Γιατί οι ΗΠΑ επιτίθενται στους Σύριους που καταπολεμούν το ISIS;


Γιατί οι ΗΠΑ επιτίθενται στους Σύριους που καταπολεμούν το ISIS;Γιατί οι ΗΠΑ επιτίθενται στους Σύριους που καταπολεμούν το ISIS;
ΠΗΓΗ

Μόλις θεωρήσατε ότι η πολιτική των ΗΠΑ στη Συρία δεν θα μπορούσε να χειροτερέψει, την περασμένη εβδομάδα το έκανε. Ο αμερικανικός στρατός επιτέθηκε δυο φορές σε συριακές κυβερνητικές δυνάμεις από στρατιωτική βάση που καταλαμβάνει παράνομα στη Συρία. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, οι επιθέσεις εναντίον δυνάμεων που υποστηρίχθηκαν από τη Συρία ήταν «αμυντικές» επειδή οι μαχητές της Συρίας πλησίαζαν σε μια αυτοαποκαλούμενη ζώνη «αποσυγκέντρωσης» των ΗΠΑ στη Συρία. Οι συριακές δυνάμεις ακολουθούσαν το ISIS στην περιοχή, αλλά οι ΗΠΑ επιτέθηκαν ούτως ή άλλως.

Οι ΗΠΑ εκπαιδεύουν μια ακόμη ομάδα ανταρτών που αγωνίζεται από αυτή τη βάση, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα του Ιράκ στο al-Tanf, και ισχυρίζεται ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις αποτελούν απειλή για την αμερικανική στρατιωτική παρουσία εκεί. Αλλά το Πεντάγωνο έχει ξεχάσει ένα πράγμα: δεν έχει καμία εξουσία να είναι στη Συρία στην πρώτη θέση! Ούτε καν το Κογκρέσο των ΗΠΑ μα ούτε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκριναν στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη Συρία.

Έτσι, τι δίνει στη Διοίκηση Trump το δικαίωμα να δημιουργήσει στρατιωτικές βάσεις σε ξένο έδαφος χωρίς την άδεια αυτής της κυβέρνησης; Γιατί παραβιάζουν την κυριαρχία της Συρίας και επιτίθεται στους στρατιωτικούς της, οι οποίοι αγωνίζονται κόντρα στην ISIS; Γιατί η Ουάσινγκτον ισχυρίζεται ότι η κύρια αποστολή της στη Συρία είναι να νικήσει το ISIS λαμβάνοντας στρατιωτικές ενέργειες που ωφελούν το ISIS;

Το Πεντάγωνο δημοσίευσε δήλωση ότι η παρουσία του στη Συρία είναι απαραίτητη, διότι η συριακή κυβέρνηση δεν είναι αρκετά ισχυρή για να νικήσει το ISIS από μόνος του. Ωστόσο, οι “ζώνες απαλλαγής” που συμφώνησαν οι Σύροι, οι Ρώσοι, οι Ιρανοί και οι Τούρκοι οδήγησαν σε μείωση των συγκρούσεων και πιθανό τερματισμό του εξαετούς πολέμου. Ακόμη και αν είναι αλήθεια ότι ο συριακός στρατός εξασθενεί (ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ), η αδυναμία του οφείλεται σε έξι χρόνια ανταρτών που αγωνίζονται για την ανατροπή του Άσαντ που τόσο απελπισμένα επιθυμούν οι ΗΠΑ!

Τι είναι πραγματικά αυτό; Γιατί ο αμερικανικός στρατός καταλαμβάνει αυτή τη βάση μέσα στη Συρία; Πρόκειται εν μέρει για την παρεμπόδιση των Συρίων και των Ιρακινών να συνεργαστούν για την καταπολέμηση του ISIS, ή μήπως πρόκειται κυρίως για το Ιράν;!Εάν οι Σύροι και οι Ιρακινοί ενταχθούν στην καταπολέμηση του ISIS με τη βοήθεια των πολιτοφυλακών σιιτών των ιρανών, οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι θα ενισχύσει την επιρροή του Ιράν στην περιοχή. Ο Πρόεδρος Τραμπ επέστρεψε πρόσφατα από ταξίδι στη Σαουδική Αραβία, όπου ορκίστηκε ότι δε θα επέτρεπε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Η Σαουδική Αραβία εξάγει τη ριζοσπαστική μορφή του Ισλάμ σε όλο τον κόσμο (ΟΥΑΧΑΜΠΙΚΗ-ΣΑΛΑΦΙΣΤΙΚΗ ΑΙΡΕΣΗ) , συμπεριλαμβανομένων πρόσφατα και σε μετριοπαθείς μουσουλμανικές χώρες της Ασίας όπως η Ινδονησία. Το Ιράν δεν το κάνει. Οι Σύροι, μαζί με τους Ρώσους και Ιρανούς συμμάχους τους, νικουν το ISIS και την Αλ Κάιντα.

Μας είπαν ότι εάν η συριακή κυβέρνηση είχε τη δυνατότητα να απελευθερώσει το Χαλέπι από την Αλ Κάιντα, ο Άσαντ θα σκότωνε χιλιάδες που ήταν παγιδευμένοι εκεί. Αλλά το αντίθετο έχει συμβεί: η ζωή επιστρέφει στο φυσιολογικό στο Χαλέπι. Η χριστιανική μειονότητα γιόρτασε εκεί το Πάσχα για πρώτη φορά σε αρκετά χρόνια. Ανασυγκροτούνται.

Όταν φτάσετε στο σημείο όπου οι ενέργειές σας βοηθούν πραγματικά το ISIS, ίσως ήρθε η ώρα να σταματήσετε. Είναι καιρός οι ΗΠΑ να εγκαταλείψουν την επικίνδυνη και αντιπαραγωγική πολιτική της Συρίας και να φέρουν μόνο τα στρατεύματα στην πατρίδα τους.