Ευχάριστα νέα! Διαγνώστηκε όγκος στον εγκέφαλο του Πνευματικού πατέρα της Αλ Κάιντα Γερουσιαστή John McCain


Ευχάριστα νέα! Διαγνώστηκε όγκος στον εγκέφαλο του Πνευματικού πατέρα της Αλ Κάιντα Γερουσιαστή John McCainΕυχάριστα νέα! Διαγνώστηκε όγκος στον εγκέφαλο του Πνευματικού πατέρα της Αλ Κάιντα Γερουσιαστή John McCain

ΠΗΓΗ
Στον Αμερικανό Γερουσιαστή John Mc Cain διαγνώστηκε όγκος στον εγκέφαλο, όπως αναφέρθηκε την Τετάρτη από το Πρακτορείο Reuters  με αναφορά στο γραφείο των Βουλευτών .

Σύμφωνα με το πρακτορείο, πρόκειται για ένα γλοιοβλάστωμα που προκλήθηκε από ένα θρόμβο του αίματος.
Νωρίτερα ο McCain υποβλήθηκε σε εγχείρηση για την αφαίρεση του θρόμβου αίματος γύρω από το αριστερό μάτι . Ταυτόχρονα, κάποια άλλα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο όγκος του Γερουσιαστή αφαιρέθηκε.

Στη δήλωση της Mayo Clinic στο Φοίνιξ ( Αριζόνα), όπου ο McCain υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση , ειπώθηκε ότι «ο γερουσιαστής και η οικογένειά του μελετούν επιλογές περαιτέρω θεραπείας». Εκεί υπογραμμίζεται ότι ‘ αυτό μπορεί να περιλαμβάνει συνδυασμό χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας’.

Το γλοιοβλάστωμα (η μη προσβασιμότητα των βακτηρίων)
είναι ο πιο συχνός και επιθετικός όγκος όλων των όγκων του εγκεφάλου. Κατά τη θεραπεία μπορούν να εφαρμοστούν χημειοθεραπεία, ακτινοβολία και χειρουργικές επεμβάσεις.
Ελλείψει θεραπείας, ο μέσος όρος ζωής από το γλοιοβλάστωμα διαρκεί μερικούς μήνες, όταν πραγματοποιείται χημειοθεραπεία και ακτινοβολία – 15 μήνες. Ωστόσο, σε ορισμένους ασθενείς η περίοδος αυτή μπορεί να φτάσει τα δύο έτη.