Οι ΗΠΑ Παρέδωσαν 3.000 τόνους όπλα και πυρομαχικα στην Αλ Κάιντα της Συρίας


Οι ΗΠΑ Παρέδωσαν 3.000 τόνους όπλα και πυρομαχικα στην Αλ Κάιντα της ΣυρίαςΟι ΗΠΑ Παρέδωσαν 3.000 τόνους όπλα και πυρομαχικα στην Αλ Κάιντα της Συρίας
ΠΗΓΗ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μέσω της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών συνεχίζουν ακόμα την παράδοση Χιλιάδων τόνων απο όπλα και πυρομαχικά στην Αλ-Κάιντα και τους άλλους στη Συρία.

Η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της βρήκε το έγγραφο μεταφοράς για την αποστολή του οπλισμού από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στην Αλ Κάιντα στην ιστοσελίδα FedBizOps.gov. :

Η ιστοσελίδα FBO έχει κυκλοφορήσει δύο διαρροές τους τελευταίους μήνες ψάχνοντας για τη μεταφορά εκρηκτικών υλών από την Ανατολική Ευρώπη στο ιορδανικό λιμάνι της Άκαμπα, εξ ονόματος της Στρατιωτικής Διοίκησης Sealift του Ναυτικού των ΗΠΑ. Κυκλοφόρησε στις 3 Νοεμβρίου 2015, η πρώτη πρόσκληση η οποία ζητούσε ανάδοχο να μεταφέρει 81 εμπορευματοκιβώτια που περιλαμβάναν εκρηκτικό υλικό από την Κωστάντζα στη Βουλγαρία για την Άκαμπα.

Στο έγγραφο περιλαμβάνονται AK-47 τουφέκια, PKM γενικής χρήσης πολυβόλα, βαριά πολυβόλα DShK, RPG-7 εκτοξευτές ρουκετών, και το σύστημα 9K111M  Faktoria και όπλα (ATGW) . Η Faktoria είναι μια βελτιωμένη έκδοση του 9K111  ATGW.

Στιγμιότυπο της έκθεσης :

 

Οι ΗΠΑ Παρέδωσαν 3.000 τόνους όπλα και πυρομαχικα στην Αλ Κάιντα της Συρίας9
Οι ΗΠΑ Παρέδωσαν 3.000 τόνους όπλα και πυρομαχικα στην Αλ Κάιντα της Συρίας0Ένα πλοίο με περίπου χίλιους τόνους όπλα και πυρομαχικά έφυγε απο την Κωστάντζα στη Ρουμανία στις 5 Δεκεμβρίου .Τα όπλα είναι από τη Βουλγαρία,την Κροατία και τη Ρουμανία. Το εμπόρευμα έπλευσε προς Agalar στην Τουρκία,και στη συνέχεια κατέληξε στην Άκαμπα στην Ιορδανία. Ένα άλλο πλοίο με περισσότερους από δύο χιλιάδες τόνους όπλων και πυρομαχικών έφυγε στα τέλη Μαρτίου, ακολούθησε την ίδια διαδρομή και το φορτίο καταγράφεται στο δρόμο του προς Άκαμπα στις 4 Απριλίου

Γνωρίζαμε ήδη οτι  οι «επαναστάτες» στη Συρία (τζιχαντιστές της Συριακής αντιπολίτευσης) έλαβαν αφθονία των όπλων κατά την επίσημη κατάπαυση του πυρός. Γι ‘αυτό και οι «αντάρτες» παραδώσαν τα μισά και πλέον όπλα στην Τουρκία και την Ιορδανία με την Αλ-Κάιντα στη Συρία (γνωστός και ως Jabhat al-Nusra):

Ο σκληρός πυρήνας ισλαμιστών της Nusra Front εδώ και καιρό υποστηρίζεται από αντάρτες αλλά και τη Δύση. .Σύμφωνα με αξιωματούχους της FSA,και της Nusra συνήθως η συγκομιδή παρέχοταν από τις χώρες οι οποίες αντιτίθενται και μισούν τον Άσαντ ..

Οι ΗΠΑ και Τουρκία οι οποίες και υποστήριξαν «αντάρτες» έλαβαν μέρος στην πρόσφατη επίθεση στο Tal al-Eis εναντίον των Συρίακών κυβερνητικών δυνάμεων η οποία ξεκίνησε με τρεις βόμβες αυτοκτονίας από την Αλ-Κάιντα στη Συρία. Αυτό ήταν ένα αδιαμφισβήτητο σπάσιμο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ Είναι πολύ πιθανό μερικά από τα όπλα και τα πυρομαχικά των ΗΠΑ που παραδοθηκαν τον Δεκέμβριο χρησιμοποιήθηκαν σε αυτή την επίθεση.

Εκατομμύρια τουφέκια, πολυβόλα , χιλιάδες νέων ελαφρών και βαρέων όπλων και πληθώρα αντιαρματικών πυραύλων παραδόθηκαν από τις Η.Π.Α .. Αυτά τα όπλα στη Συρία, όπου, όπως έχει αναφερθεί εδώ και χρόνια από διάφορες ανεξάρτητες πηγές, πηγαίνουν κατευθείαν στην Αλ-Κάιντα.