Η CIA ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΙΡΑΝ!


Η CIA ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΙΡΑΝ!Η CIA ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΙΡΑΝ!
ΠΗΓΗ
Την Τετάρτη, δύο ομάδες ένοπλων ανδρών πυροδότησαν το κτίριο του ιρανικού κοινοβουλίου στην κεντρική Τεχεράνη και το ιερό Ιμάμ Χομεϊνί στην προκυμαία της νότιας Τεχεράνης.

Υπάρχουν συγκρουόμενες αναφορές σχετικά με τον αριθμό των ατυχημάτων, αλλά ορισμένες ανεπίσημες πηγές ανακοίνωσαν 9 δυνάμεις ασφαλείας και αμάχους που σκοτώθηκαν σε πυροβολισμούς στο κοινοβούλιο.

Οι επιτιθέμενοι οπλισμένοι με δύο AK-47 και ένα όπλο βρίσκοντουσαν στο εσωτερικό του Κοινοβουλίου. Έχει αναφερθεί ότι ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναχτηκε στο κτίριο του κοινοβουλίου.

Στην άλλη επίθεση, τρεις ένοπλοι πυροδότησαν φωτιά στο Μαυσωλείο του Ιμάμ Χομεϊνί, ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας, στη νότια Τεχεράνη, τραυματίζοντας πολλούς ανθρώπους και σκοτώνοντας ένα. Σύμφωνα με τον Ilna, ένας από τους επιτιθέμενους συνελήφθη, ο ένας δολοφονήθηκε λαμβάνοντας κυανιούχα και ο τρίτος πυροδότησε το γιλέκο του. Ένα βαμβακερό γιλέκο αυτοκτονίας που βρέθηκε γύρω από το μαυσωλείο έχει επίσης απενεργοποιηθεί.
Το Ιρανικό Στρατό της Επαναστατικής Φρουράς καταδίκασε τις Τεραρχικές τρομοκρατικές επιθέσεις της Τεχεράνης σε μια δήλωση και δεσμεύτηκε ότι θα ετοιμάζονται αντίποινα για την επίθεση.

Ο ισχυρισμός ότι η Σαουδική Αραβία ήταν πίσω από το γεγονός που σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 άνθρωποι, έχει πολύ “ζουμί”.
Στην CIA διορίστηκε ο νέος επικεφαλής του τμήματος για το Ιράν – Michael D’Andrea, γνωστός με το ψευδώνυμο Ayatollah Mike. Προηγουμένως, δήθεν παρακολουθούσε τον Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν, και ήταν υπέυθηνος για τον θάνατο χιλιάδων πολίτών σε αυτές τις χώρες.