Το Ισραήλ απειλεί με πυρηνικά και βιολογικά όπλα την ανθρωπότητα


Το Ισραήλ απειλεί με πυρηνικά και βιολογικά όπλα την ανθρωπότηταΤο Ισραήλ απειλεί με πυρηνικά και βιολογικά όπλα την ανθρωπότητα
Γ. Λιναρδής

Το τεράστιο πυρηνικό οπλοστάσιο του Ισραήλ είναι ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά του κόσμου. Παρά το γεγονός ότι έως τώρα καμία ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει παραδεχθεί επισήμως ότι η χώρα κατέχει πυρηνικά όπλα, επιστήμονες και ειδήμονες του στρατιωτικού χώρου γνωρίζουν και έχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι το Τελ Αβίβ έχει στο οπλοστάσιο του πυρηνικές βόμβες ικανές να κονιορτοποιήσουν την Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.

Με βάση τα στοιχεία του έγκυρου επιστημονικού περιοδικού «Bulletin of the Atomic Scientists» και της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών DIA (Defense Intelligence Agency) των ΗΠΑ, η χώρα αυτή διαθέτει 80 πυρηνικές κεφαλές τις οποίες κατασκεύασε μεταξύ των ετών 1967-2004 και κατέχει σχάσιμο υλικό που τις επιτρέπει την κατασκευή επιπλέον 115 έως 190 πυρηνικών κεφαλών. Πέραν αυτού έγγραφο της CIA που δημοσιεύτηκε στον αμερικανικό τύπο (Foreign Policy Journal) αποδεικνύει ότι το Ισραήλ έχει στο οπλοστάσιό του και μεγάλα αποθέματα χημικών και βιολογικών όπλων. Το έγγραφο της CIA που χρονολογείται από το 1983 υποστηρίζει ότι κατασκοπευτικός δορυφόρος των ΗΠΑ εντόπισε εγκαταστάσεις παραγωγής χημικών όπλων και εγκαταστάσεις αποθήκευσης αυτών στην περιοχή Dimona της ερήμου Negev. Επίσης το συγκεκριμένο έγγραφο αναφέρει ότι οι αναλυτές της CIA πιστεύουν ότι υπάρχουν και άλλες εγκαταστάσεις στο Ισραήλ που παράγουν χημικά, βιολογικά και πυρηνικά όπλα. Υπενθυμίζουμε ότι το Ισραήλ δεν έχει υπογράψει την διεθνή Συνθήκη για την Μη Διάδοση Πυρηνικών Όπλων (Nuclear Non-Proliferation Treaty) καθώς και την Συνθήκη Καταστροφής των Χημικών και Βιολογικών Όπλων του ΟΗΕ.

Το πρόγραμμα «πυρηνικής και βιολογικής αποτροπής» του Ισραήλ φέρει την κωδική ονομασία «Επιλογή Σαμψών», μια ονομασία που αποσκοπεί να θυμίσει ότι ο βιβλικός ηγέτης των Ιουδαίων αν και ηττήθηκε από τους εχθρούς του, κατάφερε όμως να τους συμπαρασύρει στην συμφορά καταστρέφοντας τον ναό του Δαγών των Φιλισταίων. Η «Επιλογή Σαμψών» είναι η πλέον αυστηρή μορφή αποτροπής παγκοσμίως, μια αποτροπή που ουσιαστικά αναγγέλλει ότι ο κόσμος θα γίνει ερείπια εάν απειληθεί το Ισραήλ. Όσοι νομίζουν ότι τα ανωτέρω είναι ακόμη μια «θεωρία συνωμοσίας», ακολούθως τους παραθέτουμε στοιχεία προς διαλογισμό, θυμίζοντας ταυτόχρονα και το εξής ανέκδοτο. Δυο γουρούνια συζητούν στον στάβλο του χωρικού και το ένα εξ αυτών λέει στο άλλο «γνωρίζεις ότι ο χωρικός μας ταΐζει για να μας σφάξει» και το δεύτερο γουρούνι ανταπαντά «πάλι θεωρίες συνωμοσίας διάβαζες».

Το ανώτατο στέλεχος Warner D. Farr του φημισμένου Air War College των ΗΠΑ περιγράφει το τεράστιο οπλοστάσιο πυρηνικών και βιολογικών κεφαλών και τους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας που μπορούν να φέρουν αυτές τις κεφαλές ως εξής: «Η ικανότητα του Ισραήλ να προκαλέσει ένα ολοκαύτωμα είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγει ένα εναντίον του». Η «Επιλογή Σαμψών» δεν είναι όμως απλά μια αποτροπή και οι πιθανοί στόχοι δεν περιορίζονται μόνο εναντίον πιθανών εχθρών του Ισραήλ στην Μέση Ανατολή. Ο καθηγητής στρατιωτικής ιστορίας Martin van Creveld του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ σε συνέντευξη του σε ολλανδική εφημερίδα έχει δηλώσει τα εξής: «Κατέχουμε εκατοντάδες πυρηνικές και βιολογικές κεφαλές και πυραύλους με τους οποίους είμαστε σε θέση να πλήξουμε ακόμη και ευρωπαϊκές πόλεις, καθώς και αυτές είναι πιθανοί στόχοι της πολεμικής μας αεροπορίας. Οι ένοπλες μας δυνάμεις είναι οι τρίτες πιο ισχυρές παγκοσμίως και έχουν την δυνατότητα να καταστρέψουν τον κόσμο. Να είστε σίγουροι ότι αυτό θα συμβεί πριν καταστραφεί το Ισραήλ».

Το 1971 σε συνέντευξη της προς το BBC η πρωθυπουργός του Ισραήλ Γκόλντα Μεγίρ δήλωνε τα εξής: «Εφόσον η χώρα μου απειληθεί θα συμπαρασύρουμε στην καταστροφή όλο τον κόσμο». Τέτοιες δηλώσεις επανέλαβαν αργότερα και οι Μοσέ Νταγιάν, Γιτζάκ Σαμίρ, Σιμόν Πέρεζ και πολλοί άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι του ιουδαϊκού κράτους. Εν κατακλείδι το πρόγραμμα «επιλογή Σαμψών» είναι υπαρκτό και συνοψίζεται στο εξής: Εφόσον κινδυνεύσει το Ισραήλ να «πεθάνει», έχει φροντίσει να πεθάνει μαζί του και ο υπόλοιπος κόσμος είτε φταίει είτε όχι.

Ενώ λοιπόν η καθοδηγούμενη από σιωνιστικά συμφέροντα διεθνής κοινότητα κάνει σκληρή κριτική στο παρανοϊκό καθεστώς της Βορείου Κορέας για το πυρηνικό του οπλοστάσιο, αποσιωπά το γεγονός ότι στην Ανατολική Μεσόγειο, σε απόσταση βαλλιστικής αναπνοής από την Ευρώπη, το Ισραήλ κατέχει πυρηνικές κεφαλές τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσει για αμυντικούς ή επιθετικούς σκοπούς. Έχει δηλαδή το δικαίωμα ολοκαυτώματος των αντιπάλων του και όχι μόνο, κάτι που ουδόλως ενοχλεί την «ηθική» της Δύσης. Εάν η Δύση και το διεθνές σιωνιστικό σύμπλεγμα ανησυχούν και αγωνιούν τόσο πολύ για την εξάπλωση των πυρηνικών και βιολογικών όπλων και την κατοχή τους από παρανοϊκά καθεστώτα, ας ξεκινήσουν με την καταστροφή αυτού του οπλοστασίου που διαθέτει το Ισραήλ.