Μια εξαιρετική ταινία για ένα από τα πιο φρικώδη εγκλήματα του Στάλιν


Μια εξαιρετική ταινία για ένα από τα πιο φρικώδη εγκλήματα του ΣτάλινΜια εξαιρετική ταινία για ένα από τα πιο φρικώδη εγκλήματα του Στάλιν
ΠΗΓΗ

Άρθρο από την εφημερίδα “Χρυσή Αυγή” που κυκλοφορεί
Η «Πικρή Σοδειά» είναι η πρώτη επική δραματική ταινία με θέμα το Χολομοντόρ, την γενοκτονία των Ουκρανών μέσα από την στοχευμένη πρόκληση πείνας δια της έλλειψης αγαθών η οποία και οργανώθηκε από τον Στάλιν και το εγκληματικό καθεστώς του κατά την διετία 1931-1932…

Κατά την διάρκεια του εξοντωτικού λοιμού, έχασαν την ζωή τους περισσότεροι από 7.000.000 Ουκρανοί και το έγκλημα αυτό (όπως και η Σφαγή του Κατύν) αποκαλύφθηκε αρκετές δεκαετίες αργότερα.

Κορυφαία σκηνή της ταινίας, το ύστατο γράμμα ενός απογοητευμένου κομμουνιστή προς τον αδερφό του, όπου πριν αυτοκτονήσει – καθώς τον περίμεναν τα… γκούλαγκ – σημείωσε πως «δεν γίνεται να είναι κανείς και κομμουνιστής και Πατριώτης»!

Το φίλμ σκηνοθετήθηκε απο τον George Mendeluk και το σενάριο είναι του Richard Bachynsky Hoover. Γυρίστηκε στην Ουκρανία και φυσικά δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να το δούμε στην Ελλάδα, οπότε αναζητήστε το σε κάποιο DVD club τις επόμενες εβδομάδες.