Καίριο χτύπημα της Ουγγρικής κυβέρνησης κατά του Σόρος και των “αλληλέγγυων” ΜΚΟ


Καίριο χτύπημα της Ουγγρικής κυβέρνησης κατά του Σόρος και των “αλληλέγγυων” ΜΚΟΚαίριο χτύπημα της Ουγγρικής κυβέρνησης κατά του Σόρος και των “αλληλέγγυων” ΜΚΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Δείχνοντας η κυβέρνηση της Ουγγαρίας ότι όντως νοιάζεται πραγματικά για την αποστολή της, που είναι η προστασία της Πατρίδας και του Λαού από κάθε κίνδυνο που την απειλεί, ψήφισε στο Κοινοβούλιο την Τρίτη νόμο για τον έλεγχο των ξένων μη κυβερνητικών οργανώσεων, κίνηση που θεωρείται ότι στρέφεται κυρίως εναντίον των οργανώσεων που χρηματοδοτεί ο κοσμοπολίτης Τζορτζ Σόρος.

«Έχει ζωτική σημασία για το δημόσιο συμφέρον να βλέπουν ξεκάθαρα η κοινωνία και οι πολίτες ποια συμφέροντα εκπροσωπούν αυτές οι οργανώσεις», ανέφερε η αιτιολογική έκθεση του νόμου. «Ξένες ομάδες συμφερόντων προσπαθούν να εκμεταλλευθούν τις οργανώσεις πολιτών».
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Όρμπαν καταφέρεται συχνά εναντίον του Σόρος, τον οποίο χαρακτηρίζει επικεφαλής οργάνωσης «τύπου μαφίας» με έμμισθους ακτιβιστές που απειλούν την εθνική κυριαρχία. Η «ανοιχτή κοινωνία» που οραματίζεται και προωθεί ο Σόρος έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με την πεποίθηση του Ουγγρικού Λαού τόσο για την διατήρηση όσο και την ισχυροποίηση του Έθνους – Κράτους.

Ο νόμος υποχρεώνει τις ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις να εγγράφονται σε ειδικό μητρώο, ορίζει αυστηρές προϋποθέσεις λειτουργίας και προβλέπει ποινή αφαίρεσης της άδειας λειτουργίας σε περίπτωση μη εκπλήρωσης των προϋποθέσεων αυτών. Βεβαίως, τα διάφορα «σκυλιά» του Σόρος, τόσο τα πολιτικά όσο και σε ιδρυματικό επίπεδο έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν έντονα.

«Οι απόπειρες κάποιων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να φιμώσουν τις μη κυβερνητικές οργανώσεις είναι επονείδιστες και αντίθετες προς τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», έγραψε ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Φιλελευθέρων Γκι Φερχόφσταντ. Παράλληλα, οι… θιγόμενες οργανώσεις ανακοίνωσαν ότι δεν σκοπεύουν να συμμορφωθούν και ότι θα προσφύγουν στα διεθνή δικαστήρια.

«Ο νόμος αποτελεί στοχευμένη απόπειρα φίμωσης της Ουγγρικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών (TASZ) και όλων των άλλων οργανώσεων που έχουν το κουράγιο να βοηθούν τους καταπιεσμένους», ανακοίνωσε η TASZ, που αντλεί μεγάλο μέρος της χρηματοδότησής της από το Open Society Foundation του Τζορτζ Σόρος.
Πριν από μερικούς μήνες, η ουγγρική κυβέρνηση έκλεισε το Πανεπιστήμιο Κεντρικής Ευρώπης, το οποίο επίσης χρηματοδοτείται από τον Σόρος, πυροδοτώντας μεγάλο κύμα διαδηλώσεων. Μετά τον νόμο περί ανώτατης εκπαίδευσης, έχει ξεκινήσει στο Ευρωκοινοβούλιο διαδικασία κυρώσεων εις βάρος της Ουγγαρίας, η οποία όμως δεν έχει προοπτικές υλοποίησης, γιατί είναι βέβαιο ότι θα προσκρούσει στο βέτο της Πολωνίας.
Έτσι φέρονται τα Έθνη που θέλουν να ζήσουν και (κυρίως) αγωνίζονται γι αυτό. Περιφρονούν τα δισεκατομμύρια του Σόρος και αντλούν δύναμη από το Αίμα που έχυσαν οι πρόγονοί τους για την Εθνική Ελευθερία και Αξιοπρέπεια.