Smiley face

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type


Smiley face

Ούγγρος πρωθυπουργός Orban: “Το μόνο το δίκτυο Soros που λειτουργεί με τρόπους μαφίας στην Ουγγαρία είναι το δίκτυο Soros”.


Ούγγρος πρωθυπουργός Orban: "Το μόνο το δίκτυο Soros που λειτουργεί με τρόπους μαφίας στην Ουγγαρία είναι το δίκτυο Soros".Ούγγρος πρωθυπουργός Orban: “Το μόνο το δίκτυο Soros που λειτουργεί με τρόπους μαφίας στην Ουγγαρία είναι το δίκτυο Soros”.
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ RT

Ο πόλεμος των λέξεων μεταξύ του Σόρος και του Ουγγρικού Πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν κοντεύει να βράσει, αφού ο “φιλανθρωπός ” απο τα ΛΙΝΤΛ και δισεκατομμυριούχος ισχυρίζεται ότι η Ουγγαρία είναι ένα «κράτος μαφίας» που απειλεί τη δημοκρατία.
“Ο Ορμπάν προσπάθησε να πλαισιώνει τις πολιτικές του ως προσωπική σύγκρουση μεταξύ των δύο μας και μου έκανε στόχο της αδιάκοπης προπαγανδιστικής του εκστρατείας”, δήλωσε ο αμερικανόσιωνιστής χρηματοδότης που γεννήθηκε στην Ουγγαρία κατά την ομιλία του στο ετήσιο οικονομικό φόρουμ Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Πέμπτη.

Η ομιλία ήταν το πρώτο δημόσιο σχόλιο του Σόρος σε απάντηση σε ένα αμφισβητούμενο νομοσχέδιο που προτάθηκε τον Απρίλιο και απειλεί να κλείσει το Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Ευρώπης.

Smiley face

Smiley face

Smiley face

“Ο Ορμπάν μπήκε στον ρόλο του υπερασπιστή της ουγγρικής κυριαρχίας και εγώ ως ένας σκιερός νομισματικός κερδοσκόπος που χρησιμοποιεί τα χρήματά του για να πλημμυρίσει την Ευρώπη – ειδικά την πατρίδα του Ουγγαρίας – με παράνομους μετανάστες ως μέρος κάποιου ασαφούς αλλά καταστρεπτικού ομήματος», πρόσθεσε .

Ωστόσο, ο Ορμπάν δεν δέχθηκε ελαφρώς τέτοιες κατηγορίες και επιτέθηκε πίσω στο Σόρος την Παρασκευή.

“Αυτή είναι μια δήλωση του πολέμου, χωρίς αμφιβολία”, δήλωσε ο Orban στο κρατικό ραδιόφωνο την Παρασκευή, όπως ανέφερε το Reuters. “Το μόνο δίκτυο που λειτουργεί με τρόπους μαφίας, το οποίο δεν είναι διαφανές … στην Ουγγαρία είναι το δίκτυο Soros”.

“Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να επιμείνουμε και προσωπικά επιμένω στη λήψη απόφασης του κοινοβουλίου για τη διαλυση αυτών των οργανώσεων”, πρόσθεσε ο Ορμπάν.

Ο Σόρος ίδρυσε το Κεντρικό Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο (CEU) το 1991 ως ανεξάρτητο αμερικανικό ακαδημαϊκό ίδρυμα στην Ουγγαρία. Ωστόσο, το νομοσχέδιο που εισήχθη από το ουγγρικό κοινοβούλιο τον Απρίλιο θα αναγκάσει το κλείσιμο του πανεπιστημίου καθώς δεν διαθέτει φυσική πανεπιστημιούπολη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κίνηση θεωρήθηκε από ορισμένους ως μια προσπάθεια περιορισμού της ελευθερίας του λόγου και των φιλελεύθερων αξιών στη χώρα.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Σόρος επαίνεσε τις δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που διεξήγαγαν διαδηλώσεις κατά της Ουγγαρίας τον Απρίλιο, καταδικάζοντας παράλληλα την «εξαπάτηση και τη διαφθορά του κράτους μαφίας που καθιέρωσε το καθεστώς του Ορμπάν».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άρχισε «νομική δράση» κατά της ουγγρικής κυβέρνησης τον Απρίλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε να εισαγάγει κυρώσεις κατά της ουγγρικής κυβέρνησης για παραβίαση των αξιών της ΕΕ. Με όλες τις πλευρές να αρνούνται να σταματούν, η συζήτηση έφτασε στο αδιέξοδο.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo έσπασε το νόμιμο αδιέξοδο την περασμένη εβδομάδα, όταν δήλωσε σε δήλωσή του ότι η Νέα Υόρκη, όπου είναι καταχωρημένη η CEU, θα είναι ανοικτή στις διαπραγματεύσεις για το θέμα, ενώ η ουγγρική κυβέρνηση παλινδρομεί ανοίγοντας διάλογο Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στην ετήσια ομιλία του για το έθνος τον Φεβρουάριο, ο Orban κατακεραύνωσε τα ιδρύματα που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό και λειτουργούν στην Ουγγαρία και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Εδώ υπάρχουν μεγάλα αρπακτικά που κολυμπούν στο νερό και αυτή είναι η υπερεθνική αυτοκρατορία του Σόρος”, δήλωσε ο Ορμπάν, προσθέτοντας ότι οι οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από τον Soros “εργάζονται για να φέρουν εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες στην Ευρώπη”.

Το 2015, ο Όρμπαν χαρακτήρισε το Σόρος ως “το ισχυρότερο παράδειγμα εκείνων που υποστηρίζουν οτιδήποτε αποδυναμώνει τα έθνη, υποστηρίζουν όλα όσα αλλάζουν τον παραδοσιακό τρόπο ζωής στην Ευρώπη”, σε συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιόφωνο Kossuth.

«Αυτοί οι ακτιβιστές που υποστηρίζουν τους μετανάστες γίνονται άθελά μέρος αυτού του διεθνούς δικτύου λαθρεμπορίου ανθρώπων».

Το ουγγρικό κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει το αμφισβητούμενο νομοσχέδιο αργότερα αυτό το μήνα παρά την ευρεία καταδίκη από ακτιβιστές και πολιτικούς και ψήφισμα που ψηφίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο καταδίκασε τη “σοβαρή επιδείνωση” του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουγγαρία.


Smiley face Smiley face Smiley face

Smiley face