Ισλαμιστές τρομοκράτες, σιωνιστές και πολεμοκάπηλοι επικρότησαν την πυραυλική επίθεση στην Συρία


Ισλαμιστές τρομοκράτες, σιωνιστές και πολεμοκάπηλοι επικρότησαν την πυραυλική επίθεση στην ΣυρίαΙσλαμιστές τρομοκράτες, σιωνιστές και πολεμοκάπηλοι επικρότησαν την πυραυλική επίθεση στην Συρία
Γ. Λιναρδής

Με δηλώσεις τους τρομοκρατικές οργανώσεις του σουνιτικού Ισλάμ, Σιωνιστές της Ουάσιγκτον, πολεμοκάπηλοι της Άγκυρας και του Τελ Αβίβ, δικτάτορες play-boys των αραβικών εμιράτων και άλλα σκουπίδια της διεθνούς σκηνής χαιρέτησαν την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση Σαϊράτ των δυνάμεων του Άσαντ.

Για την Αλ Κάιντα και τα παρακλάδια της η σκηνοθετημένη (false flag) επίθεση με χημικά στην πόλη Χαν Σαϊχούν ήταν μια απόλυτη επιτυχία, αφού κατάφεραν να προκαλέσουν τον Τραμπ να διατάξει την επίθεση κατά της αεροπορικής βάσης από την οποία υποτίθεται ότι απογειώθηκαν τα μαχητικά του Άσαντ για να βομβαρδίσουν με δηλητηριώδη αέρια Σαρίν τους ισλαμοσυμμορίτες αλλά και τους αμάχους της πόλης. Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη βάση είναι λίαν σημαντική στον πόλεμο που διεξάγει ο στρατός της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας εναντίον των ισλαμοσυμμοριτών.
Οι Σιωνιστές της Ουάσιγκτον, τα ΜΜΕ που ελέγχουν καθώς και οι πολιτικάντηδες-υπερασπιστές των δήθεν «δυτικών αξιών» ζητωκραυγάζουν από εχθές, θέλοντας να πιστέψουν ότι αυτή η επίθεση θα οδηγήσει και πάλι σε εμπλοκή των ΗΠΑ υπέρ των ισλαμοσυμμοριτών στην Μέση Ανατολή και σε ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας.

Καθοδηγητές των τελευταίων γεγονότων ήταν η απαρτχάιντ κυβέρνηση του Ισραήλ και το σιωνιστικό κατεστημένο της Ουάσιγκτον που μαζί με την CIA εμπνεύστηκαν το σχέδιο «false flag» με τα χημικά. Ένα σχέδιο στο οποίο πιθανότατα είχε ανάμιξη και η Άγκυρα, υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία και το Ισραήλ είναι σύμμαχοι των ισλαμοσυμμοριτών και ότι οι δυο αυτές χώρες από το 2011 προσπαθούν με πλείστες όσες ενέργειες να εγκαθιδρύσουν μια «no fly zone» στην Συρία, κάτι που θα οδηγούσε σε απαγόρευση πτήσεων και συνεπακόλουθα στην εδραίωση των τρομοκρατών του σουνιτικού Ισλάμ σε συγκεκριμένες περιοχές και στον διαμελισμό της χώρας. Όλα αυτά αποφεύχθηκαν με την επέμβαση της Ρωσίας, η οποία χαρακτήρισε την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ ως μια ενέργεια η οποία αν επαναληφθεί θα οδηγήσει σε διαρραγή των καλών σχέσεων που έτειναν να αναπτυχθούν μεταξύ των δυο υπερδυνάμεων.

Τα επακόλουθα της πυραυλικής επίθεσης στην αεροπορική βάση Σαϊράτ φαίνεται ότι δεν είναι σοβαρά από άποψης καταστροφικής ισχύος. Από τους 59 πυραύλους cruise Tomahawk που εκτοξεύτηκαν από πολεμικό πλοίο στην Μεσόγειο τον στόχο τους βρήκαν οι 23, με αποτέλεσμα την καταστροφή 6 Mig-23, μιας αποθήκης υλικού, ενός ραντάρ και τον θάνατο 9 ατόμων. Η συγκεκριμένη βάση εντός ολίγων ημερών θα τεθεί πάλι σε λειτουργία, ενώ ερωτηματικά προκαλεί η «αστοχία» των Αμερικανών, κάτι που ενισχύει το γεγονός, εφόσον αυτό δεν επαναληφθεί, ότι η ενέργεια αυτή του Τραμπ δεν αφορούσε τόσο την Συρία όσο το εσωτερικό ακροατήριο των ΗΠΑ και την επίδειξη δύναμης στην Κίνα και στην Βόρειο Κορέα.

Πάντως η Ρωσία ήδη αποφάσισε την περαιτέρω ενίσχυση των αντιαεροπορικών συστημάτων της στην Συρία, ενώ έθεσε εκτός ισχύος το υπόμνημα συνεργασίας με τις ΗΠΑ αναφορικά με την ασφάλεια στρατιωτικών πτήσεων στον εναέριο χώρο της περιοχής. Αυτό σημαίνει ότι η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ και οι σύμμαχοι της δεν θα μπορούν πλέον να επιχειρούν στον εναέριο χώρο της Συρίας ή μέσω αυτού στον εναέριο χώρο του Ιράκ χωρίς να κινδυνεύουν με κατάρριψη.

Η στρατηγική της Ρωσίας στην Μέση Ανατολή εξακολουθεί να παραμένει η ίδια, τουτέστιν εξουδετέρωση και των τελευταίων θυλάκων των ισλαμοσυμμοριτών, ενίσχυση της κυβέρνησης Άσαντ και συνέχιση των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία για το μέλλον της Συρίας. Εάν ο Τραμπ ηθελημένα ή αθέλητα δεν πέσει ξανά στην παγίδα των μυστικών του υπηρεσιών, τότε η πρόσφατη επίθεση των ΗΠΑ δεν θα σηματοδοτήσει καμία αλλαγή στρατηγικής στην Μέση Ανατολή και γενικότερα δεν θα επηρεαστούν οι καλές σχέσεις που τείνουν να δημιουργηθούν μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας.
Αυτό όμως που απορρέει ως σημαντικό γεγονός από την επίθεση είναι η στάση της πολεμοκάπηλης Άγκυρας, η οποία για μια ακόμη φορά ταυτίζεται με τους ισλαμοσυμμορίτες και τους συμμάχους τους εξαπατώντας την Ρωσία, κάτι που σίγουρα η Μόσχα θα το λάβει πολύ σοβαρά υπόψη στο άμεσο μέλλον.