Ο αρχισιωνιστής Σόρος κατηγορείται ότι προσπάθησε να ανατρέψει την κυβέρνηση της Ισημερινής Γουινέας


Ο αρχισιωνιστής Σόρος κατηγορείται ότι προσπάθησε να ανατρέψει την κυβέρνηση της Ισημερινής ΓουινέαςΟ αρχισιωνιστής Σόρος κατηγορείται ότι προσπάθησε να ανατρέψει την κυβέρνηση της Ισημερινής Γουινέας
ΠΗΓΗ
Ο βρετανός μισθοφόρος Simon Mann, ο ηγέτης της αποτυχημένης προσπάθειας των βρετανών μισθοφόρων να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Ισημερινής Γουινέας το 2004, κατηγόρησε τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή George Soros ότι συμμετείχε σε ξεχωριστή πλοκή για να ανατρέψει τα ίδια κυβερνητικά χρόνια αργότερα.

Ο Mann, ο οποίος ίδρυσε την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Sandline International, συνελήφθη το 2004 από αρχές της Ζιμπάμπουε. Κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε σε μια υπόθεση για τη διοργάνωση πραξικοπήματος κατά του Mbasogo το 2004, η οποία χρηματοδοτήθηκε από χρηματοδότες όπως ο Calil καθώς και ο Moto

Ο πρώην βρετανός φορέας ειδικών δυνάμεων υπηρέτησε τέσσερα χρόνια στη φυλακή της Ζιμπάμπουε προτού καταδικαστεί σε 34 χρόνια φυλάκισης στην Ισημερινή Γουινέα για τη συμμετοχή του στο οικόπεδο αλλά εξυπηρέτησε μόνο ένα χρόνο πριν οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ διαπραγματευθούν με επιτυχία τη χάρη του το 2009.

“Εδώ είναι μια ποινική υπόθεση που ξεκινάει για έναν άντρα όταν στην πραγματικότητα το κίνητρο είναι να αποσταθεροποιήσει και να ανατρέψει ένα αναγνωρισμένο και νόμιμο καθεστώς”, είπε.

“Ξέρω ότι ο Severo Moto Nsa και ο Ely Calil ήταν οι δύο άνθρωποι που με προσέλαβαν να ηγηθώ στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2004 εναντίον του καθεστώτος”.

Ο Teodorin αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Ο Soros, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, των οποίων τα χρήματα έχει χρηματοδοτήσει από το Black Lives Matter στο Μάρτιο των Γυναικών στην Ουάσιγκτον, βρίσκεται στο επίκεντρο αμέτρητων θεωριών, οι περισσότεροι από τους οποίους τον κατηγορούν ότι προσπαθεί να υπονομεύσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δύση Και να τους οδηγήσει σε λήθη ή τυραννία. Κατηγορείται για υπονόμευση των οικονομιών ολόκληρων εθνών με κερδοσκοπία νομισμάτων και χειρότερη.

Ο ανησυχητικός δημόσιος χαρακτήρας του Σόρος δεν τον βοήθησε. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης του 1998 για τα 60 λεπτά της CBS, ο Soros συζήτησε την ανατροφή του στην Ουγγαρία. Ήταν 14 ετών όταν η Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία κατέλαβε την Ουγγαρία και άρχισε να διώκει τους Ούγγρους Σιωνιστές Εβραίους. Ο Σόρος και η οικογένειά του επιβίωσαν με την παρουσία τους ως Χριστιανοί.