Ασανζ: Πλήγμα στη δημοκρατία η επίθεση του διευθυντή της CIA στο WikiLeaks


Ασανζ: Πλήγμα στη δημοκρατία η επίθεση του διευθυντή της CIA στο WikiLeaksΑσανζ: Πλήγμα στη δημοκρατία η επίθεση του διευθυντή της CIA στο WikiLeaks
ΠΗΓΗ

Απάντηση στην επίθεση του νέου διευθυντή της CIA κατά του WikiLeaks έδωσε ο Τζούλιαν Ασανζ, χαρακτηρίζοντας τα λεγόμενα του Μάικ Πομπέο ως προσπάθεια να πληγεί η δημοκρατία στις ΗΠΑ.

«Αυτός ο παράλογος ορισμός σημαίνει πως όλοι οι σοβαροί ειδησεογραφικοί οργανισμοί (με εξαίρεση τα κρατικά ΜΜΕ) είναι »μη-κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών» -ο στόχος είναι να πάψουν να ισχύουν για τους εκδότες οι διατάξεις του Συντάγματος που τους προστατεύουν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ιδρυτής του WikiLeaks, μετά τις δηλώσεις του Πομπέο που κατηγόρησε την ιστοσελίδα ότι δρα σαν μια μη-κρατική «εχθρική υπηρεσία πληροφοριών».

Ο Ασάνζ απάντησε ότι η κατηγορία αυτή σηματοδοτεί μια επίθεση της CIA εναντίον της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας του Τύπου.

«Η ιστορία δείχνει τον κίνδυνο που ενέχει το να επιτραπεί στη CIA ή σε οποιαδήποτε υπηρεσία πληροφοριών (…) να γίνει ο μοναδικός κριτής του τι είναι αληθές ή τι είναι συνετό», συνέχισε ο Ασάνζ. Σε αυτή την περίπτωση «θα βλέπαμε καθημερινά να επαναλαμβάνονται πολλές ανόητες ενέργειες της CIA, οι οποίες οδήγησαν σε θανάτους, εκτοπισμούς, δικτατορία και τρομοκρατία», συμπλήρωσε. Η ομιλία του Πομπέο αποτελεί μια απόπειρα να καταπνιγεί η ελευθερία του λόγου, κατέληξε ο Ασάνζ.