Smiley face

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type


Smiley face

Πώς η Βρετανία συνέβαλε στη δημιουργία του ISIS


Πώς η Βρετανία συνέβαλε στη δημιουργία του ISISΠώς η Βρετανία συνέβαλε στη δημιουργία του ISIS
ΠΗΓΗ

Δυστυχώς, οι περισσότεροι στη Βρετανία εξακολουθούν να αγνοούν την πραγματική αλήθεια του συριακού πολέμου και τον ρόλο που διαδραμάτισε το βρετανικό ίδρυμα στην υποστήριξη μιας σειράς τρομοκρατικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένου του ISIS.

Πηγή: RT μέσω του 4ου μέσου

Smiley face

Smiley face

Smiley face

Ο πόλεμος της Συρίας έδωσε γόνιμο έδαφος για την άνοδο του ISIS και άλλων εξτρεμιστικών ομάδων

Για χρόνια, το Ηνωμένο Βασίλειο ρίχνει εκατομμύρια στη συριακή αντιπολίτευση. Το 2012, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών τότε, William Hague, παραδέχτηκε ότι η Βρετανία βοήθησε τους συριακούς επαναστάτες με έναν «πρακτικό και μη θανατηφόρο τρόπο» και δεσμεύθηκε να αυξήσει τη βρετανική βοήθεια. Όπως ανέφερε ο Ανεξάρτητος, αυτή η μη θανατηφόρα βοήθεια συνίστατο στη βρετανική αποστολή της βρετανικής αντιπολίτευσης της Συριακής αντιπολίτευσης, οχήματα με βαλλιστική προστασία, φορτηγά, περονοφόρα οχήματα, εξοπλισμό επικοινωνιών, φορητούς υπολογιστές, κιτ καθαρισμού νερού και άλλο εξοπλισμό που απαιτείται για την καταπολέμηση πόλεμος. Το 2013, μια έκθεση ισχυρίστηκε ότι η Βρετανία συμμετείχε σε μια επιχείρηση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη και τις ΗΠΑ για να στείλει στους Συριακούς αντάρτες 3.000 τόνους όπλων, που στάλθηκαν σε 75 planeloads, από το Ζάγκρεμπ στους αντάρτες.

Το ISIS υπήρξε πάντοτε σημαντικό μέρος της Συριακής Αντιπολίτευσης

Αλλά ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι σύριοι επαναστάτες; Σύμφωνα με μια αποχαρακτηρισμένη έκθεση στρατιωτικής πληροφόρησης των ΗΠΑ – από τον Οργανισμό Άμυνας Πληροφοριών (DIA) – από τον Αύγουστο του 2012, η ​​αντιπολίτευση αποτελείται κατά κύριο λόγο από τρομοκράτες και εξτρεμιστές, συμπεριλαμβανομένου του ISIS

“Οι Σαλαφιστές, η Μουσουλμανική Αδελφότητα και η AQI [αλ Κάιντα στο Ιράκ] είναι οι κύριες δυνάμεις που οδηγούν την εξέγερση στη Συρία”. Η έκθεση πρόσθεσε ότι “η AQI υποστήριξε από την αρχή την συριακή αντιπολίτευση, τόσο ιδεολογικά όσο και μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης” Και ότι «τα γεγονότα παίρνουν μια ξεκάθαρη σκηνοθετική κατεύθυνση».

Η Αλ Κάιντα στο Ιράκ ήταν ο κύριος πρόδρομος του ISIS, όπως εξηγεί μια περίληψη από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ (η έμφαση προστέθηκε):

“Το Ισλαμικό Κράτος (IS), επίσης γνωστό ως Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS ή ISIL), είναι μια μαχητική οργάνωση Salafi-Τζιχάντ στη Συρία και το Ιράκ … Η ομάδα έχει τις ρίζες της στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν ο Abu Musab al -Zarqawi άρχισε την εκπαίδευση εξτρεμιστικών μαχητών. Η ομάδα ήταν σημαντικός συμμετέχων στην ιρακινή εξέγερση κατά τη διάρκεια της αμερικανικής κατοχής, πρώτα με το όνομα Jama’at al-Tawhid wa’al-Jihad και στη συνέχεια, αφού ορκίστηκε φερεγγυότητα στην Αλ Κάιντα, ως Αλ Κάιντα στο Ιράκ.

Αντιμετωπίζοντας αντιδράσεις από την κοινότητα και αυξημένη πίεση από δυνάμεις των Η.Π.Α. και του Ιράκ, η ομάδα υποχώρησε μέχρι το 2011, όταν άρχισε να αναπτύσσεται μέσω της συμμετοχής της στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας. Το 2013 άλλαξε το όνομά της στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία. Κατά τη διάρκεια των ετών 2013 και 2014, το ISIS πήρε γρήγορα έδαφος στη Συρία και το Ιράκ … Στο έδαφος, το ISIS πολέμησε το καθεστώς Assad και τις συμμαχικές σιιτικές δυνάμεις, τις ομάδες της αντιπολίτευσης της Συρίας, τον ιρακινό στρατό και τις πολιτοφυλακές και τους κούρδους peshmerga.

Έτσι, σύμφωνα με τις στρατιωτικές πληροφορίες των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2012, το AQI – αργότερα γνωστό ως ISIS – αποτελούσε σημαντικό μέρος της αντιπολίτευσης της Συρίας και η Βρετανία υποστήριζε επισήμως τη συριακή αντιπολίτευση ενάντια στον Άσαντ. Σύμφωνα με ορισμένες εκθέσεις, η Βρετανία όπλιζε επίσης άμεσα την αντιπολίτευση, αλλά γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι οι βρετανοί εταίροι του εγκλήματος – η Γαλλία και οι ΗΠΑ – σίγουρα όπλιζαν άμεσα την αντιπολίτευση, για να μην αναφέρουμε τους Βρετανούς συμμάχους στη Μέση Ανατολή. Η Βρετανία συμμετείχε επίσης στην εκπαίδευση των συριακών αντάρτικων στην Ιορδανία, με βρετανικές ομάδες πληροφοριών στο έδαφος, σύμφωνα με τον Guardian. Αν αυτό είναι ακριβώς αυτό που παραδέχεται, φανταστείτε πόσα πράγματα λαθρεμπορίου έχει συμμετάσχει η Βρετανία, αλλά ποτέ δεν έχουν επίσημα αναγνωριστεί.

Δεν είναι μόνο η στρατιωτική νοημοσύνη των ΗΠΑ που έχει αναγνωρίσει ότι ένα μεγάλο ποσοστό των Συριακών αντάρτων είναι τρομοκράτες. Ακόμα και ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, David Cameron, ο οποίος ήταν πάντα ισχυρός υποστηρικτής της αναγκαστικής αλλαγής καθεστώτος στη Συρία, αναγνώρισε στις αρχές του 2016 ότι πολλοί από τους «μέτριους» αντάρτες ανήκαν πράγματι σε «σχετικά σκληρές ισλαμικές ομάδες» (δηλαδή τρομοκρατικές ομάδες) :

“Αλλά αν υποστηρίζετε: είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι άψογοι δημοκράτες, που θα μοιραστούν την άποψη της δημοκρατίας που εσείς και εγώ έχουμε: [τότε] όχι. Ορισμένες από αυτές ανήκουν σε ισλαμιστικές ομάδες και μερικές από αυτές ανήκουν σε σχετικά σκληρές ισλαμικές ομάδες ».

Η σύμπραξη της Βρετανίας με τις τρομοκρατικές δυνάμεις στη Συρία επισημάνθηκε περαιτέρω κατά τη διάρκεια δικαστικής διαδικασίας στο παλαιό Bailey το 2015. Ο Βέρλιν Γκίλντο, ένας Σουηδός υπήκοος, κατηγορήθηκε ότι αγωνίζεται για συριακές μαχητικές ομάδες – συμπεριλαμβανομένου της Jabhat al-Nusra (ή της Αλ Κάιντα στη Συρία) , Οι οποίοι έχουν τώρα αλλάξει το όνομά τους πολλές φορές – αλλά η υπόθεση έπεσε γρήγορα αφού ο δικηγόρος του ισχυρίστηκε ότι η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών εμπλέκετο στον οπλισμό και την παροχή βοήθειας στις ίδιες τρομοκρατικές ομάδες για τις οποίες φέρεται ότι αγωνίστηκαν.

Η μακρόχρονη επιθυμία της Βρετανίας να αναγκάσει την αλλαγή καθεστώτος στη Συρία

Η Βρετανία έχει μια μακρά ιστορία που θέλει να αναγκάσει την αλλαγή καθεστώτος στη Συρία και να εγκαταστήσει ένα καθεστώς που θα ήταν υποτακτικό στην αγγλοαμερικανική (και κατ ‘επέκταση ισραηλινή) εγκατάσταση. Το 1957 ο τότε βρετανός Πρωθυπουργός Harold MacMillan ενέκρινε ένα κοινό σχέδιο CIA-MI6 για την κατάταξη πλαστών συμβάντων στα σύνορα προκειμένου να δικαιολογήσει την εισβολή στη Συρία και τη δολοφονία εξέχοντων Πολιτικά πρόσωπα της Συρίας. Αν και αυτό το σχέδιο δεν έτυχε ποτέ – κυρίως λόγω της αντίστασης των Αραβικών γειτόνων της Συρίας – δείχνει πόσο καιρό η Βρετανία έχει τη Συρία στην οπτική της γωνία.

Σε πιο σύγχρονες εποχές, υπάρχουν ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία που υποστηρίζουν την ιδέα ότι η Βρετανία ήταν ένας από τους κύριους αρχιτέκτονες του κατασκευασμένου «εμφυλίου πολέμου» της Συρίας που ξεκίνησε το 2011. Σε μια συνέντευξη του 2013, ο πρώην Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών, Roland Dumas, Δήλωσε ότι είχε προσεγγιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο “δύο χρόνια πριν από τη βία” που ξέσπασε στη Συρία, για να δει αν θα ήθελε να συμμετάσχει στη διοργάνωση “εισβολής επαναστατών” στη χώρα:

”  Ήμουν στην Αγγλία δύο χρόνια πριν από τη βία στη Συρία για άλλες επιχειρήσεις. Συναντήθηκα με κορυφαίους βρετανούς αξιωματούχους, οι οποίοι μου ομολόγησαν ότι προετοίμαζαν κάτι στη Συρία. Αυτό ήταν στη Βρετανία όχι στην Αμερική. Η Βρετανία διοργάνωσε εισβολή επαναστατών στη Συρία. Μου ζήτησαν μάλιστα, αν και δεν ήμουν πλέον υπουργός Εξωτερικών, αν θα ήθελα να συμμετάσχω. Φυσικά, αρνήθηκα, είπα ότι είμαι Γαλλίδα, ότι δεν με ενδιαφέρει …

Αυτή η λειτουργία πηγαίνει πίσω. Ήταν προετοιμασμένη, προκαταρκτική και προγραμματισμένη … Στην περιοχή, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι αυτό το συριακό καθεστώς έχει μια πολύ αντι-ισραηλινή στάση. ”

Είναι ενδιαφέρον ότι ακόμη και το BBC παραδέχθηκε ότι υπήρχε ένα σχέδιο που κυκλοφορεί γύρω από το βρετανικό ίδρυμα το 2012 για να “εκπαιδεύσει και να εξοπλίσει έναν 100.000 ισχυρό στρατό ανταρτών της Συρίας” για να πολεμήσει εναντίον του Bashar al-Assad. Το BBC προσπάθησε να αναστρέψει την ιστορία λέγοντας ότι το σχέδιο θεωρήθηκε υπερβολικά επικίνδυνο από τον πρωθυπουργό και τελικά απορρίφθηκε, αλλά θεωρώντας ότι αυτό συνέβη (συνέβαινε και συμβαίνει), αν και σε συνδυασμό με τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Μέση Βρετανία Ανατολικούς συμμάχους, φαίνεται ότι το σχέδιο απορρίφθηκε.


Smiley face Smiley face Smiley face

Smiley face