Η CIA δημιούργησε το “Κέντρο επιχειρήσεων της Κορέας” για να αντιμετωπίσει την εικαζόμενη “απειλή της Βόρειας Κορέας”


Η CIA δημιούργησε το "Κέντρο επιχειρήσεων της Κορέας" για να αντιμετωπίσει την εικαζόμενη "απειλή της Βόρειας Κορέας"Η CIA δημιούργησε το “Κέντρο επιχειρήσεων της Κορέας” για να αντιμετωπίσει την εικαζόμενη “απειλή της Βόρειας Κορέας”
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ 4TH MEDIA
Είναι το πρώτο κέντρο επιχειρήσεων που επικεντρώνεται στη χώρα, το οποίο έχει συσταθεί από την υπηρεσία πληροφοριών των Η.Π.Α.

Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των Η.Π.Α. ανακοίνωσε την Τετάρτη την ίδρυση Κέντρου Αποστολών της Κορέας για την αντιμετώπιση της απειλής πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας.
“Η δημιουργία του Κορεατικού Κέντρου Αποστολών μας επιτρέπει να ενσωματώσουμε και να κατευθύνουμε πιο συγκεκριμένα τις προσπάθειες της CIA ενάντια στις σοβαρές απειλές για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους που προέρχονται από τη Βόρεια Κορέα”, δήλωσε ο διευθυντής της CIA Mike Pompeo σε δήλωση.

Το κέντρο αποστολής της Κορέας είναι το 11ο κέντρο αποστολής της CIA, αλλά είναι το πρώτο που εστιάζει σε μία μόνο χώρα.

“Το νέο κέντρο αποστολής βασίζεται σε έμπειρους αξιωματικούς από όλο τον Οργανισμό και τους ενσωματώνει σε μια οντότητα για να φέρει την τεχνογνωσία και τη δημιουργικότητά τους να αντισταθούν στον στόχο της Βόρειας Κορέας”, ανέφερε η δήλωση.

“Ακριβώς όπως οι απειλές που αντιμετωπίζει το έθνος μας είναι δυναμικές, πρέπει και η CIA να συνεχίσει να εξελίσσεται για να τους αντιμετωπίσει”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της CIA, Jonathan Liu, σύμφωνα με την AFP.

Η Βόρεια Κορέα την περασμένη εβδομάδα κατηγόρησε την CIA και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας για μια προσπ[αθεια να δολοφονήσουν τον ηγέτη της Kim Jong-un με βιοχημικό όπλο.

Η Πιονγιάνγκ δήλωσε την Πέμπτη ότι θα φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης τους “υπόπτους τρομοκρατίας” που εμπλέκονται στην υπόθεση.

“Η Κεντρική Εισαγγελία θα ζητήσει την παράδοση αυτών των εγκληματιών και θα τους τιμωρήσει σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους της χώρας”, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Han Song Ryol στους ξένους διπλωμάτες και δημοσιογράφους, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua της Κίνας.

Η CIA και ο Λευκός Οίκος αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ η υπηρεσία πληροφοριών της Νοτίου Κορέας ανέφερε ότι η κατηγορία ήταν «αβάσιμη», ανέφερε το Reuters.

Δεν είναι γνωστό πόσοι άνθρωποι θα συλληφθούν και πού ήταν, αλλά η Βόρεια Κορέα έχει δεσμευθεί ότι θα «κυνηγήσει ακόμα και τον τελευταίο από τους υπόπτους σε κάθε γωνιά της γης».