Ετοιμάζουν το Μεγάλο Ισραήλ, από την Μεσόγειο μέχρι την Μεσοποταμία


Ετοιμάζουν το Μεγάλο Ισραήλ, από την Μεσόγειο μέχρι την ΜεσοποταμίαΕτοιμάζουν το Μεγάλο Ισραήλ, από την Μεσόγειο μέχρι την Μεσοποταμία

Ύπαρξη εγγράφου σχετικά με το σχηματισμό του «Μεγάλου Ισραήλ»
που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των ισχυρών σιωνιστικών φατριών εντός της σημερινής κυβέρνησης Netanyahu, του κόμματος Likud, καθώς και του ισραηλινού στρατού και των μυστικών υπηρεσιών, αναφέρει το globalresearch.

Βλέποντας την τρέχουσα συγκυρία, τον πόλεμο στο Ιράκ, τον πόλεμο του 2006 στο Λίβανο, στη Λιβύη το 2011, στη Συρία, στην Υεμένη, τη διαδικασία αλλαγής καθεστώτος στην Αίγυπτο κατανοούμε το Σιωνιστικό Σχέδιο για τη Μέση Ανατολή.
Το σχέδιο συνίσταται στην αποδυνάμωση και τελικά στη θραύση των γειτονικών αραβικών κρατών ως μέρος του μεγαλύτερου Ισραηλινού επεκτατικού σχεδίου.

Αυτή η σχεδίαση δεν είναι αυστηρά ένα Σιωνιστικό Σχέδιο, αλλά και αναπόσπαστο μέρος της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, δηλαδή πρόθεση της Ουάσινγκτον να σπάσει και να βαλκανιοποιήσει τη Μέση Ανατολή.

Το «Μεγάλο Ισραήλ» αποτελείται από μια περιοχή που εκτείνεται από την κοιλάδα του Νείλου μέχρι τον Ευφράτη. Σύμφωνα με τον Stephen Lendman, «Σχεδόν πριν από έναν αιώνα, το σχέδιο του Παγκόσμιου Σιωνιστικού Οργανισμού για ένα εβραϊκό κράτος περιελάμβανε:

• Ιστορική Παλαιστίνη.

• Νότιο Λίβανο μέχρι τη Σιδώνα και τον ποταμό Litani.

• Τα Υψώματα Γκολάν της Συρίας, η πεδιάδα Hauran και η Deraa. και

• τον έλεγχο του σιδηροδρόμου Hijaz από το Deraa στο Αμμάν της Ιορδανίας καθώς και στον κόλπο της Άκαμπα.

Ετοιμάζουν το Μεγάλο Ισραήλ, από την Μεσόγειο μέχρι την Μεσοποταμία2Μερικοί Σιωνιστές ήθελαν περισσότερα – γη από τον Νείλο στη Δύση έως τον Ευφράτη στην Ανατολή, που περιλαμβάνει την Παλαιστίνη, το Λίβανο, τη Δυτική Συρία και τη νότια Τουρκία ».

Το σχέδιο Σιωνιστών υποστηρίζει το εβραϊκό οικιστικό κίνημα. Γενικότερα, περιλαμβάνει πολιτική αποκλεισμού Παλαιστινίων από την Παλαιστίνη, η οποία οδηγεί στην ενδεχόμενη προσάρτηση τόσο της Δυτικής Όχθης όσο και της Γάζας στο κράτος του Ισραήλ.

Ο Αγιούντ Καρά, ισραηλινός πολιτικός αποκάλυψε ότι ο Νετανιάχου και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ συζήτησαν το σχέδιο, το οποίο πρότειναν στον Αλ-Σίσι, και αφορά τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους στο Σινά και στην Λωρίδα της Γάζας.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου διέψευσε τις πληροφορίες περί σχεδίου για την επανεγκατάσταση Παλαιστινίων στην περιοχή της ερήμου όταν μίλησε για σχέδιο των τζιχαντιστών να εξολοθρεύσουν όλους τους Χριστιανούς κατοίκους της περιοχής του Σινά, λέγοντας:

«Το Σινά θα παραμείνει σε αιγυπτιακό έδαφος».«Πολλοί άνθρωποι έχουν θυσιάσει τη ζωή τους για να εξασφαλίσουν ότι το Σινά θα παραμείνει ένα τμήμα της Αιγύπτου»,

Επίσης και το υπουργείο εξωτερικών της Αιγύπτου όμως απέρριψε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο.

Ο Αλ-Σίσι τόνισε ότι είχε απορρίψει ένα ευρύ σχέδιο καταπολέμησης της τρομοκρατίας που αφορούσε την εκκένωση των κατοίκων της πόλης Αλ-Αρίς, που είναι η περιφερειακή πρωτεύουσα του Βόρειου Σινά, δηλώνοντας: «Η πρόσφατη στόχευση των κατοίκων Αλ-Αρίς έχει ως στόχο την υπονόμευση της εθνικής ενότητας [Αιγύπτου] από μια ομάδα που επιδιώκει να σπείρει τον φόβο και τον τρόμο»,

Τις τελευταίες ημέρες, εκατοντάδες Κόπτες Χριστιανοί έχουν εγκαταλείψει τη χερσόνησο μετά από μια έξαρση δολοφονιών, τρομοκρατικών επιθέσεων και ύποπτων δολοφονιών από τους τζιχαντιστές .
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ»: ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ