Το Ισραήλ, η μόνη χώρα που εξακολουθεί να υποστηρίζει επισήμως τους τζιχαντιστές


Το Ισραήλ, η μόνη χώρα που εξακολουθεί να υποστηρίζει επισήμως τους τζιχαντιστέςΤο Ισραήλ, η μόνη χώρα που εξακολουθεί να υποστηρίζει επισήμως τους τζιχαντιστές
Γ. Λιναρδής
Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου του Ισραήλ σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση του με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν εξέφρασε την αντίθεση του για την συμφωνία Πούτιν-Τραμπ αναφορικά με την κατάπαυση του πυρός μεταξύ των αντιμαχομένων πλευρών στην νότια Συρία, μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι το Τελ Αβίβ θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει τους ισλαμοσυμμορίτες τους οποίους η νέα κυβέρνηση της Ουάσιγκτον έχει χαρακτηρίσει πλέον ως τρομοκράτες, συμπίπτοντας με την γραμμή της Μόσχας.
Σύμφωνα με τον Νετανιάχου η κατάπαυση του πυρός θα δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για την παρουσία των Ιρανών πολιτοφυλάκων στην νότια Συρία, καθώς η περίπου 20 τετραγωνικών χλμ ζώνη κατάπαυσης του πυρός είναι κατά μήκος των συνόρων Συρίας-Ισραήλ και πέραν αυτής της ζώνης αποκλιμάκωσης οι Ιρανοί πολιτοφύλακες μαζί με τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις θα εξακολουθήσουν να εξολοθρεύουν ανενόχλητα τους τζιχαντιστές.

Η αντίδραση του Ισραήλ ουδόλως μας εκπλήσσει, αφού το σιωνιστικό κράτος θέλει να περισώσει ότι έχει απομείνει από τους τζιχαντιστές, υποστηρίζοντας αυτές τις ομάδες σουνιτών-βαχαμπιστών που η Μόσχα και η Ουάσιγκτον έχουν χαρακτηρίσει τρομοκρατικές. Αυτή η δέσμευση συνίσταται στην υποστήριξη εκ μέρους του Ισραήλ τρομοκρατικών ομάδων που αγωνίζονται ενάντια στην κυβέρνηση Άσαντ κυρίως στην περιοχή της νότιας Συρίας.

Το Τελ Αβίβ έχει παραδεχθεί επισήμως ότι στους σουνίτες τρομοκράτες παρέχεται υλικοτεχνική υποστήριξη καθώς και περίθαλψη στα ισραηλινά νοσοκομεία, δικαιολογώντας την απόφαση αυτή ότι οι τζιχαντιστές πολεμούν την Χεζμπολάχ και τους Ιρανούς πολιτοφύλακες που θέλουν να εξοντώσουν το Ισραήλ. Είναι λοιπόν σαφές ότι το Ισραήλ εξακολουθεί να παρεμβαίνει στον συμμοριτοπόλεμο της Συρίας παίρνοντας ενεργά μέρος υπέρ των ισλαμοσυμμοριτών, υπέρ εκείνων δηλαδή που η Μόσχα και πολύ αργότερα η νέα κυβέρνηση της Ουάσιγκτον έχουν εντάξει στις λίστες των τρομοκρατών.

Η υποστήριξη των τζιχαντιστών εκ μέρους του επισήμου κράτους του Ισραήλ, μια υποστήριξη που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της ατιμίας αποτελεί ξεκάθαρα μια πράξη κρατικής τρομοκρατίας. Η τρομοκρατία είναι το σήμα κατατεθέν του ασύμμετρου πολέμου. Το Ισραήλ στην περίπτωση της υποστήριξης των ισλαμοσυμμοριτών διεξάγει ασύμμετρο πόλεμο, σπέρνει ανέμους και θα θερίσει όχι θύελλες αλλά τυφώνες, έχοντας να αντιμετωπίσει στο άμεσο μέλλον την Χεζμπολάχ, τους Παλαιστινίους και τους Ιρανούς πολιτοφύλακες που θα στρατοπεδεύσουν πολύ κοντά στα σύνορα του. Η ενωμένη δύναμη όλων αυτών αποτελεί για το Ισραήλ ένα εφιαλτικό σενάριο, σενάριο που μπορεί να απειλήσει την ύπαρξη του ως κράτος.

Οι Ισραηλινοί είναι καιρός πλέον να αναρωτηθούν αν υπάρχει ένα σημείο πέραν του οποίου η σιωνιστική πολιτική γίνεται αυτοκαταστροφική, επικίνδυνη για τους ίδιους και εξευτελιστική για την διεθνή τους εικόνα. Τα θύματά τους δεν μπορούν εσαεί να τους δίνουν το δικαίωμα για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου.

Η ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν ένας αιματηρός πόλεμος που είχε εκατέρωθεν 70 εκατομμύρια θύματα και οι Ιουδαίοι δεν είναι οι μόνοι που είχαν θύματα σε αυτό τον πόλεμο.
Η γεωπολιτική του Ισραήλ πρέπει να προσαρμοστεί, εάν θέλει να επιζήσει ως κράτος, σε έναν πολυπολικό κόσμο και όχι ως τρομοκρατική συνοδεία στον μονοπολικό του βαθέως κράτους της Ουάσιγκτον. Η διεθνής πολιτική απομακρύνεται ιλιγγιωδώς από την παγκοσμιοποίηση που υπονομεύει τα εθνικά κράτη. Οι ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν για πολύ καιρό ακόμη να εγγυώνται την ύπαρξη αυτού του τρομοκρατικού κράτους και το Ισραήλ δεν μπορεί εσαεί να απολαμβάνει ασυλία για τα εγκλήματα του. Η συνέπεια της πτώσης των ΗΠΑ από το βάθρο της υπερδύναμης θα είναι αδυσώπητη για το Ισραήλ. Το Ισραήλ ή θα εγκαταλείψει τις πολιτικές του Σιωνισμού ή θα παύσει να είναι ακόμη και πιόνι στην γεωπολιτική σκακιέρα.