Αιφνιδιαστική αποχώρηση ΗΠΑ από την UNESCO – Ποιος ο ρόλος του Ισραήλ


Αιφνιδιαστική αποχώρηση ΗΠΑ από την UNESCO – Ποιος ο ρόλος του ΙσραήλΑιφνιδιαστική αποχώρηση ΗΠΑ από την UNESCO – Ποιος ο ρόλος του Ισραήλ

ΣΧΟΛΙΟ GROTHIA.GR: Oι ΗΠΑ, που λειτουργούν ως υπηρέτριες του Ισραήλ…αποχώρησαν από την UNESCO όπως έκανε και το Ισραήλ διότι συχνά το Ισραήλ δέχεται κριτική … κι ως γνωστόν κανείς δεν έχει δικαίωμα να κρίνει το Ισραήλ, το κράτος που ίδρυσαν οι Rothschild. Ξέχασαν να μας πουν μόνο ότι με την αποχώρηση ΗΠΑ και Ισραήλ από την UNESCO ..τα ηνία του οργανισμού δόθηκαν σε Ισραηλίτισσα … η οποία φυσικά θα μεριμνήσει να κάνει τον οργανισμό να λειτουργεί στα μέτρα του Ισραήλ … ώστε αυτό να επιστρέψει ως μέλος και μαζί με το Ισραήλ να επιστρέψουν και οι ΗΠΑ. Καταλάβατε πως λειτουργεί η «δημοκρατία» τους; 
Ή κάνετε ότι θέλει το Ισραήλ … ή θα κάνετε με το ζόρι ότι θέλει το Ισραήλ.
ΠΗΓΗ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κοινοποίησαν στην UNESCO την απόσυρση τους από αυτήν την οργάνωση, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.
“Η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολο να γίνει δεκτή, αντικατοπτρίζει την ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών για το αυξανόμενο χρέος της UNESCO, την ανάγκη για μια θεμελιώδη μεταρρύθμιση στον οργανισμό και τη συνεχιζόμενη αντι-ισραηλινή προκατάληψη στην UNESCO”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ Heather Nauert.

Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ στις 31 Δεκεμβρίου 2018. Ωστόσο, η Ουάσιγκτον θα διατηρήσει το καθεστώς του παρατηρητή στον οργανισμό για να «συμβάλει στην ανάπτυξη των απόψεων, των προοπτικών και της εμπειρίας των Ηνωμένων Πολιτειών σε ορισμένα σημαντικά θέματα».

Ο επικεφαλής της UNESCO, Ιρίνα Μποκόβα, έχει ήδη εκφράσει τη λύπη της για το βήμα της Ουάσινγκτον. Υπενθύμισε ότι μετά το 2011, ανεστάλη η οικονομική συμμετοχή της Ουάσιγκτον στην οργάνωση, είπε ότι «η UNESCO δεν ήταν ποτέ τόσο σημαντική για τις ΗΠΑ και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικές για την UNESCO».

‘Αυτή η αλήθεια έχει γίνει ακόμα πιο εμφανής σήμερα, σε μια εποχή που η ανάπτυξη του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας απαιτεί νέες μακροπρόθεσμες λύσεις για την ειρήνη και την ελευθερία, στον αγώνα κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού, στην καταπολέμηση της άγνοιας και των διακρίσεων’, ανέφερε.

Στο Κρεμλίνο, η απόφαση των ΗΠΑ ονομάστηκε ‘θλιβερή είδηση’.

Το Ισραήλ χαιρετίζει την αποχώρηση ΗΠΑ

Μάλιστα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, μετά την απόφαση των ΗΠΑ για αποχώρηση από την UNESCO ανακοίνωσε ότι διέταξε τις αρμόδιες υπηρεσίες να ετοιμάσουν και την δική τους αποχώρηση από τον διεθνή οργανισμό.​

Το Ισραήλ χαιρέτισε σήμερα την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι αποχωρούν από την UNESCO, υποστηρίζοντας ότι σηματοδοτεί την έναρξη μιας «νέας εποχής» για τα Ηνωμένα Έθνη και αποτελεί απόδειξη ότι θα πληρώσουν «ένα τίμημα» για τις αντιισραηλινές θέσεις τους.

«Εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή στα Ηνωμένα Έθνη: εκείνη όπου, όταν κάποιος κάνει διακρίσεις σε βάρος του Ισραήλ, θα πρέπει να πληρώνει το τίμημα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ντάνι Ντάνον, ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ.

Η UNESCO είναι μια εξειδικευμένη υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών υπεύθυνη για την εκπαίδευση, την επιστήμη και τον πολιτισμό. Η οργάνωση ιδρύθηκε το 1945, με έδρα το Παρίσι. Η UNESCO αποτελείται από σχεδόν διακόσια κράτη.