Στρατόπεδο των ΗΠΑ στο Ιράκ στέγαζε “κατά λάθος” τζιχαντιστές του ISIS επιτρέποντας τους να οργανώθουν!


Στρατόπεδο των ΗΠΑ στο Ιράκ στέγαζε "κατά λάθος" τζιχαντιστές του ISIS επιτρέποντας τους να οργανώθουν!Στρατόπεδο των ΗΠΑ στο Ιράκ στέγαζε “κατά λάθος” τζιχαντιστές του ISIS επιτρέποντας τους να οργανώθουν!

Ένα στρατόπεδο- των ΗΠΑ στο Ιράκ έγινε ο καταλύτης της τρομοκρατικής οργάνωσης του ISIS, επειδή οι εξτρεμιστές στεγάστηκαν μέσα και βρήκαν ελεύθερο χρόνο για να επινοήσουν σχέδια τρομοκρατίας.

Μεταξύ το 2003  υπολογίζεται ότι πάνω από 100.000 άνθρωποι πέρασαν μέσα από το στρατόπεδο της Μπούκα, πολλοί από τους οποίους ήταν μέσα στη ριζοσπαστικοποίηση.

Μεταξύ εκείνων που κρατούνται στο στρατόπεδο Μπούκα ήταν Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ο σημερινός ηγέτης του ISIS. Κρατήθηκε στο στρατόπεδο »για αρκετά χρόνια πριν από την απελευθέρωσή του το 2009.

Λίγο μετά την προσγείωση λέει ότι πήρε μια πρώτη γεύση από τους 26.000 κρατούμενους που ήταν εκεί όταν έφτασε.

Λόγω χάος στη χώρα, οι συμμαχικές δυνάμεις δεν ήταν σε θέση να διακρίνουν μεταξύ φίλων και εχθρών και μεγάλες ομάδες ανδρών επιλέχτηκαν στο στρατόπεδο Μπούκα.

Στρατόπεδο των ΗΠΑ στο Ιράκ στέγαζε "κατά λάθος" τζιχαντιστές του ISIS επιτρέποντας τους να οργανώθουν!«Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν κάποιοι κακοί εκεί κάπου», είπε ο πρώην αξιωματικός στην Μπούκα.»

Οι ηγέτες ISIS όπως ο Αλ-Μπαγκντάντι πήγε κάτω από το ραντάρ στην εγκατάσταση.

Επειδή  συμπεριφέρόταν καλα ως τρόφιμος έμεινε για μόλις 10 μήνες Μπούκα.

Αφέθηκε ελεύθερος τον Δεκέμβριο του 2004 και με το συμπέρασμα πως δεν αποτελεί απειλή από τις Ηνωμένες Πολιτείες.