10-25 εκατομμύρια δολάρια από την βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας.

Μάλιστα, τα χρήματα προέρχονταν από κινήσεις των επίσημων λογαριασμών της σαουδικής μοναρχίας που διατηρούνται σε μεγάλες τράπεζες των Ηνωμένων Πολιτειών. Η ερμηνεία της στήριξης Κλίντον είναι απλή: ούσα Υπουργός Εξωτερικών κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης Ομπάμα, η Κλίντον είχε κλείσει μεγάλη συμφωνία αξίας 29,4 δισεκατομμυρίων με την Σ. Αραβία, με την πώληση των μαχητικών F-15 SA της γνωστής εταιρεία Boeing. Από τη στιγμή που τα αεροπλάνα άρχισαν να εισρέουν στην αραβική χώρα, τόσο η βασιλική οικογένεια όσο και η Boeing κατέθεταν «δωρεές» στο Ίδρυμα Κλίντον.

Οι αποκαλύψεις όμως δεν σταματούν εδώ: η βρετανική εφημερίδα Guardian είχε εντοπίσει ήδη από τα τέλη του 2016, ισχυρούς δεσμούς της οικογένειας Κλίντον και με την οικογένεια Ρότσιλντ. Ειδικότερα, η Χίλαρυ είναι επιστήθια φίλη με την δούκισσα Lynn Forester de Rothischild, η οποία είναι εκδότρια μεγάλων οικονομικών εντύπων, αλλά και διοικητικό μέλος οικονομικού τραστ… σαουδικών συμφερόντων. To συγκεκριμένο τραστ, όμως, είχε στηρίξει στο παρελθόν τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Τζον Μακέιν, στις προεδρικές εκλογές του 2008.

Έγκυροι Αμερικανοί αναλυτές θεωρούν ότι ο Μακέιν έδρασε ως «λαγός» στις συγκεκριμένες εκλογές, δηλαδή ως υποψήφιος του οποίου οι κινήσεις έδειχναν ότι «είναι προαποφασισμένο ότι θα χάσει». Επίσης, ο ίδιος ο Μακέιν από τα έδρανα της Γερουσίας σήμερα, είναι ο υπ’ αριθμόν ένα εσωκομματικός αντίπαλος του Τραμπ, κατακρίνοτνας σφοδρά τον Αμερικανό Πρόεδρο για την φιλορωσική του στάση. Μάλιστα, η ρητορική, Μακέιν μοιάζει τόσο πολύ με την ρητορική Κλίντον στις εκλογές του 2016, που πολλοί δημοσιογράφοι στις ΗΠΑ εγείρουν ερωτηματικά σχετικά με την πραγματική πίστη του Μακέιν στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Από ότι αποδείχθηκε, τα χρήματα και τα συμφέροντα είναι ισχυρότερα από την εσωκομματική γραμμή.