Την ώρα που οι ΗΠΑ βομβάρδιζαν τη Συρία, το ISIS έκανε επίθεση στο συριακό στρατό


Την ώρα που οι ΗΠΑ βομβάρδιζαν τη Συρία, το ISIS έκανε επίθεση στο συριακό στρατόΤην ώρα που οι ΗΠΑ βομβάρδιζαν τη Συρία, το ISIS έκανε επίθεση στο συριακό στρατό

Σύμπτωση;
Σύμφωνα με ρεπουπλικανικά μέσα ενημέρωσης ενώ ο κόσμος παρακολουθούσε με δέος, τις ΗΠΑ να εξαπολύουν τους 59 πυραύλους Tomahawk στην αεροπορική βάση Al-Shayrat στη Χομς, το ISIS έδρασε, σύμφωνα με τοπικό Σύριο κυβερνήτη Talal Barazi.

Το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε μια μεγάλη επίθεση για να αποκτήσει τον έλεγχο των στρατηγικών περιοχών κοντά στην Παλμύρα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη, οι ενέργειές τους ήταν ανεπιτυχείς.
«Η επιθετικότητα των ΗΠΑ είχε ως στόχο την αεροπορική βάση Shayrat, η οποία υποστηρίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του συριακού στρατού εναντίον των τρομοκρατών και ιδιαίτερα κατά του ISIS. Η βάση απέχει 45 χιλιόμετρα από την ανατολική Χομς «, είπε.

Η επίθεση αυτή κατά της βάσης είναι «μια άμεση πράξη επιθετικότητας κατά του συριακού στρατού με στόχο την αποδυνάμωση της ικανότητας του να καταπολεμήσει το ISIS» πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Aνώνυμες πηγές ανέφεραν ότι to Ισλαμικό Κράτος (IS, πρώην ISIS / ISIL) είχε ξεκινήσει μια μαζική επίθεση στο Κυβερνείο στο ανατολικό τμήμα της Χομς και χωρίς ουσιαστική υποστήριξη από αέρος, η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί σύμφωνα με όσα ανέφερε μια τοπική στρατιωτική πηγή στο Al-Masdar.

Όπως είπε ο Barazi οι αμερικανικές επιθέσεις έγιναν σε «στοχευμένες στρατιωτικές θέσεις στη Συρία και στην Χομς ειδικά» για να «εξυπηρετήσουν τους στόχους της τρομοκρατίας στη Συρία και τους στόχους του Ισραήλ σε μακροπρόθεσμη βάση».

Αυτό συμφωνεί με όσα λένε πολλοί αναλυτές που συμφωνούν με ταλεγόμενα του Barazi. Η επίθεση αυτή αποδυναμώνει τη συριακή κυβέρνηση, και δίνει με τη σειρά της, άμεσες ενισχύσεις στο ISIS.

Και πρόσθεσε: “Η συριακή ηγεσία και πολιτική δεν θα αλλάξουν,”

Όπως υποστηρίζουν λοιπόν τα αμερικανικά ρεπουπλικανικά μέσα:

” Φυσικά, ο Άσαντ δεν είναι ηγέτης ήρωας, όμως, δούλευε παράλληλα με τη Ρωσία για να βοηθήσει στην εξάλειψη του ISIS από τη χώρα του. Τώρα, όμως, δόθηκε εκ των πραγμάτων πλεονέκτημα στο ISIS σε σχέση με τη Συρία, καθώς οι ΗΠΑ, τουλάχιστον προς το παρόν, φαίνεται να είναι και πάλι με το μέρος τους”.

ΣΧΟΛΙΟ: Η αδυναμία των αναλυτών να καταλάβουν τι γίνεται στη Συρία αυτή τη στιγμή και γιατί ο Τραμπ έλαβε την απόφαση του χτυπήματος είναι εμφανής.